Seco Suggest is een snelle probleemoplosser

Seco Tools introduceert Seco Suggest. Dit onderdeel van de digitale portal My Pages helpt fabrikanten uit alle marktsegmenten oplossingen voor frezen, draaien, boren of schroefdraadsnijden te vinden voor hun productie van unieke werkstukken.

Suggest integreert gegevens van duizenden Seco-producten en expertise in toepassingsengineering en procesontwikkeling. Deze geavanceerde intelligentie zorgt ervoor dat Seco Suggest snel en gemakkelijk snijgereedschap en bewerkingsmethoden kan aanbevelen voor het produceren van werkstukken met eenvoudige en met complexe kenmerken. Omdat de technologie zich blijft ontwikkelen en er nieuwe producten en processen worden geïntroduceerd, wordt Suggest voortdurend bijgewerkt door Seco´s verspaningsexperts. Zo zorgen zij ervoor dat de gebruikers altijd toegang hebben tot de meest recente informatie.

Seco heeft Suggest zo ontwikkeld dat het een echte probleemoplosser is die meer is dan een traditionele productselectietool. Suggest kan oplossingen presenteren die gebaseerd zijn op de door de gebruiker ingevoerde informatie, zoals werkstukmateriaal en bewerkingsomstandigheden. Dit gebeurt allemaal in enkele minuten, in tegenstelling tot het bladeren door productcatalogi, wat uren kan kosten. Via Suggest worden voor alle aanbevolen snijgereedschappen ook de nettoprijzen en de voorraadbeschikbaarheid aangegeven.

Daarnaast kan Suggest solide aanbevelingen doen op basis van een minimum aan gegevens. Suggest heeft standaardwaarden in elk invoerveld voor gegevens, zodat zelfs degenen die een beperkte kennis hebben van metaalbewerking er profijt van hebben. Gebruikers kunnen de snijvoorwaarden ook opnieuw bekijken en aanpassen voor elke stap van een bewerking en ze kunnen ook filteren, sorteren of alternatieve suggesties vergelijken. Alle aanbevelingen van gereedschappen kunnen worden opgeslagen, elektronisch gedeeld of geprint, voor een gemakkelijke verspreiding.

Of een fabrikant nu hulp nodig heeft bij het vinden van gereedschap voor een nieuwe klus, of opties wil verkennen voor een toepassing die al in gebruik is: Suggest is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar om te assisteren bij het plannen van het proces. Fabrikanten kunnen de cloud-gebaseerde portal Suggest bereiken via My Pages. My Pages, beschikbaar op computers, tablets en smartphones via een online webbrowser, is een volledig responsieve portal en biedt naadloze functionaliteit, optimale weergave en gemakkelijke navigatie op elk ondersteund apparaat.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Oplossing zit vaak in het gereedschap

20-12 Van Kranen, die inmiddels ruim een jaar bij Wilson Tool actief is als European…

Verspanen

Het juiste gereedschap om roestvast staal te bewerken

01-12 Volgens cijfers van het International Stainless Steel Forum (ISSF) is de mondiale vraag naar…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Bedrijf en Economie

Mapal rekent op geleidelijk herstel na zware jaren

23-07 Mapal heeft sterke banden met de automobielindustrie. De ontwikkelingen in die branche zijn dan…

Verspanen

Grijpvingers wisselen met druk op de knop

07-07 Bovendien wordt een nieuwe vingerset net zo snel en eenvoudig bevestigd en met een…

Toeleveren

Inboedel Waalres Lasbedrijf op online veiling

05-07 Het online aanbod bestaat uit een grote verscheidenheid aan metaalbewerkingsmachines, gereedschappen en een personenwagen.…

Verspanen

KMWE Toolmanagers & KGS Tools vindt gereedschapsontwikkeling in microgeometrie

23-06 “In de microgeometrie kom je echt leuke verrassingen tegen”, vertelt Jorg Michiels, CCO bij…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X