Siemens verhoogt productiviteit en duurzaamheid met Machinum

Onder het motto “Accelerate transformation for a sustainable tomorrow” presenteert Siemens op de EMO van dit jaar hoe bedrijven in de werktuigmachine-industrie kunnen voldoen aan de eisen voor energie-efficiëntie en duurzaamheid en tegelijkertijd kunnen voldoen aan de vraag naar hoogwaardige, betaalbare en geïndividualiseerde producten. Het antwoord ligt in digitalisering met behulp van slimme softwaretools om de flexibiliteit en productiviteit te verhogen.

Met Machinum van Siemens kunnen bewerkingsmachines en productieruimtes worden geanalyseerd en geoptimaliseerd, zowel virtueel als in het echt.

Hiervoor presenteert Siemens Machinum op de EMO. Machinum omvat het volledige CNC digitaliseringsportfolio voor het verhogen van de productiviteit en duurzaamheid in de productie van onderdelen. Met Machinum kunnen bewerkingsmachines en productieruimtes worden geanalyseerd en geoptimaliseerd, zowel virtueel als in het echt. Machinum combineert IT met OT en is een integraal onderdeel van Siemens Xcelerator, het open digitale bedrijfsplatform dat een portfolio van software en IoT-enabled hardware, een ecosysteem van partners en een marktplaats omvat.

Met Machinum kunnen bedrijven in de werktuigmachine-industrie digitale transformatie eenvoudiger, sneller en schaalbaar maken in zowel productie als ontwerp. In combinatie met Sinumerik One besturing, die ook deel uitmaakt van het Siemens Xcelerator-portfolio, is de transformatie naar een gedigitaliseerde fabriek een stap dichterbij.

Met Machinum kunnen bedrijven in de werktuigmachine-industrie digitale transformatie eenvoudiger, sneller en schaalbaar maken in zowel productie als ontwerp. In combinatie met Sinumerik One, de Digital Native CNC-besturing, die ook deel uitmaakt van het Siemens Xcelerator-portfolio, slaagt een transformatie naar de Digital Enterprise – voor toekomstbestendige en duurzame productie met bewerkingsmachines.

Duurzame producten duurzaam produceren

Siemens presenteert op de EMO ook voorbeelden van duurzame producten die duurzaam zijn geproduceerd. Speciale aandacht gaat uit naar de SimRod showcase, die laat zien hoe CNC-prestaties en -technologie productie-uitdagingen aanpakken. Deze kleine, duurzame, volledig elektrische roadster valideert en demonstreert de mogelijkheden van gedigitaliseerde en toekomstbestendige CNC-systemen en technologie, terwijl duurzame productieprincipes in acht worden genomen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Fastems perfectioneert high-mix CNC-productie

25-09 De Flexible Pallet Tower FPT 1000 was een van de nieuwe automatiseringssystemen op de…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema