Fastems perfectioneert high-mix CNC-productie

De steeds groeiende complexiteit en verandering rondom industriële productie vraagt om intelligente automatisering die een veerkrachtige en efficiënte high-mix productie mogelijk maakt. Fastems presenteerde op de EMO diverse highlights die dit mogelijk maken.

Op de EMO presenteerde Fastems de nieuwe Flexible Pallet Tower FPT 1000 palletautomatisering.

De Flexible Pallet Tower FPT 1000 was een van de nieuwe automatiseringssystemen op de stand van Fastems. Fastems lanceerde de FPT pallettoren voor het eerst in 2022. FPT 1000 is de nieuwe, grotere versie met een laadvermogen van 1.000 kg en pallets van 500 tot 630 mm. Met een compacte voetafdruk van slechts 19 m² kan de FPT-1000 twaalf tot 24 bewerkingspallets van twee verschillende hoogtes huisvesten en ordergebaseerde productie mogelijk maken. De Flexible Pallet Tower met name interessant voor de automatisering van vier- en vijfassige bewerkingscentra.

Waar de FPT geschikt is voor de automatisering van één bewerkingsmachine, is nieuwe FPS Flexible Pallet System een multi-machineversie. FPS is een modulaire oplossing met een 360 graden ontwerp. Vergeleken met een typisch flexibel productiesysteem biedt FPS klanten de mogelijkheid om bewerkingsmachines, palletopslageenheden en laadstations voor operators flexibel te plaatsen, waarbij gebruik wordt gemaakt van alle vier de zijden van het systeem. Met dezelfde maximale hoogte van slechts 3,1 tot 3,8 meter als de FPT, is FPS perfect geschikt voor faciliteiten met een laag plafond. FPS biedt alle FMS-voordelen voor het produceren van een hoge mix met minimale productie-insteltijden en maximaal spindelgebruik. Zoals alle Fastems-systemen kan FPS CNC’s van meer dan 90 verschillende merken integreren en later uitbreiden of upgraden als de productiebehoeften veranderen.

myFastems voor 24/7 produceren

Naast de twee palletautomatiseringsoplossingen presenteerde Fastems ook het nieuwe productiviteitsverhogende klantenserviceportaal myFastems en Factory Cockpit om situationeel bewustzijn en analyses van de volledige productieprestaties te bereiken. Aangeboden als een Software-as-a-Service (SaaS)-product biedt myFastems krachtige tools om klanten te helpen hun Fastems-systemen 24 uur per dag operationeel te houden. De digitale service is beschikbaar als een progressieve webapplicatie en is gemakkelijk toegankelijk via mobiele telefoons, tablets of laptops, waardoor transparantie wordt geboden voor alle Fastems-systemen. Daarnaast fungeert myFastems ook als klantenportaal, van waaruit gebruikers eenvoudig reserveonderdelen kunnen bestellen en supporttickets kunnen aanvragen.

Daarnaast presenteerde Fastems Factory Cockpit. Deze nieuwe oplossing verzamelt, integreert en analyseert gegevens van apparaten op de werkvloer en IT-systemen (bijvoorbeeld ERP of MES). Factory Cockpit biedt tools die helpen de algehele productiestroom en hulpbronnenefficiëntie te optimaliseren. Met Factory Cockpit zijn realtime productie statussen of belangrijke productie-KPI’s zoals OEE, gebruik en beschikbaarheid eenvoudig beschikbaar voor alle geselecteerde belanghebbenden, zowel intern als extern. Van operators op de werkvloer tot productiemanagers, bedrijfsmanagers en klanten: de naadloze informatiestroom vergroot de transparantie en verbetert de samenwerking gedurende het hele productieproces, waardoor productiebedrijven hun productie met data kunnen leiden en ontwikkelen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Siemens verhoogt productiviteit en duurzaamheid met Machinum

30-08 Hiervoor presenteert Siemens Machinum op de EMO. Machinum omvat het volledige CNC digitaliseringsportfolio voor…

Automatisering

Fastems lanceert digitale ondersteuningsservice

20-02 De digitale service is sinds januari beschikbaar voor alle huidige systemen en zal in…

Automatisering

Fastems integreert steeds meer AGV’s en AMR’s voor CNC-automatisering

12-09 De meeste typische AGV-toepassingen omvatten materiaal handling, het leveren van gereedschappen aan machines en…

Automatisering

Fastems publiceert gids voor flexibel automatiseren

26-04 De gids, die beschikbaar is op de website van de leverancier van geautomatiseerde productie-oplossingen,…

Bedrijf en Economie

Fastems levert laserreinigingsrobot aan F-35 Lightning II montagelijn

22-12 Fastems levert twee Automated Structure Laser Cleaner (AutoSLC) systemen voor de vleugelmontagelijn van de…

Featured

Halter CNC Automation en Fastems bundelen krachten

12-09 Halter CNC Automation uit Hoevelaken en Fastems uit Finland starten een joint venture. Onderdelen…

Automatisering

Automatisering geeft productieproces een noodzakelijke fitnesskuur

29-08 De toenemende drang naar digitalisering, het tekort aan vakkrachten, maar ook de groeiende kwaliteitseisen…

Automatisering

Prominente plek voor Halter op Quo Vadis Automation event van Fastems

21-05 Fastems Systems organiseert op 20 en 21 juni het Quo Vadis Automation event. Verspanende…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?