Simple-CAM effectief voor (kleine) toeleverancier

Het CNC Instructie Buro levert het Simple-CAM pakket aan CNC-draaiers en CNC-frezers die zelfstandig programmeren. Dit programmeersysteem voldoet volgens de leverancier volledig aan de hoge eisen van deze vakbekwame medewerkers.

Simple-CAM Frezen

“Met Simple-CAM wordt het CNC programmeren namelijk gemakkelijker en een groot aantal stappen is geautomatiseerd”, zegt Peter Schuurbiers van CNC Instructieburo. “Hierdoor werkt het systeem ook 2.5 keer sneller dan het programmeren op een dialoog besturing.”

Kosten en rendement

Aanvankelijk werd Simple-CAM geïntroduceerd als ondersteuning in vakopleidingen, echter is het nu ook aantrekkelijk voor (kleine) toeleveranciers. Zij vinden het aanschaffen van het juiste CADCAM-systeem meestal lastig. Omdat zij vaak zelf meewerken aan de machine, hebben zij ook minder tijd om zich een CADCAM systeem volledig eigen te maken. En voor degene die het wel snel oppikt, is het de vraag of de aanschaf- en onderhoudskosten wel opwegen tegen het rendement. Daar komt bij dat de meeste producten eenvoudiger zijn in het aanbod van werk, dan de complexe componenten die zij ook kunnen maken.

Simple-CAM Draaien.

Simple-CAM Draaien.

Effectief programmeren

“Tegen lage aanschafkosten is het dus voor deze gebruikers een winstpunt om de minder complexe werkstukken met Simple-CAM effectief te programmeren”, aldus Schuurbiers. De stappen voor het aanmaken van een programma tot en met de simulatie en output van het NC-programma gaan heel gemakkelijk. De keuze van het gereedschap, de snijgegevens en de voor- en nabewerkingsvolgorde gaat semi-automatisch. Het instelblad en de toollijst maken hiervan deel uit. Ook de aangegeven bewerkingstijd is handig om als richtlijn te gebruiken voor calculaties.

Simple-CAM kent bovendien het mooie 3D simulatie algoritme van Moduleworks inclusief de functie wervelfrezen- (trochoïdaal of waveform) en restmateriaal frezen in de complete versie. Het resultaat is een compleet CNC-programma voor onder andere een Fanuc, Heidenhain, Siemens 840D of Haas besturing op verticale freesmachines of de betreffende draaibanken van Doosan, Haas, Mazak, Mori-Seiki inclusief C-as en andere te configureren machine-templates voor de postprocessoren (inclusief).

De levering door het CNC Instructie Buro omvat een volledig Nederlandstalige versie met permanente licentie, quick startup bijlage en eigen Werkboeken met zes tutorials om het programmeren van CNC draai- en frees-werkstukken snel eigen te maken.

Peter Schuurbiers wil met dit low-cost systeem de kleine ondernemer bedienen. “Vanuit mijn praktijkervaring is dit een goed softwarepakket op dit niveau in de metaalbewerking. Kleine toeleveranciers zijn waardevol in de keten maar zij moeten ook blijven letten op de kosten om iets te kunnen verdienen. Als het financieel haalbaar wordt kunnen zij met de ervaringen die zijn opgedaan, later altijd nog kiezen voor een high-end (CAD)CAM systeem.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Open Mind terug op Farnborough Airshow

11-07 Van 18 tot 22 juli komt de hele luchtvaartindustrie naar de Farnborough International Airshow…

Automatisering

Kantbank programmeren op werkvoorbereiding met Mbend

22-06 “Gegeven is dat het buigverlies altijd in de plaatuitslag moet worden gecompenseerd om maatafwijkingen…

Automatisering

Optimale gereedschapsbanen voor medische componenten

22-06 Deze geautomatiseerde CAM-programma’s zijn vooral interessant voor fabrikanten van implantaten en botplaten, met al…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Automatisering

Gebrema realiseert kortere doorlooptijden met VISI CADCAM voor vijfassig frezen

01-03 De gereedschapsmakerij van Gebrema is uitgerust met een geavanceerd machinepark. Hier worden de matrijzen…

Automatisering

Nieuwe versie AutoPOL offline buigsimulatie software

23-08 Het is vanaf nu mogelijk om het SafanDarley E-Bend L hoekmeetsysteem offline te programmeren…

Automatisering

Innovatieve gebruiksvriendelijke oplossingen voor plaatbewerking

23-06 De ontwikkelingen in de plaatbewerking zijn de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en…

Automatisering

‘Kantbank programmeren hoort thuis op de werkvoorbereiding’

09-06 “Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X