Simple-CAM effectief voor (kleine) toeleverancier

Het CNC Instructie Buro levert het Simple-CAM pakket aan CNC-draaiers en CNC-frezers die zelfstandig programmeren. Dit programmeersysteem voldoet volgens de leverancier volledig aan de hoge eisen van deze vakbekwame medewerkers.

Simple-CAM Frezen

“Met Simple-CAM wordt het CNC programmeren namelijk gemakkelijker en een groot aantal stappen is geautomatiseerd”, zegt Peter Schuurbiers van CNC Instructieburo. “Hierdoor werkt het systeem ook 2.5 keer sneller dan het programmeren op een dialoog besturing.”

Kosten en rendement

Aanvankelijk werd Simple-CAM geïntroduceerd als ondersteuning in vakopleidingen, echter is het nu ook aantrekkelijk voor (kleine) toeleveranciers. Zij vinden het aanschaffen van het juiste CADCAM-systeem meestal lastig. Omdat zij vaak zelf meewerken aan de machine, hebben zij ook minder tijd om zich een CADCAM systeem volledig eigen te maken. En voor degene die het wel snel oppikt, is het de vraag of de aanschaf- en onderhoudskosten wel opwegen tegen het rendement. Daar komt bij dat de meeste producten eenvoudiger zijn in het aanbod van werk, dan de complexe componenten die zij ook kunnen maken.

Simple-CAM Draaien.

Simple-CAM Draaien.

Effectief programmeren

“Tegen lage aanschafkosten is het dus voor deze gebruikers een winstpunt om de minder complexe werkstukken met Simple-CAM effectief te programmeren”, aldus Schuurbiers. De stappen voor het aanmaken van een programma tot en met de simulatie en output van het NC-programma gaan heel gemakkelijk. De keuze van het gereedschap, de snijgegevens en de voor- en nabewerkingsvolgorde gaat semi-automatisch. Het instelblad en de toollijst maken hiervan deel uit. Ook de aangegeven bewerkingstijd is handig om als richtlijn te gebruiken voor calculaties.

Simple-CAM kent bovendien het mooie 3D simulatie algoritme van Moduleworks inclusief de functie wervelfrezen- (trochoïdaal of waveform) en restmateriaal frezen in de complete versie. Het resultaat is een compleet CNC-programma voor onder andere een Fanuc, Heidenhain, Siemens 840D of Haas besturing op verticale freesmachines of de betreffende draaibanken van Doosan, Haas, Mazak, Mori-Seiki inclusief C-as en andere te configureren machine-templates voor de postprocessoren (inclusief).

De levering door het CNC Instructie Buro omvat een volledig Nederlandstalige versie met permanente licentie, quick startup bijlage en eigen Werkboeken met zes tutorials om het programmeren van CNC draai- en frees-werkstukken snel eigen te maken.

Peter Schuurbiers wil met dit low-cost systeem de kleine ondernemer bedienen. “Vanuit mijn praktijkervaring is dit een goed softwarepakket op dit niveau in de metaalbewerking. Kleine toeleveranciers zijn waardevol in de keten maar zij moeten ook blijven letten op de kosten om iets te kunnen verdienen. Als het financieel haalbaar wordt kunnen zij met de ervaringen die zijn opgedaan, later altijd nog kiezen voor een high-end (CAD)CAM systeem.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Nieuwe versie AutoPOL offline buigsimulatie software

23-08 Het is vanaf nu mogelijk om het SafanDarley E-Bend L hoekmeetsysteem offline te programmeren…

Automatisering

Innovatieve gebruiksvriendelijke oplossingen voor plaatbewerking

23-06 De ontwikkelingen in de plaatbewerking zijn de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en…

Automatisering

‘Kantbank programmeren hoort thuis op de werkvoorbereiding’

09-06 “Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden…

Automatisering

Automatisering CAM-programmering groeit sterk

19-04 “Hoe krachtiger de bewerkingscentra en de gereedschappen worden, hoe vaker CAM-programmering een knelpunt wordt”,…

Automatisering

Vliegende start eigen SnijBedrijf Noord met PROfirst

21-10 Na ruim 15 jaar in verschillende snijbedrijven te hebben gewerkt, besloot Jelle Venema begin…

Verspanen

HSM Advisor Pro NL software geeft snel betrouwbare snijwaarden

24-09 Met het HSM Advisor Pro softwareprogramma, kunnen snel betrouwbare snijgegevens worden bepaald, voor de…

Automatisering

Ebbers Metalworks haalt alles uit software voor foutloze en snelle stempelbouw

26-08 Luuk Ebbers, directielid bij Ebbers Metalworks in Doetinchem, geeft het ruiterlijk toe: hij hikte…

Plaatbewerking

CADCAM lay-outsoftware voor plaatstaal op abonnementsbasis

22-01 Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en -software, heeft abonnementsprijzen bekendgemaakt voor Design2Fab CADCAM lay-outsoftware…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X