Simple-CAM effectief voor (kleine) toeleverancier

Het CNC Instructie Buro levert het Simple-CAM pakket aan CNC-draaiers en CNC-frezers die zelfstandig programmeren. Dit programmeersysteem voldoet volgens de leverancier volledig aan de hoge eisen van deze vakbekwame medewerkers.

Simple-CAM Frezen

“Met Simple-CAM wordt het CNC programmeren namelijk gemakkelijker en een groot aantal stappen is geautomatiseerd”, zegt Peter Schuurbiers van CNC Instructieburo. “Hierdoor werkt het systeem ook 2.5 keer sneller dan het programmeren op een dialoog besturing.”

Kosten en rendement

Aanvankelijk werd Simple-CAM geïntroduceerd als ondersteuning in vakopleidingen, echter is het nu ook aantrekkelijk voor (kleine) toeleveranciers. Zij vinden het aanschaffen van het juiste CADCAM-systeem meestal lastig. Omdat zij vaak zelf meewerken aan de machine, hebben zij ook minder tijd om zich een CADCAM systeem volledig eigen te maken. En voor degene die het wel snel oppikt, is het de vraag of de aanschaf- en onderhoudskosten wel opwegen tegen het rendement. Daar komt bij dat de meeste producten eenvoudiger zijn in het aanbod van werk, dan de complexe componenten die zij ook kunnen maken.

Simple-CAM Draaien.

Simple-CAM Draaien.

Effectief programmeren

“Tegen lage aanschafkosten is het dus voor deze gebruikers een winstpunt om de minder complexe werkstukken met Simple-CAM effectief te programmeren”, aldus Schuurbiers. De stappen voor het aanmaken van een programma tot en met de simulatie en output van het NC-programma gaan heel gemakkelijk. De keuze van het gereedschap, de snijgegevens en de voor- en nabewerkingsvolgorde gaat semi-automatisch. Het instelblad en de toollijst maken hiervan deel uit. Ook de aangegeven bewerkingstijd is handig om als richtlijn te gebruiken voor calculaties.

Simple-CAM kent bovendien het mooie 3D simulatie algoritme van Moduleworks inclusief de functie wervelfrezen- (trochoïdaal of waveform) en restmateriaal frezen in de complete versie. Het resultaat is een compleet CNC-programma voor onder andere een Fanuc, Heidenhain, Siemens 840D of Haas besturing op verticale freesmachines of de betreffende draaibanken van Doosan, Haas, Mazak, Mori-Seiki inclusief C-as en andere te configureren machine-templates voor de postprocessoren (inclusief).

De levering door het CNC Instructie Buro omvat een volledig Nederlandstalige versie met permanente licentie, quick startup bijlage en eigen Werkboeken met zes tutorials om het programmeren van CNC draai- en frees-werkstukken snel eigen te maken.

Peter Schuurbiers wil met dit low-cost systeem de kleine ondernemer bedienen. “Vanuit mijn praktijkervaring is dit een goed softwarepakket op dit niveau in de metaalbewerking. Kleine toeleveranciers zijn waardevol in de keten maar zij moeten ook blijven letten op de kosten om iets te kunnen verdienen. Als het financieel haalbaar wordt kunnen zij met de ervaringen die zijn opgedaan, later altijd nog kiezen voor een high-end (CAD)CAM systeem.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

‘Investeren in software tegenwoordig vanzelfsprekend’

09-04 Van Leeuwen is al zo’n 30 jaar zelfstandig in de plaatwerkindustrie actief. Hij was…

TechnishowNieuws

25% meer rendement met CADCAM en simulatie

13-03 “Veel maakbedrijven realiseren zich nog niet volledig het potentieel van software zoals CADCAM en…

Automatisering

YouTube-beroemdheid opnieuw ontworpen

13-09 De helm was een demonstratie van de expertise van de Japanse toeleverancier in het…

Automatisering

Open Mind pakt uit met hyperMILL op EMO

17-07 De Duitse CAD/CAM-ontwikkelaar is zich bewust van het enorme belang van ’s werelds toonaangevende…

Verspanen

Goed voorbereid op de toekomst met CAD/CAM-automatisering

26-06 Maakbedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun CAM-programmering efficiënter te maken, zouden…

Verspanen

Fanuc CNC Guide voor draaiers en frezers nu leverbaar

09-06 Deze zijn bedoeld om met de Fanuc dialoog besturing te oefenen. Dit betreft de…

Automatisering

WiCAM stimuleert integratie volop

17-04 “Op de Nederlandse Metaal Dagen zullen we graag laten zien dat dit ook echt…

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV