Slank van buiten, intelligent van binnen

0

Met de hydraulische spanhouder Tendo Slim 4ax is het gelukt de volledige buitengeometrie van hydraulische spanhouders volgens DIN 69882-8 te combineren met de hoogwaardige technologische kenmerken van de Schunk hydraulische expansietechnologie. Daarmee beschikt deze slanke precisiehouder over uitstekende eigenschappen voor toepassing bij massaproductie en dan vooral in de automotive-wereld.

De Tendo Slim 4ax werd in eerste instantie ontworpen voor axiale bewerkingen en toont haar sterke punten bij contourconforme bewerkingen als boren, verzinken en ruimen in 5-assige bewerkingsmachines en bij de matrijzenbouw. Tests tonen aan dat deze gereedschapshouder dankzij de trillingsdempende eigenschappen van de hydraulische expansietechnologie duidelijke procesverbeteringen oplevert bij bewerkingen als boren. Zo bleek het dankzij toepassing van de hydraulische spanhouder mogelijk om bij het geleidingsgat de maximale amplitude van het krachtverloop in Y-richting – de afbuiging van het gereedschap – te halveren. Door deze lagere belasting van beitelrand en snijkant zijn aanzienlijk langere standtijden mogelijk. Daarnaast profiteren gebruikers van producten met maximale precisie en exacte afmetingen.

Eenvoudige wisseling
Net als alle andere Tendo hydraulische spanhouders overtuigt ook de Tendo Slim 4ax met een constant hoge rondloopnauwkeurigheid, perfecte trillingsdemping en een snelle gereedschapswisseling via een inbussleutel. Zelfs aan de kleinste geometrische toleranties kan nauwkeurig worden voldaan en investeringen in dure randapparatuur zijn niet langer nodig. Omdat deze hoogwaardige gereedschapshouder traditionele krimphouders in Plug-&-Work-omgevingen kan vervangen zonder dat herprogrammering van de machine noodzakelijk is, kunnen de voordelen direct in de praktijk worden getest of toegepast. Voor de Tendo Slim 4ax is geen extra randapparatuur nodig. De MMS-opname is bestand tegen vuil en opvallend onderhoudsarm. In tegenstelling tot krimphouders kent de Tendo Slim 4ax een constante rondloopnauwkeurigheid van < 0,003 mm bij een gereedschapslengte van 2,5 x D en een balancering van G2,5 bij 25.000 min-1.

www.schunk.nl