Slim ordermanagement en snelle calculaties

Spaan B.V. optimaliseert operationele processen door procesautomatisering. De keuze voor de software van AESC heeft geleid tot verbeterde efficiëntie, snellere kostenberekeningen en een geoptimaliseerd productiebeheer.

“Het gebruik van Libellula is erg gemakkelijk en onze ingenieurs hebben hier veel ervaring in opgedaan. Met het gebruik van Libellula zijn we in staat om snel en efficiënt te werken.”

Hierbij heeft Spaan B.V. de nadruk gelegd op het gebruik van toonaangevende softwaretools, waaronder CAD/CAM software Libellula, ANSYS SpaceClaim, én de ordermanagement module van Libellula.CUT.

Naast deze nieuwe module maakt Spaan vanaf heden ook gebruik van een koppeling met calculatiesoftware Calculate. Met de integratie van Calculate, biedt Spaan nu snellere en accuratere kostenberekeningen en offertes voor de productie. In plaats van uren kunnen deze berekeningen nu in enkele minuten worden gerealiseerd en kan Spaan aanzienlijk tijd besparen.

Efficiëntie en gemak met Libellula.CUT

In het verleden heeft Spaan geïnvesteerd in een lasersnijmachine met Libellula.CUT-software voor het snijden van plaatwerk, waarbij zij voor het eerst kennismaakte met deze gebruiksvriendelijke software. Dankzij een grondige training bij AESC konden hun ingenieurs moeiteloos met de software aan de slag. Dit leidde tot een verbeterde operationele efficiëntie, waarbij Spaan opmerkte:

“Het gebruik van Libellula is erg gemakkelijk en onze ingenieurs hebben hier veel ervaring in opgedaan. Met het gebruik van Libellula zijn we in staat om snel en efficiënt te werken.”

De kracht van integratie

De vraag naar loonsnijden is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. In 2020 nam Spaan de nieuwe 8kw Durma lasersnijmachine met profielsnijapplicatie en Libellula.Tube in gebruik. Daarbij is opnieuw gekozen voor de software van Libellula. Recent is de software uitgebreid met de ordermanagementmodule.

“We deden nog veel handmatig werk en dat kostte ons enorm veel extra tijd. De Libellula Ordermanagement module automatiseert en vereenvoudigt de planning van productietaken, waardoor de tijd die nodig is voor handmatige invoer aanzienlijk wordt verminderd. Met deze module kunnen de engineers snel productieorders genereren, bewerken en prioriteren, wat leidt tot een soepeler en effectiever workflow beheer.”

Spaan B.V. beschikt nu over real-time inzicht in hun productieprocessen. Dit is van onschatbare waarde om hun lasersnijsoftware te optimaliseren en efficiënter te plannen.

AESC: de partner voor succes

Met de uitbreiding van Libellula Ordermanagement en de integratie van Libellula met de calculatiesoftware Calculate heeft Spaan hun gehele proces van tekenen tot calculatie geautomatiseerd. Dit heeft aanzienlijke voordelen opgeleverd voor hun plaatwerkproductie. Nick Spaan, CEO van Spaan B.V., erkende de waardevolle rol van AESC.

“AESC heeft ons geholpen om met behulp van de juiste software processen te automatiseren en te vereenvoudigen, waardoor onze productie is toegenomen.”

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Efficiënte calculatiesoftware voor nauwkeurige offertes

06-05 “Calculate heeft ons efficiënter gemaakt in het opstellen van calculaties.” ALES Metaaltechniek , producent in…

Automatisering

AESC en Elfsquad versterken elkaar

15-05 Dirk van Zwieten, CTO bij AESC, benadrukt de meerwaarde van Elfsquad: “Elfsquad biedt bedrijven…

Plaatbewerking

Tuwi-klanten onder de indruk van ontwikkelingen bij Durma

11-04 Tuwi brengt de machines van Durma al sinds 2005 op de Nederlandse markt en…

MetaalNieuws Extra IM

AESC en Oroox brengen e-commerce naar de metaalbedrijven

22-12 De vierde industriële revolutie is in volle gang en ook in de maakindustrie wordt…

Automatisering

AESC gaat online verkooptool Rhodium24 vertegenwoordigen

22-01 AESC, leverancier van software voor de maakindustrie, gaat samenwerken met Metal Heaven en biedt…

Automatisering

De digitale werkplaats begint bij de aanvraag

29-10 Om de werkplaats digitaal te maken, moet de informatie op de werkvloer ook digitaal…

Plaatbewerking

Tuwi demonstreert buigcel en softwaremogelijkheden

04-04 Tuwi toont op de Brabantse Metaaldagen de Euromac buigcel met de elektrisch aangedreven kantbank…

Automatisering

Contouren Brabantse Metaaldagen worden zichtbaar

13-02 Langzaam maar zeker worden de contouren van de eerste editie van de Brabantse Metaaldagen…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV