Snijcentrum Zuid Nederland pakt draad weer op

Een brand verwoestte het bedrijfspand van Snijcentrum Zuid Nederland en daarmee ook alle machines. Door hard werken en het meedenken van klanten en leveranciers is het bedrijf sinds begin dit jaar weer operationeel. Onlangs schafte Snijcentrum Zuid Nederland zelfs een nieuwe machine aan om de werkzaamheden verder uit te breiden, namelijk een Durma kantbank AD-S 40175.

In september werd het pand door brand volledig verwoest; een buislaser, diverse lasers, kantbanken, watersnijmachines en alle gereedschappen en toebehoren gingen in vlammen op. Het gespecialiseerde snijbedrijf besloot niet bij de pakken neer te zitten en de laatste maanden van 2018 is hard gewerkt om de werkzaamheden weer op te pakken. Er werd een tijdelijk onderkomen gevonden in het nabij gelegen Heythuysen en sinds januari is het bedrijf weer volledig operationeel.

Volop productie
Amper drie maanden verder is Snijcentrum Zuid Nederland alweer voorzien van twee machines en wordt weer volop productie gedraaid. “Verhuizen is veel gedoe, maar helemaal opnieuw beginnen is nog veel meer werk”, aldus directeur Luc Verkoelen. “We zijn erg blij met de klanten die we hebben en daar mogen we ook best onze dank voor uitspreken. Maar hun werk loopt ook gewoon door en ze hebben hun spullen ook nodig. Daarom was er haast geboden en gelukkig hebben we relatief snel een nieuw onderkomen en nieuwe machines gevonden.” De eerste nieuwe machine die is aangeschaft, was een gebruikte Nukon lasersnijmachine. “Een collega snijbedrijf had zelf een nieuwe machine gekocht en benaderde ons”, legt Verkoelen uit. “Zo konden wij snel weer onze werkzaamheden oppakken. We waren nog niet bekend met Nukon, maar de machine bevalt goed en heeft ons erg geholpen om snel de draad weer op te pakken. De eerste productiereeks zien was toch wel heel speciaal.”

Snelheid geboden
Niet veel later volgde ook een tweede machine, want behalve dat Snijcentrum Zuid Nederland is gespecialiseerd in het snijden van diverse metalen, kunststoffen en hout, beschikt het bedrijf ook over de mogelijkheid om te kanten. “Om ook onze kant-werkzaamheden door te laten gaan, zochten we een machine die snel bij ons geleverd kon worden”, zegt Verkoelen. “Maar op een nieuwe machine zit vaak een levertijd van drie tot zes maanden. We kregen een tip dat Tuwi snel een machine kon leveren en dat is dan ook gebeurd.” Die nieuwe machine is de Durma AD-S 40175 kantbank. Een 4-assig gestuurde machine met Delem DA 66 Touch Screen besturing. Met een werkbreedte van 4050 mm en een tafelbreedte van 104mm kan Snijcentrum Zuid Nederland weer kanten tot 4 meter. “We zijn erg blij met deze machine”, vervolgt de directeur. “We waren al bekend met de kantbank van Durma, maar je merkt meteen aan alles dat dit type weer wat nieuwer en verfijnder is. Met deze machine kunnen we weer aan onze klantvragen op het gebied van kanten voldoen en hebben we capaciteit om de werkzaamheden uit te breiden.”

Snijcentrum Zuid Nederland pakt draad weer op

In een tijdelijk onderkomen in Heythuysen is Snijcentrum Zuid Nederland weer volledig operationeel. Ondertussen wordt op de eigen locatie in Panningen het pand weer opgebouwd.

Toekomst
Het onderkomen van Snijcentrum Zuid Nederland is tijdelijk. De wens is om zo snel mogelijk terug te keren naar de oude locatie, waar op dit moment het pand weer wordt opgebouwd. “We zijn erg blij met dit onderkomen, maar verder groeien met meer machines is hier lastig”, verklaart Verkoelen. “Uiteraard is het ons doel om terug te keren naar ons oude productieniveau en nog verder te groeien.” Daarmee heeft het snijbedrijf al grote stappen gezet door weer aan de slag te gaan met productie en ook veel klanten zijn het bedrijf trouw gebleven. “We hebben veel steun gekregen van zowel collega-bedrijven, leveranciers als klanten”, gaat Verkoelen verder. “Veel partijen hebben met ons meegedacht en oplossingen geboden. Dat is toch wel bijzonder en dat doet me goed. Dat betekent dat je het goed doet als bedrijf zijnde en met die gedachte zien we de toekomst dan ook positief tegemoet!”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Voorbeschouwing Plaatbewerking – TechniShow 2024

07-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Tuwi-klanten onder de indruk van ontwikkelingen bij Durma

11-04 Tuwi brengt de machines van Durma al sinds 2005 op de Nederlandse markt en…

Plaatbewerking

Tuwi biedt een kijkje in de Durma keuken

23-03 Dit keer ging de reis naar het Turkse Bursa waar de groep, bestaande uit…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat- en Buisbewerking

13-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Tien keer Tuwi op Euroblech

14-10 Durma De eerste partner is Durmlazar (hal 11, stand G48). Op een stand van…

Plaatbewerking

Derde snijtafel geeft Jeldi flexibiliteit voor spoedwerk

28-09 De speciale aandacht van Sweegers voor spoedwerk bij deze investering is niet zo vreemd.…

Plaatbewerking

Creatief meedenken

22-08 De gesprekken hiervoor kwamen op gang in 2020, toen Brabantia bezig was met de…

Plaatbewerking

Tuwi kan snel kantbanken en scharen leveren

14-03 De belangstelling voor deze machines is groot. “De eerste serie is al bijna helemaal…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV