Tien keer Tuwi op Euroblech

Het team van Tuwi is iedere dag van de Euroblech beschikbaar om vragen over machines en software te beantwoorden. Niet vanuit een eigen stand, maar vanuit de stands van maar liefst tien verschillende partners, verspreid over de verschillende hallen.

De nieuwe gereedschapswisselaar op het volautomatische buigcentrum EVO Center is een van de hoogtepunten in de presentatie van Tuwi-leverancier Schröder.

Durma

De eerste partner is Durmlazar (hal 11, stand G48). Op een stand van bijna 800 vierkante meter toont de Turkse machinefabrikant welke ontwikkeling ze heeft doorgemaakt. Een volledige geautomatiseerde productlijn, bestaande uit een voorraadsysteem, sorteerunit, pons-lasercombinatie en een buigcentrum laat zien waartoe Durma vandaag de dag in staat is. Ook toont Durma een HD-TC buislaser en twee kantbanken van het type AD-ES en AD-Servo met een cobot en robot.

Mitsubishi Electric en Astes4

Mitsubishi Electric en Astes4 (hal 11, stand G25), sinds dit jaar nieuw in het leveringsprogramma van Tuwi, tonen met de combinatie ML3015GX-F fiberlaser en Astes4Mas (SkyWay + SortPro) een oplossing voor het automatisch uitsorteren van grote volumes gesneden onderdelen.

Schröder

Hoogtepunt bij Schröder (hal 11, stand A48) is onder meer het volautomatisch buigen door de gereedschapswisselaar op het EVO Center. Het EVO Center is ontwikkeld voor industriële serieproductie met de hoogste herhaalbaarheid en biedt verregaande automatiseringsmogelijkheden. Schröder richt zich tijdens de Euroblech op de flexibiliteit van deze machine om ook efficiënt enkelstuks en kleine series te produceren. Daarnaast zal de PowerBend Professional te zien zijn in een volledig herontworpen versie met de optie van een roterende klembalk. Ook wordt de PowerBend Multi gepresenteerd.

CMA

De Spaanse fabrikant CMA (hal 12, stand B02) toont naast diverse tapmachines ook het veel verkochte CMA 3RD boorcentrum. Deze machine biedt mogelijkheden tot boren, tappen, frezen en veel meer.

Thoman

Thoman (hal 11, stand G136) produceert hoogwaardige profielwalsen en doornbuigmachines. De Duitse machinebouwer toont dit keer een RB3 CNC-S profielwals en een FK50-3A-CNC doornbuigmachine.

Geka

Geka Group (hal 12, stand F54) presenteert diverse CNC bewerkingslijnen voor boren, tappen, frezen, ponsen, markeren, uithoeken en meer. Bovendien zijn bij de Spaanse fabrikant de Bendicrop 85 met PLC en PUMA 210 2HI pons(knip)machines te zien. De laatste is een speciale machine voor het ponsen van balken voor de zonne-energie markt.

Costa

Het Italiaanse Costa (hal 11, stand D25) produceert modulair opgebouwde machines voor het ontbramen, het aanbrengen van een radius, het verwijderen van oxidehuid en het polijsten. Deze Euroblech hebben ze een stand met maar liefst vijf verschillende machines: Een WD CCR 600, MD4 CVC 1150, MB6 CVV-CVV 1350, MD5 DTRV 1350 en een MD6 CBC 1350.

Rolleri

Rolleri (hal 11, stand G15), de producent van standaard en op maat gemaakte kantgereedschappen, beschikt inmiddels over een leveringsprogramma met tal van aanvullende oplossingen. Tijdens de Euroblech tonen ze naast de kantgereedschappen de tool gereedschapsslijper Up-grind, de lamellenreiniger C-up, ponsgereedschappen, laser consumables en twee cobotic lascellen.

Salvagnini

Salvagnini pakt uit met drie stands, om haar competenties op het gebied van flexibele automatisering en industriële machines voor het verwerken van plaatwerk te demonsteren. Eén van de stands (hal 11, stand D94) is maar liefst 1152 vierkante meter groot. Getoond worden de bekende FMS lijn met een S1 combi laser, MD plaatmagazijn, P4 panelbender, B3 kantbank, L5 fiberlaser, P2 standalone panelbender en een P-robot panelbender met robot.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Elektrische sfeer op geslaagde Euroblech

02-11 In totaal lokte de vakbeurs vorige week 38.076 vakbezoekers van over de hele wereld…

Plaatbewerking

Trumpf verkoopt eerste 24 kW laser aan JacFriesland

27-10 De TruLaser Series 5000 met 24 kW vermogen wordt deze week door Trumpf geïntroduceerd…

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Plaatbewerking

Schitterende combinatie

19-10 De nieuwe Shear Brilliance is gebaseerd op de nieuwste composietmaterialen, servo-elektrische technologie en lineaire…

Plaatbewerking

Einde aan de chaos

19-10 De Voortman Plate Sorter is een innovatieve oplossing om bewerkte plaatonderdelen te sorteren, projectbuffers…

Plaatbewerking

Zinser staat voor absolute kwaliteit

19-10 Zinser is een echt Duits familiebedrijf. Opgericht in 1898 viert het bedrijf volgend jaar…

Plaatbewerking

Euromac ponst en buigt in geautomatiseerde workflow

19-10 Euromac werkt al enkele jaren aan de automatisering van verschillende productiefasen in de plaatwerking.…

Plaatbewerking

Plaatwerkkennis met een druk op de knop

18-10 Om ervoor te zorgen dat buigen geen breken wordt, is veel knowhow nodig in…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen