SPAENER maakt toeleveranciers beter vindbaar

De Nederlandse start-up SPAENER brengt een nieuw online platform voor de maakindustrie op de markt. SPAENER.com geeft toeleveranciers de mogelijkheid om beter vindbaar te worden voor potentiele klanten. Werkvoorbereiders, engineers en OEM’ers die op zoek zijn naar een geschikte producent voor hun werkstukken, kunnen met behulp van uitgebreide filters snel de juiste partner vinden op het platform.

Dankzij een uitgebreid filtersysteem kunnen bezoekers op het SPAENER platform de bewerkingsmachine en daarmee de toeleverancier vinden die past bij hun werkstukspecificaties.

SPAENER is een uitgebreide zoekmachine voor de maakindustrie, waarmee productiebedrijven die zijn gespecialiseerd in verspaning, plaatbewerking of additive manufacturing gevonden kunnen worden. De hoofdcategorieën zijn verder opgedeeld in verschillende bewerkingstechnologieën zoals bijvoorbeeld vijfassig frezen, lasersnijden of poederbedprinten. Met behulp van verschillende filters kan een zoekopdracht nog beter worden gespecificeerd.

Hoe groot is het werkstuk, uit welk materiaal bestaat het, wat is de seriegrootte, in welke industrie worden de werkstukken gebruikt (luchtvaart, automobiel, enz.), aan welke certificeringen moet een toeleverancier voldoen en ga zo maar door. Met deze filters komt SPAENER met een perfecte selectie van toeleveranciers.

Transitie naar betere vindbaarheid

Tim Wentink, oprichter van SPAENER vertelt: “Ik ben inmiddels al jaren als technisch journalist actief in de maakindustrie. Tijdens de vele reportages die ik heb afgenomen bij toeleveranciers en producenten viel het me telkens op dat bedrijven vrij weinig aan marketing doen. Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld een nieuw bewerkingscentrum had aangeschaft dan was de beredenering vaak dat ze het moesten hebben van mond op mond reclame om nieuwe productieorders binnen te halen. Ik begrijp maar al te goed dat bedrijven in de maakindustrie liever investeren in technisch personeel dan in marketing- of salesmensen.

Echter zijn we in een tijd aanbeland waarin een goede online acte de présence essentieel is. Mensen zijn gewend geraakt om snel en eenvoudig online een oplossing te vinden en kijken niet meer naar landsgrenzen en de vertrouwde paden. De maakindustrie zal ook die kant op gaan. De nieuwe generatie die is opgegroeid met computers staat in de startblokken om de touwtjes in handen te nemen. Met het SPAENER platform maken we de transitie naar een betere online vindbaarheid voor de maakindustrie mogelijk.”

Gebruiksvriendelijk

SPAENER is een laagdrempelig platform waar vraag en aanbod zonder tussenkomst van het platform wordt samengebracht. “Je ziet meer initiatieven van platforms die tussen vraag en aanbod in gaan zitten. Dit brengt allerlei uitdagingen met zich mee, zeker door de toename van NDA’s. Met SPAENER kunnen bedrijven direct met elkaar zaken kunnen doen zonder dat er een derde partij tussen zit. Dat is een belangrijke eis geweest bij de ontwikkeling.” Verder is het platform gebruiksvriendelijk ingericht.

Dat betekent dat een bedrijf die op zoek is naar een toeleverancier niet eerst op het platform een profiel hoeft aan te maken om contact te kunnen leggen of om doorverwezen te worden naar de website van de toeleverancier.

‘Funda voor de maakindustrie’

Toeleveranciers en producenten kunnen tegen een kleine vergoeding een profiel aanmaken op SPAENER.com. Een profiel geeft alle belangrijke informatie weer. Zo is er voldoende ruimte voor een uitgebreide bedrijfsomschrijving met contactgegevens en kan het complete machinepark met alle bijbehorende machinespecificaties geïntegreerd worden.

Dat laatste is een cruciale feature van het platform, want leden worden gevonden op basis van de ingegeven machinespecificaties. “Je kan SPAENER zien als de ‘Funda’ voor de maakindustrie. Je zoekt echter niet naar huizen maar naar bewerkingsmachines die passen bij jouw werkstuk”, aldus Wentink.

Maakbedrijven die geïnteresseerd zijn in het vergroten van hun online aanwezigheid kunnen vanaf woensdag 19 april een profiel aanmaken op SPAENER.com. Daarnaast zal SPAENER van 19 t/m 21 april aanwezig zijn op De Nederlandse Metaal Dagen in ‘s-Hertogenbosch. Op stand C105 zal SPAENER een demoversie van het platform presenteren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

De Nederlandse Metaal Dagen verdient een groter publiek

08-05 Software, robots/cobots, AGV’s, 3D printen en ook het hand laserlassen, dat bezig lijkt met…

Toeleveren

Meetoplossing voor cilindrische onderdelen

19-04 De Scan S25T is samengesteld uit een ZUID-magneet en een NOORD-magnetische plaat en het…

Bedrijf en Economie

Nominaties voor Metaal Awards bekend

13-04 De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de derde editie van de Nederlandse Metaal Dagen…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021