Meetoplossing voor cilindrische onderdelen

Sylvac introduceert een nieuw houdersysteem voor kleine, magnetiseerbare onderdelen: de Scan S25T magnetische houder voor optische machines. Andes Meettechniek presenteert dit innovatieve systeem tijdens de Nederlandse Metaal Dagen.

Het systeem is ontworpen voor het meten van kleine magnetische onderdelen die meestal moeilijk op hun plaats te houden zijn zonder het onderdeel of de meting in gevaar te brengen.

De Scan S25T is samengesteld uit een ZUID-magneet en een NOORD-magnetische plaat en het systeem is ontworpen voor het meten van kleine magnetische onderdelen die meestal moeilijk op hun plaats te houden zijn zonder het onderdeel of de meting in gevaar te brengen. Hiermee kun je zonder problemen binnen 15 seconden een geslepen asje met o.a. schroefdraad M8 x 0.5, diverse diameters, slag, rondheid, groefbreedte en lengte meten.

De voordelen zijn volgens Andes Meettechniek: Contactloos vasthouden, zonder vervorming van het onderdeel; Gemakkelijke en snelle positionering van het onderdeel met een pincet; Maakt meting van statische en dynamische kenmerken mogelijk; Nauwkeurige meting en herhaalbaarheid – zelfs als het onderdeel niet exact gecentreerd is, dankzij softwarematige uitlijningscorrectie.

Het meetsysteem werkt volgens de volgende principes: Een magnetisch veld maakt het onderdeel recht en houdt het verticaal; Slim systeem met verschillende verwisselbare punten, met of zonder positioneringscentrum (vee): Houdt kleine, magnetiseerbare onderdelen vast met een diameter tussen 0,4 mm en 3 mm en een lengte tot 50 mm; Verkrijgbaar als set met verschillende tips of als losse onderdelen.

De Scan S25T is geschikt voor draaibewerkingen, uurwerken en medische toepassingen.

Andes Meettechniek
Stand E072

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

De Nederlandse Metaal Dagen verdient een groter publiek

08-05 Software, robots/cobots, AGV’s, 3D printen en ook het hand laserlassen, dat bezig lijkt met…

Automatisering

SPAENER maakt toeleveranciers beter vindbaar

13-04 SPAENER is een uitgebreide zoekmachine voor de maakindustrie, waarmee productiebedrijven die zijn gespecialiseerd in…

Bedrijf en Economie

Nominaties voor Metaal Awards bekend

13-04 De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de derde editie van de Nederlandse Metaal Dagen…

Werkplaatstechniek

Andes Meettechniek opgericht

19-11 De meetbranche is sinds 1 november een nieuwe speler rijker: Andes Meettechniek. Het bedrijf…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV