SRR Lasertechniek biedt totaaloplossingen

0

De naam van S.R.R. Laser- en snijtechniek in Barendrecht is per direct gewijzigd in SRR Lasertechniek. Deze naamsverandering gaat gepaard met de introductie van een nieuwe huisstijl en website.

Het bedrijf is in 2007 opgericht door Frank Rijsdijk, met aanvankelijk de bedoeling om zowel actief te zijn op het gebied van lasertechniek als van snijtechniek. “In het begin hebben we zelfs even gedacht aan watersnijden, maar daar is het nooit van gekomen. De laser heeft van meet af aan centraal gestaan.”

Lassen, harden en cladden
Lasers zijn geschikt voor verschillende materiaalbewerkingen, maar SRR Lasertechniek concentreert zich vooral op laserlassen, -harden en -cladden. Dat laatste gebeurt met name in samenwerking met machinebouwer Hornet Laser Cladding, waarvan Rijsdijk mede-eigenaar is. SRR levert ook poeders (met name van Oerlikon) en toebehoren voor lasercladden Voor het lasersnijden werkt hij samen met partner Micro Lasersystems.

SRR Lasertechniek biedt totaaloplossingen
Frank Rijsdijk: “Het bieden van een totaaloplossing inclusief onderhoud is onze standaard.”

Laserline Lasersystemen
SRR Lasertechniek levert lasers met een hoge precisie en hoge efficiëntie, waaronder de lasersystemen van Laserline. Deze Duitse producent bouwt diodelasers voor de bewerking van metalen, kunststoffen en andere materialen. Het programma omvat fiber uitgekoppelde lasers. Deze zijn voor het wat grovere werk. Daarnaast kan SRR ook lasersystemen (gepulste lasers) leveren voor mikrobewerken, aan doelgroepen als de juwelenbranche, de elektrotechnische sector en reparateurs van matrijzen. SRR Lasertechniek beschikt over gespecialiseerde kennis en ruime ervaring in gebruiksklare oplossingen. Het bedrijf kan klanten adviseren en ondersteunen in het hele proces van aanschaf, installatie en ingebruikname van lasers, alsmede de service voor, tijdens en na de installatie. “Het bieden van een totaaloplossing inclusief onderhoud is onze standaard”, aldus Rijsdijk. “Na het installeren van de laser en begeleiding in de startperiode, staan we klaar bij eventuele storingen en defecten.” Hiervoor kan SRR Lasertechniek merkvaste spare parts leveren, materialen en onderdelen voor bijna alle merken lasers. Tot slot kan SRR Lasertechniek ook ondersteuning bieden op het gebied van laserveiligheid met advies en praktische tips bij het realiseren van laserveilige producten, machines en werkomgevingen. Het bedrijf biedt een compleet assortiment laserveiligheidsproducten als veiligheidsbrillen, filters en ander beschermingsmateriaal aan.