SSAB versterkt logistieke structuur in Benelux

Het gebruik van geavanceerd hoogsterkte staal en slijtvaste platen neemt in de Benelux ieder jaar toe. SSAB heeft een organisatie opgebouwd die nu het breedste productprogramma van geavanceerd hoogsterkte staal en slijtvaste platen uit lokale voorraden verzorgt, met een levertijd van 24-48 uur.

SSAB is al meer dan 25 jaar aanwezig in de Benelux. Alle producten zijn van topkwaliteit staal uit Zweden met de nauwkeurigste materiaaltoleranties en dezelfde productkwaliteit bij iedere bestelling.Door de strategische ligging van de magazijnen, in Antwerpen en Maastricht, kan de gehele regio snel en betrouwbaar worden bediend met een grote reeks aan geavanceerd hoogsterkte staal en slijtvaste platen van SSAB, zoals Domex, Hardox, Weldox, Docol en lasergelaste platen.

“Een van de redenen van ons succes is een goede voorraaddistributie met betrekking tot de mix van staalkwaliteiten, diktes en afmetingen bij de hand en constante voorraadniveaus die ervoor zorgen dat producten kunnen worden verstuurd en geleverd binnen slechts 24-48 uur”, zegt Emiel Stienezen, Area Sales Manager Benelux bij SSAB Swedish Steel.

Om constant de leveringen in de Benelux te verbeteren, heeft SSAB ingespeeld op nieuwe trends in de industrie en processen en leveringsdiensten gestroomlijnd die verder gaan dan staal zoals allesomvattende ondersteuning voor voorraad en logistiek.“Met de jaren heeft SSAB een groot netwerk opgebouwd van aanbieders van logistiek in de Benelux die zorgen voor snelle, tijdige leveringen van onze producten. Afhankelijk van bestelling en behoeften, vinden we de optimale logistiekoplossing voor iedere klant,” legt Stienezen uit.

Een voorraadcoördinatieteam staat ook klaar om alle SSAB voorraadvoorspellingen en aanvullingskwestie in de Benelux te coördineren. “We bieden onze klanten iets dat net zoveel waard is als onze producten, uitstekende technische ondersteuning en productontwikkelingsondersteuning vanaf het begin van de ontwikkeling van een toepassing”, zegt Stienezen.

Geavanceerd hoogsterkte staal en slijtvaste platen van SSAB worden in alle industrieën over de hele wereld gebruikt, waar het afnemen van gewicht, het verbeteren van sterkte en het doen toenemen van levensduur sleutels tot succes zijn.

Het hoofdkantoor van SSAB Benelux ligt in Beuningen, Nederland. Naast de voorraadlocaties in Antwerpen en Maastricht heeft SSAB een staalservicecentrum voor Prelaq coatinggekleurd staal in Beuningen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

WBM verzorgt mini-symposia over hoogsterkte staal

03-09 WBM houdt op haar stand op TIV twee maal per dag een mini-symposium. De…

Materialen

Creatief met hoogsterkte staal

04-04 Voor de Swedish Steel Prize 2017 is een recordaantal van 102 inzendingen uit 32…

Materialen

Materialenkennis versterkt concurrentiepositie

06-03 Het belang van materialenkennis is groot, maar de meeste ondernemers en medewerkers hebben slechts…

Geen categorie

Nieuw merk SSAB voor hoogsterkte stalen: Strenx

20-04 SSAB lanceert Strenx, een nieuw merk hoogsterkte constructiestaalproducten. Dit uitgebreide assortiment van hoogsterkte stalen…

Geen categorie

Nieuwe staalsoort Tata Steel voor automotive

06-08 DP1000HY-GI is een ultra hogesterktestaal met een hoge vloeigrens, dat sterkte combineert met vervormbaarheid…

Geen categorie

Sietzema Techniek klaar voor slijtvaste toekomst

07-07 Sietzema Techniek heeft onlangs zijn intrek genomen in het nieuwe bedrijfspand in Gorredijk. Met…

Geen categorie

Zware decoiler bij Tata Steel Maastricht

07-05 Het servicecenter van Tata Steel in Maastricht investeert in een zware decoilinstallatie. Deze wordt…

Geen categorie

Hoogsterkte staal SSAB voldoet aan alle eisen voor lasersnijden

30-04 Hoogsterkte staal (HSS) en Wear Plate bieden aanmerkelijke voordelen op zachte stalen. Echter wanneer…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV