Zware decoiler bij Tata Steel Maastricht

0

Het servicecenter van Tata Steel in Maastricht investeert in een zware decoilinstallatie. Deze wordt eind dit jaar in gebruik genomen. Met deze decoiler richt Tata Steel zich op de markten die gebruik maken van hoogsterkte staal.

De decoiler, die komt te staan bij het onderdeel Feijen Service Centre, kan warmgewalste coils decoilen en op lengte snijden tot een dikte van 25 mm en een breedte van 2600 mm in premium kwaliteiten, inclusief het Ympress hoogsterkte staal.
Jens Lauber, verantwoordelijk voor de distributie van Tata Steel op het Europese vasteland, zegt: “We horen van onze klanten en in de markt dat staalbewerkers een steeds grotere behoefte hebben om premium hoogsterkte staal te kunnen aanbieden. Dit betekent dat zij dikker materiaal wensen, met een uitstekende vlakheid en plaatmateriaal dat is verwerkt vanaf coils die zijn gemaakt van staalsoorten met een hogere sterkte.”

De verwerkingscapaciteit bij het decoilcentrum Feijen in Maastricht zal ongeveer hetzelfde blijven. Feijen beschikt nu over vijf decoillijnen om coils tot vlakke plaat te verwerken. Deze kunnen coils tot een breedte van 2500 mm, en een dikte van 20 mm met een vloeigrens van 760N/mm2 afrollen. Hier vindt echter een herconfiguratie plaats, waarbij verschillende oudere decoilers ontmanteld worden. Dit zal volgens Tata Steel resulteren in een efficiëntere dienstverlening en een uitgebreidere productrange.