Staalgieter Cirex in Amerikaanse handen

0
300

Het Amerikaanse Signicast, onderdeel van Form Technologies, neemt staalgieter Cirex in Almelo over van de Amsterdamse investeringsmaatschappijen Convent en Nedvest.

 

Cirex, dat ook vestigingen in Tsjechië en Slowakije heeft, is één van de grotere staalgieterijen ter wereld die de verlorenwasmethode toepast. Met deze techniek zijn producten met een hoge nauwkeurigheid te produceren. Signicast wil met de overname uitbreiden buiten de VS. In een tijd waarin industriële klanten precisiecomponenten eisen met hogere kwaliteitsnormen en kortere levertijden, zal de overname Signicast in staat stellen zijn groeiende internationale klantenbestand beter te bedienen met hoogwaardige precisiegietcomponenten. Naast de bestaande drie vestigingen van Signicast in de VS, heeft het bedrijf door de overname nu ook vestigingen in Europa.

Jeroen Spoelder, Managing Director van Cirex, verwelkomt de overname: “Dit biedt bestaande Cirex-klanten toegang tot het volledige scala aan mogelijkheden van Signicast, Dynacast en OptiMIM. De nieuwe gecombineerde operatie zal ook profiteren van het Form Operating System, een platform dat klanten verzekerd van de hoogste precisiecomponenten, advies, expertise en solide bedrijfsstabiliteit.”