Vijfdaagse masterclass Making and Metal biedt verdieping

0

Voor een week van inspiratie en verdieping in metaaltechnieken, zoekt Making and Metal tien makers met een visie om te werken en te creëren met metaal. Deze week vindt plaats van 18 tot en met 22 september in Andelst.

Altijd al willen werken en ontwerpen met metaal? Zie jij jezelf al metaal gieten, smeden of printen en wil je werken met verschillende soorten metaal? Heb je goede ideeën voor nieuwe toepassingen en wil je je verdiepen in metaal in de breedste zin van het woord? Dat kan! In de masterclass van Making and Metal kun je je een hele week onderdompelen in de wereld van metaal en werken met de beste Nederlandse meesters om je te verdiepen in een bepaalde techniek of materiaal. De week vindt plaats bij Smederij Cornelis Pronk in Andelst (Gelderland) en wordt mede georganiseerd door Stichting from Craft to Art.

Masterclass
Deze week is bedoeld voor iedereen die enthousiast zijn om nieuwe toepassingen voor traditionele technieken te bedenken. Zowel technisch opgeleiden als designers kunnen zich aanmelden. Technieken die deze week aan bod komen:
– Smeden met diverse metalen;
– Metaalbewerken met plaatmateriaal en profielen in kleine afmetingen;
– Vormen en gieten met brons en aluminium;
– Ciseleren, het bewerken met ponsen van dunne plaat in koper, messing of staal;
– Graveren doormiddel van steektechnieken in diverse metalen;
– Emailleren op koperplaat doormiddel van diverse technieken;
– 3D printen met kunststof (PLA) op de grote printer (afmeting rond 450 mm hoog 700 mm).
Deelnemers verblijven een week in een hotel in Elst Overbetuwe, er worden presentaties gegeven (onder andere over kostprijsberekening) en men krijgt de mogelijkheid om (hard) te werken en zich te verdiepen.

Dutch Design Week
Op de Dutch Design Week 2018 wordt Making and Metal gepresenteerd in de tentoonstelling HOW&WOW – Studio van Crafts Council Nederland door middel van een bijzondere presentatie van maakprocessen die tijdens de vijfdaagse masterclass zijn ontstaan en gebruikt.

Aanmelden
Meld je aan met een omschrijving van jezelf, je achtergrond en je ambities om deze week aan te werken (maximaal 1 A4). De deadline voor aanmelding is 15 juni. De aanmelding kan worden gestuurd naar Amanda Pinatih: amanda@craftscouncil.nl.
De organisatoren van deze masterclass zijn op zoek naar verschillende disciplines en denken hierbij aan: interieurontwerpers, modeontwerpers (bijvoorbeeld ijzer als verfstof), industrieel designers, vormgevers, sieraadontwerpers, beeldend kunstenaars, ambachtskunstenaars, meubelmakers en architecten.
Op 27 juni wordt de selectie Making and Metal deelnemers bekend gemaakt en midden augustus vindt er een eerste bijeenkomst plaats waar alle mogelijkheden van de masterclass en smederij worden besproken zodat je in een intensieve werkweek je ideeën kan realiseren.