Staalvoorraad checken met drones

0
177

Staalproducent ArcelorMittal heeft onlangs op de Blechexpo in Stuttgart zijn digitale projecten geïntroduceerd. Deze richten zich met name op de digitalisering van de toeleverketens.

“Onze projecten behelzen geautomatiseerde en gedigitaliseerde orderverwerking vanaf de offerte aan de klant tot en met de afronding van de aankoop”, legt Antoine Van Schooten uit. Hij is chief marketing officer for industry and digitalisation bij ArcelorMittal Europe–Flat Products.

ArcelorMittal liet op de Blechexpo zien dat het al belangrijke stappen heeft gezet op weg naar een gedigitaliseerde toeleverketen, zoals:

  • SteelUser.com: de toeleverketen via internet. Van productengids tot orderintake en het online volgen van orders tot en met voorraadbeheer, levering en facturering;
  • Digital twin: de coil in de cloud – uitwisseling van kwaliteits-gerelateerde data met de klanten;

Inventaris management met drones: autonome drones met GPS navigatie scannen voorraden. De voorraadniveaus en beschikbaarheid van het staal worden gemeten via realtime videobeelden;

  • SteelAdvisor app: het verschaffen van actuele productinformatie aan de klanten;
  • Track & Trace app: het volgen van zendingen voor logistieke optimalisatie.

ArcelorMittal werkt nauw samen met de klanten om deze nieuwe mogelijkheden van de digitale toeleverketen door te ontwikkelen tot oplossingen op maat voor iedere individuele klant.