Stabiel fijnkotteren

0

De nieuwe generatie CoroBore 825 gedempt fijnkottergereedschap van Sandvik Coromant maakt gebruik van Silent Tools technologie, met dempers specifiek gedimensioneerd voor elke adaptermaat in het assortiment.

Deze oplossing verhoogt niet alleen de proceszekerheid waarbij men vaak te maken heeft met trillingsproblemen – zoals bij het bewerken met lange uitsteeklengten – het verbetert productiviteit omdat de snijgegevens substantieel kunnen worden verhoogd. Eén verschil van de laatste generatie gereedschap is de wijziging van het kotterkopmateriaal, van staal naar aluminium. Daarnaast is de kop ingekort zodat de demper dichter bij de snijkant komt, hetgeen gunstig is voor de processtabiliteit.

“Inwendige kanalen worden gebruikt voor het direct op de snijkant toevoeren van koelmiddel, hetgeen nog een factor is die bijdraagt aan een verbeterde oppervlakte-afwerking, hogere penetratiegraden en een grotere proceszekerheid”, aldus Jenny Nilsson van Sandvik Coromant. “De nieuwe generatie gereedschappen zal optimale prestaties en stabiliteit bieden met één standaard adaptief item op de bewerkingsmachine-zijde – om het gereedschap te kunnen gebruiken in een steile conus, HSK of Coromant Capto spil. Verdere verlengingen zullen stabiliteit en prestaties reduceren.” CoroBore 825 beslaat diameters van 19 tot 167 mm (0.748 tot 6.575 inch), terwijl een nieuw assortiment van cassettes kan worden gebruikt voor toepassingen met trekkend kotteren.