Succes Heco-Schrauben (50) heeft veel gezichten

Dit jaar viert de Duitse schroevenfabrikant Heco-Schrauben zijn 50-jarige bestaan. In 1967 verzelfstandigden Ludwig Hettich en zijn neef Bruno Hettich de productie van schroeven, die tot die tijd onderdeel was van het in 1888 opgerichte bedrijf Franz Hettich. Het nieuwe bedrijf Ludwig Hettich & Co. Schraubenfabrik specialiseerde zich in de productie van klassieke hout- en blikschroeven en speciale schroeven. In 1978 werd de bedrijfsnaam veranderd in Heco (Hettich & Co), dat momenteel met ongeveer 300 medewerkers een van de grootste schroevenfabrikanten in Europa is.

In de fabrieken in het Duitse stadje Schramberg en Roemenië worden jaarlijks zo’n anderhalf miljard schroeven geproduceerd. Het assortiment omvat zo’n 2.800 verschillende schroeven, die in de bouw bekend staan om hun hoge kwaliteit. Nederland is voor Heco een belangrijke afzetmarkt. De Nederlandse distributeur, Jac. Lowie & Zoon.in Soest, werkt al vanaf 1978 met Heco-Schrauben samen.

Verbouwing productiehal
Behalve het 50-jarige jubileum was er nog een reden voor een feest. Afgelopen zomer werden namelijk ook de herinrichting en verbouwing van de productiehal afgerond. Die waren noodzakelijk geworden door de strategische samenwerking met het Zwitserse bedrijf SKS, dat zijn schroeven nu door Heco laat produceren.
Het huidige assortiment van HECO bestaat uit meerdere productlijnen voor tal van toepassingsgebieden. Dankzij het innovatieve, technische ontwerp van de schroeven zijn er talrijke voordelen bij de toepassing. Die komen vooral tot uiting in een eenvoudige, snelle verwerking en een hoge belastbaarheid. Naast het omvangrijke assortiment van universele schroeven, hout- en beton-schroeven produceert Heco ook schroeven voor speciale toepassingen in de industrie en voor de vakman.

Jubileumfeest
Ter gelegenheid van het jubileum vierde Heco in oktober onder het motto ‘Succes heeft veel gezichten’ een bijzonder feest, waarbij de eigen medewerkers in het middelpunt stonden. Met hun kennis en kunde vormen zij in de visie van Heco namelijk het fundament en de toekomst van de onderneming.
“Wij proberen zoveel mogelijk voorop te lopen”, zei Stefan Hettich, een van de directeuren van Heco, in zijn toespraak op de feestavond. “Onze medewerkers ontwikkelen nu al oplossingen voor de eisen, die de bevestigingstechniek in de komende jaren aan onze producten zal stellen. De belangrijkste bouwsteen van ons succes zijn onze medewerkers of ze nu in de productontwikkeling, de productie, de administratie, de logistiek of in de marketing werkzaam zijn.”

Hoogtepunt van de avond was de vertoning van de korte film ‘Succes heeft veel gezichten’, waarin Heco-medewerkers aan het woord komen en persoonlijke verhalen en anekdotes over hun werk vertellen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Werkplaatstechniek

Schroeven in XL-formaat

11-02 HECO presenteerde op de Bouwbeurs (4-8 februari in Jaarbeurs Utrecht) diverse nieuwe montage-oplossingen: onder…

Toeleveren

Nederlandse website Heco-Schrauben vernieuwd

09-08 De Duitse schroevenfabrikant Heco heeft zijn Nederlandse website www.heco-schrauben.nl grondig vernieuwd. Een frisse vormgeving…

Verspanen

Fein presenteert 12-volt-accuschroefmachines

02-08 Fein heeft het programma accugereedschappen voor de staal- en metaalbouw uitgebreid met 12-volt-accuschroefmachines. In…

Verbinden

Instructievideo’s voor schroefverbindingen

23-03 Complexe montages worden eenvoudig met het nieuwe YouTube-kanaal van de Duitse schroevenfabrikant Heco-Schrauben. Hier…

Geen categorie

Zwaar werk passé door meervoudige moeraanzetters

02-07 Voor het regelmatig vervangen van wielen aan hun 500 bussen past Wiener Linien sinds…

Geen categorie

Schroefautomaat ontstoort zichzelf

26-11 Met een automaat die met een snelle schroefspindel van Atlas Copco Tools draadbussen in…

Geen categorie

Snelle test wrijvingswaarden bij schroefverbindingen

23-12 Atlas Copco Tools beschikt over een mobiele meetwagen, waarmee gebruikers direct aan de assemblagelijn…

Geen categorie

32 bouten t/m 2000 Nm in één keer gemonteerd

28-08 Voor meervoudige schroefsystemen met tot 32 spindels presenteert Desoutter de multi-CVIL-2-besturingen op de montagebeurs…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?