Fein presenteert 12-volt-accuschroefmachines

Fein heeft het programma accugereedschappen voor de staal- en metaalbouw uitgebreid met 12-volt-accuschroefmachines. In de metaalbewerking vervangen accuschroefboormachines steeds vaker zuivere boormachines, daarom zijn de 12-volt-accuschroefmachines speciaal afgestemd op de hoge eisen die daar gelden.

De krachtige machines bieden hoge toerentallen, optimale draaimomenten en een afneembare boorhouder. Fein presenteert een schroefboormachine met 4 versnellingen, twee schroef(boor)machines met 2 versnellingen en een slagschroevendraaier.

Robuuste metalen boorhouder
De nieuwe 12-volt-accu zit bij de compacte schroefmachinemodellen onder de greep. Daardoor is het greepgedeelte duidelijk slanker en ergonomischer vast te pakken. De accuschroefmachines kunnen stabiel worden neergezet en zijn snel weer vast te pakken. Een ander praktisch pluspunt voor het dagelijks werk: een magnetisch bitdepot is naast de ceintuurhaak bij de levering inbegrepen. Alle 12-volt-accuschroefboormachines zijn uitgerust met een robuuste massief metalen boorhouder van de Duitse Premium-fabrikant Röhm en zodoende ongevoelig voor beschadigingen. Een spankrachtbeveiliging houdt de ronde boorschachten betrouwbaar vast en verhindert per ongeluk openen.

Voor optimale boor- en schroefresultaten in metaal bevat het Fein accuschroefmachineprogramma met 12-volt-accu’s vier modellen in drie productlijnen:

ASCM met 4 versnellingen
De accuschroefboormachine ASCM 12 C met 4 versnellingen is de enige 12-volt-schroefmachine met een drijfwerk met 4 versnellingen op de markt. Deze levert het hoogste motorvermogen in deze klasse: met de borstelloze Fein PowerDrive-motor bereikt hij een toerental van tot wel 2500 omwentelingen per minuut. Het gepatenteerde drijfwerk met 4 versnellingen stelt voor elke boordiameter de optimale boorsnelheid ter beschikking. De ASCM 12 spant boren tot een diameter van 13 mm. De boorhouder kan worden weggenomen, bits passen direct in de aandrijfas.

ABSU met 2 versnellingen
Eveneens in het programma zitten twee ergonomische accuschroef(boor)machines met 2 versnellingen voor krachtig boren en schroeven in alle materialen. Zij overtuigen door een krachtige 2-polige DC-motor met overbelastingsbeveiliging evenals hun korte en lichte constructie. Ze zijn verkrijgbaar in twee varianten: de ABSU 12 C heeft een robuuste massief metalen boorhouder met een hoge spankracht, die door de metalen huls goed beschermd is tegen krassen. Perfect voor schroeftoepassingen is de ABSU 12 W4C met ¼ inch binnenzeskant-gereedschaphouder die bithouder, bits en boren betrouwbaar en veilig vastklemt. Met zijn korte bouwlengte vanaf 155 mm is deze geschikt voor schroefklussen op moeilijk toegankelijke plaatsen.

Accuslagschroevendraaier ASCD
De accuslagschroevendraaier ASCD 12-100 W4C maakt het 12-volt-programma van Fein compleet. Met een draaimoment van 100 Newtonmeter draait hij metrische schroeven tot M12 betrouwbaar en snel vast en los. Hij maakt werken zonder veel terugslag mogelijk en biedt traploos te kiezen toerentallen tot 2700 omwentelingen per minuut voor een hoge bewerkingssnelheid. Al na vijf seconden bereikt de ASCD zijn maximale draaimoment. De slagschroevendraaier werkt met een 2-polige DC-motor met overbelastingsbeveiliging. Met een lengte van 158 mm heeft hij een zeer korte constructie en maakt ook op krappe plaatsen comfortabel en veilig werken mogelijk.

Lithium-ion-accutechnologie
Fein accu’s zijn uitgerust met de SafetyCell Technology. Ze overtuigen door een lange levensduur, een hoge capaciteit met 2,5 ampère-uur en het gebruik bij temperaturen van tot wel min 18 graden Celsius. Een aparte communicatieleiding beschermt accu en schroefmachine tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Bovendien bevindt de accu-oplaadaanduiding zich direct op de accu en kan door de gebruiker zo op elk moment worden afgelezen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Niets is onmogelijk

01-09 Dormer Pramet ondersteunt Take it Laesie met een reeks boren en tappen. Take it…

Bedrijf en Economie

Mapal rekent op geleidelijk herstel na zware jaren

23-07 Mapal heeft sterke banden met de automobielindustrie. De ontwikkelingen in die branche zijn dan…

Verspanen

Grijpvingers wisselen met druk op de knop

07-07 Bovendien wordt een nieuwe vingerset net zo snel en eenvoudig bevestigd en met een…

Verspanen

KMWE Toolmanagers & KGS Tools vindt gereedschapsontwikkeling in microgeometrie

23-06 “In de microgeometrie kom je echt leuke verrassingen tegen”, vertelt Jorg Michiels, CCO bij…

Verspanen

In één stap bevestigingsgaten boren en verzinken

09-06 “De meeste gereedschappen voor bevestigingsgaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe op bestelling gemaakte…

Verspanen

2e editie VerspaningNieuws in teken van gereedschappen

17-05 Dit thema wordt uitgebreid aangevuld met vaktechnische nieuwsartikelen over machine- en gereedschapleveranciers, toeleveranciers, brancheorganisaties…

Werkplaatstechniek

Gereedschap met intelligentie aan boord

05-05 Voor productie in een smart factory is het uitwisselen van assemblage-gegevens essentieel. De hiervoor…

Verspanen

Mikron boort superlegeringen proceszeker tot 40xD

12-04 Tot hier niets nieuws en speciaals, want boren met spiraalvormige koelkanalen zijn al enkele…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X