SVgroup acquireert Jan Veenhuis Machinefabriek

Jan Veenhuis Machinefabriek in Raalte, fabrikant van kipwagens en haakarmsystemen, is per 1 januari overgenomen door SVgroup uit Rijssen.

Jos Kamp en Marc Veenhuis te midden van de medewerkers van Jan Veenhuis Machinefabriek.

Algemeen directeur Jos Kamp van SVgroup is verheugd met deze stap: “Met de toevoeging van Jan Veenhuis nemen we een gespecialiseerd bedrijf over met een premium productpositionering binnen de transporttechniek. Dit sluit perfect aan bij onze premium merken Schuitemaker en Veenhuis waarmee we actief zijn in de voederwinning, mest en gladheidbestrijding. Onze productiecapaciteit wordt uitgebreid doordat we een extra productielocatie kunnen toevoegen. Tegelijkertijd verbinden we een groep vakmensen aan ons bedrijf.”

Ook Marc Veenhuis (Jan Veenhuis Machinefabriek) is content. “Tijdens de gesprekken met SVgroup en Wadinko (de participatiemaatschappij die een belang heeft in SVgroup, red.) ben ik ervan overtuigd geraakt dat Jan Veenhuis Machinefabriek op de juiste plaats terecht komt. Naast dat de klantenbasis goed aansluit, heb ik er met Wadinko als aandeelhouder het volste vertrouwen in dat de continuïteit en werkgelegenheid van het bedrijf gewaarborgd worden.”

Toegevoegde waarde

Sinds de fusie van Schuitemaker en Veenhuis in 2019 realiseert SVgroup jaar op jaar een gezonde groei. Door nieuwe productintroducties en de versterking van de (inter)nationale verkoopkanalen wordt verwacht dat deze groei de komende jaren doorzet. SVgroup biedt met de overname een breed portfolio van moderne machines voor zowel loonwerkers als het grondverzet segment. De combinatie tussen SVgroup en Jan Veenhuis zal waarschijnlijk leiden tot diverse synergiën.

Bijzonder verhaal

Met de overname van Jan Veenhuis door SVgroup breidt het bedrijf niet alleen haar product portfolio uit, ook brengt deze stap het oorspronkelijke familiebedrijf Veenhuis na 27 jaar weer samen. Sinds 1996 opereerden beide bedrijven apart maar de overname brengt ze weer onder dezelfde paraplu.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen