Techniek Academie trakteert op taart

Al 5 jaar zorgen De Techniek Academie, honderd lidbedrijven, ROC Landstede en InstallatieWerk voor een toename van jongeren op een technische opleiding in Harderwijk. De eerste dag van het jubileumjaar is dan ook feestelijk gevierd met taart voor iedereen.

In 2011 ontstond het idee voor De Techniek Academie en nog geen jaar later begonnen de eerste studenten aan een technische bbl-2 opleiding. Inmiddels is De Techniek Academie uitgegroeid tot een vereniging met 100 lidbedrijven en 110 studenten op niveau 2/3, waarbij ze kunnen kiezen tussen BOL en BBL.

Groei zet door
Jacques de Groot, directeur van De Techniek Academie: “Het is fantastisch om te zien wat we samen met de bedrijven, het ROC en InstallatieWerk hebben neer kunnen zetten in zo’n korte periode. We zien dat steeds meer jongeren de weg richting een technische opleiding weten te vinden. De groei van De Techniek Academie blijft daardoor ook doorzetten.”

“Afgelopen maandag zijn er weer 45 enthousiaste jonge technische studenten begonnen aan een opleiding bij De Techniek Academie. Samen met deze studenten zijn we dit jubileumjaar goed gestart met overheerlijke taart! Dit jaar staat in het teken van het vijfjarige jubileum, dus houd ons goed in de gaten”, aldus Jacques de Groot.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Sociale innovatie zit bij AWL Techniek in het DNA

21-10 Mensen klaarmaken voor de toekomst en technologische veranderingen door middel van sociale innovatie, dat…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X