Technologiedagen Twente verbreedt gezichtsveld

Op 15 en 16 mei wordt in het Voortman Experience Center in Rijssen de derde editie van de Technologiedagen Twente georganiseerd. Lag de voorgaande keren het accent op het bewerken van dunne plaat, tijdens deze editie is er door uitbreiding met de partners Faccin en Kohler Maschinenbau meer aandacht voor het bewerken van dikke plaat. Voor de hele plaatbewerkingsbranche dus een interessant event.

 

In 2015 beleefde Technologiedagen Twente haar eerste editie, toen een aantal bedrijven in Twente en de Achterhoek, die zich met hun machines en gereedschappen richten op de plaatbewerkingsindustrie, de krachten bundelden om een interessant evenement te organiseren voor hun doelgroep. Twee jaar later werd het aantal deelnemende bedrijven uitgebreid. En dat gebeurt nu opnieuw om ook het bewerken van dikke plaat nadrukkelijk te belichten. Het accent ligt wederom op kennisoverdracht, met dit keer als overkoepelend thema: ‘Plaatbewerking van morgen, vijf elementen van succes’.

Opnieuw zijn Trumpf, SafanDarley, Voortman Steel Machinery, Lissmac, Valk Welding en Resato International van de partij. Daarnaast doen ook het Duitse Kohler Maschinenbau, producent van richtmachines en bandaanvoerinstallaties, en het Italiaanse Faccin, producent van rond- en profielbuigmachines, mee.

Vijf elementen voor succes
Alle deelnemers bieden een workshop aan, waarin de vijf elementen die voor elke plaatbewerker van belang zijn om succesvol te kunnen opereren, aan bod komen: hardware, software, logistiek, services en personeel. Het hele Experience Center van Voortman zal worden benut, omdat Faccin, Kohler en ook Lissmac machines zullen gaan demonstreren. Een deel van de workshops zal bij deze machines plaatsvinden.

Paneldiscussie
De eerste dag van de Technologiedagen Twente, woensdag 15 mei, is bestemd voor de Nederlandse en Belgische bezoekers. Dan zullen ook Hevami en Bodax, die Kohler respectievelijk Faccin in Nederland vertegenwoordigen, aanwezig zijn. Ook staat er deze eerste dag een paneldiscussie onder leiding van Ramon Dooijewaard, directeur van FPT-VIMAG, op het programma. Donderdag 16 mei is gereserveerd voor Duitse bezoekers. Binnenkort maakt de organisatie inhoudelijk meer bekend over het programma en de workshops. Dan krijgen belangstellenden ook de mogelijkheid zich in te schrijven.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Hevami betrekt nieuwbouw

08-08 Op dit moment beschikt Hevami al over diverse ontbraammachines die gedemonstreerd kunnen worden, zoals…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert nieuw fiberlaser-werkpaard

27-06 “De TruFiber 2000 P is geschikt voor toepassingen variërend van lasersnijden en laserlassen tot…

Plaatbewerking

Bij Dinnissen gaan alle RVS uitslagen door de Lissmac’s

08-06 Dinnissen ontwikkelt, produceert en installeert complete systemen voor procestechnologie. Deze worden over de hele…

Plaatbewerking

Trumpf heeft handen vol aan ‘waanzinnige orderintake’

18-05 “De orderintake ligt 40 à 50 procent hoger dan vorig jaar en dat is…

Plaatbewerking

Krachtige 24 kW schijflaser van Trumpf richt zich vooral op zware industrie

04-05 De nieuwe TruDisk schijflasers zijn geschikt voor het snijden, lassen en bewerken van oppervlakken; ze…

Plaatbewerking

VDL lanceert online bestelplatform OrderOn.com

25-04 Maar het zal nog wel even duren voor het zover is. “We bouwen dit…

Plaatbewerking

Automatiseren in eigen tempo

19-04 Dit modulaire aspect was goed te zien bij alle drie automatiseringsoplossingen die centraal stonden…

Plaatbewerking

Microjoints worden nanojoints

19-04 “Met onze nanojoints kunnen gebruikers de procesbetrouwbaarheid tijdens het lasersnijden verbeteren en verschillende werkstappen…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X