Techport viert verjaardag en blikt vooruit

Techport vierde onlangs zijn tiende verjaardag. Tijdens een feestelijk en goed bezocht event in IJmuiden werd ingegaan op de succesvolle samenwerking van de afgelopen tien jaar.

Jessica Peters-Hondelink, directeur bestuurder van de Amsterdam Economic Board, feliciteert Techport-voorzitter Mark Denys, en overhandigt het cadeau: een olijfboompje.

Maar vooral werd vooruitgekeken naar de toekomst, en met name naar het realiseren van de energietransitie in de IJmond regio, het focusgebied van Techport.

Techniekpromotie

Om de energietransitie, de circulaire economie en de digitalisering te realiseren, zijn voldoende gekwalificeerde arbeidskrachten nodig. Daarom werkt Techport al tien jaar aan techniekpromotie in het onderwijs, het stimuleren van zij-instroom, het versnellen van technologische innovatie en de ontwikkeling van regionaal opleidingsaanbod voor de banen van toekomst. Op de jubileumviering sprak Jos Ahlers, auteur van ‘Gen Z – Verlangen naar Verandering’ over Gen Z, die nu de arbeidsmarkt betreedt, en hoe we als generaties met elkaar kunnen samenwerken.

Een toost op tien jaar succesvol samenwerken en de ambities om als Techport verder te groeien en samen de regio nog meer de versterken en te verduurzamen.

Een toost op tien jaar succesvol samenwerken en de ambities om als Techport verder te groeien en samen de regio nog meer de versterken en te verduurzamen.

Huisvesting Techport Innovation Centre

Samen verder groeien en de eerste groene industriezone van Nederland realiseren, is de ambitie van de Techport voor de komende jaren. Het Techport Innovation Centre (TPIC) speelt daarin een belangrijke rol. Dit wordt een ontwikkel- en ontmoetingscentrum voor de technici van de toekomst, bedrijven, onderwijs en overheid en wordt vanaf maart gehuisvest in een deel van het Maritiem College/Nova College IJmuiden. De door Techport geïnitieerde Living Labs Green Incubator programma, het Fieldlab Smart Energy en de Learning Community Waterstof kunnen op deze tijdelijke plek direct van start. De plannen voor de definitieve nieuwbouwlocatie gaan onverminderd door.

Nieuw partnerschapsmodel

Binnen Techport zijn 70 bedrijven en 23 scholen en verschillende overheden actief; de partners van Techport. Een partnerschap binnen Techport betekent wederkerig samenwerken. Bedrijven die ook financieel willen bijdragen kunnen vanaf nu ‘Techportbedrijf Plus’ worden. Intures bijt het spits af als eerste Techportbedrijf Plus en ontving tijdens de jubileumbijeenkomst het Techport-certificaat.

Techport relatiemanager Theo Koster verwelkomt Intures als eerste 'Techportbedrijf Plus'.

Techport relatiemanager Theo Koster verwelkomt Intures als eerste ‘Techportbedrijf Plus’.

Eerste groene industriezone

De jubileumviering werd afgesloten door Techport-directeur Mark Denys. Hij bracht een toost uit op de samenwerking en de ambities en plannen voor de toekomst. De komende maanden worden in online verhalen verschillende Techport activiteiten in de spotlights gezet. In oktober wordt het jubileumjaar afgesloten tijdens een slot-evenement.

 

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Maakindustrie krijgt plek voor innovatie in IJmond

09-03 Ook draagt het nieuwe centrum bij aan de energietransitie door oplossingen te ontwikkelen waarmee…

Personeel en Opleiding

Opleiding voor digitale onderhoudsmonteurs

11-11 Nu de digitalisering in de maak- en onderhoudsindustrie in volle gang is, veranderen de…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?