Teqnow organiseert 3D-print-event en Robot-event

Teqnow, het platform van Koninklijke Metaalunie om kennis over nieuwe technologieën aan het MKB-metaal over te dragen, organiseert op 8 oktober een 3D-print event en op 12 november een Robot-event.

Teqnow vergroot en stimuleert op verschillende manieren de aandacht voor toptechnologie, zodat bedrijven zelf een keuze kunnen maken voor de bij hun best passende manier. Zo is er veel informatie te vinden op www.teqnow.nl, vinden er regelmatig interessante workshops plaats en is veel over Teqnow onderwerpen en thema’s te lezen in Metaalunie-publicaties.
Maar nieuwe technologieën komen pas echt tot leven als je ze kunt zien, je ze kunt aanraken en zo de theorie praktisch tot leven komt. Daarom organiseert Teqnow ook spraakmakende events. In het komende najaar zijn dat een ‘3D-printing event’ en een ‘Robot-event’.

Teqnow 3D-print Event
Teqnow organiseert op donderdag 8 oktober een 3D-print event ofwel additive manufacturing (AM). Het is een dagprogramma waarbij rekening is gehouden met verschillende interessegebieden en kennisniveaus. Ondernemers die zich willen oriënteren op de mogelijkheden van AM of die nog maar net ideeën aan het ontwikkelen zijn over toepassingen van AM, krijgen de gelegenheid kennis te maken met de 3D-printers in een hands on-workshop. In deze workshop wordt met name ingegaan op de werking van een 3D-printer (kunststof) en het werken met een echte printer. Bijzonder is dat aan het einde van het event de printer te kopen is en dus mee naar huis kan worden genomen.
Tijdens het 3D-print event zijn er ook workshops waarbij ondernemers antwoord krijgen op de vragen of AM een serieuze optie is voor hun bedrijf en zo ja wanneer. Daarnaast schetst de workshop ‘Wanneer wel/niet 3D printen, de toepassing van AM vanuit de praktijk’. Afwegingen hiervoor komen aan bod op een interactieve wijze met de deelnemers.
In de workshop ‘Fieldlabs’ wordt geïnformeerd over de betekenis van het fieldlab AM voor het mkb. Fieldlabs komen voort uit de Smart Industry agenda, die op deze manier Smart Industry koppelt aan het MKB-metaal.
In twee masterclasses wordt ingegaan op de thema’s ‘AM killer applications’ en ‘AM van metalen’. Bij de eerste masterclass wordt op interactieve wijze onderdelen geïdentificeerd die zich bij uitstek lenen voor herontwerp en vervaardiging met AM-technologie. Bij AM van metalen worden de deelnemers geïnformeerd over de stand van zaken m.b.t. het op productieniveau inzetten van AM voor metalen producten. Hierbij komen (her)ontwerpen, topologie optimalisatie, kwaliteit en reproduceerbaarheid aan de orde.
Inschrijving en kosten
De kosten voor deelname:
• Teqnow-deelnemers: € 75,–,
• Metaalunieleden € 75 (mits hier aangemeld als deelnemer van Teqnow),
• Overige bedrijven: € 150

Aanmelden kan hier.

Teqnow Robot-event
Het Robot-event wordt gehouden op donderdag 12 november. Het is een dagprogramma, waarbij rekening is gehouden met verschillende interessegebieden en kennisniveaus. Ondernemers die nog maar net ideeën aan het ontwikkelen zijn over automatisering met of inzet van robots maken kennis met de nieuwste generatie robots in een hands on-workshop. De workshop gaat met name in op de functionaliteit, inzetmogelijkheden en de samenwerking tussen werknemers en robots.
Voor ondernemers die zich afvragen hoe het zit met de terugverdienmogelijkheden van robots is er de workshop ‘Robots: kosten of baten?’ De deelnemers worden aan de hand van een praktijkvoorbeeld van een ondernemer geïnformeerd over het onderwerp. De inzetbaarheid van robots in de praktijk, gericht op de vraag: “hoe doe je dat en hoe werkt dat precies?” komt aan de orde in de derde workshop. Ook deze is opgezet vanuit de praktijk van een bedrijf.
In twee masterclasses wordt ingegaan op de thema’s robots en industrie 4.0 en de impact van de nieuwe generatie robots op het gehele bedrijf en op het businessmodel. Het Teqnow Robot-event start 12 november met twee plenaire presentaties die ingaan op de huidige inzet van robots in de industrie en op industriële robots over vijf jaar.
Inschrijving en kosten
De kosten voor deelname:
• Teqnow-deelnemers: € 75,–,
• Metaalunieleden € 75 (mits hier aangemeld als deelnemer van Teqnow),
• Overige bedrijven: € 150

Aanmelden kan hier

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Formnext 2023 stevent af op recordaantal exposanten

25-09 Met 771 exposanten en een geboekt bruto oppervlak van ruim 50.000 m² twee maanden…

3D

3D-printen zonder ondersteuning

19-09 “Dankzij de nieuwe versie van TruTops Print hebben we nauwelijks ondersteuningsstructuren nodig voor het…

Automatisering

Markt industriële robots groeit gestaag door

18-07 Interact Analysis heeft onlangs bijgewerkte prognoses voor de markt voor industriële robots gepubliceerd. Deze…

3D

3D-geprinte handrem van titanium

10-07 Tot nu toe heeft de fietsindustrie vaak carbon gebruikt als materiaal voor hoogwaardige remhendels.…

Automatisering

RoboJob zet de deuren open voor (Robo)Jobzoekers

04-04 Al voor de derde keer in 5 jaar tijd organiseert RoboJob haar ‘RoboJob Experience…

3D

Nieuw 3D-printcentrum Ford ondersteunt productie e-modellen

22-02 Eind dit jaar rolt in Keulen het eerste volledig elektrische volumemodel van Ford in…

3D

Twee productielijnen voor industrieel 3D-printen

21-12 In Berlijn en Georgensgmünd heeft het team onlangs metalen componenten geproduceerd met 3D-printen, wat…

3D

Intelligente supersnelle camera voorkomt fouten bij 3D-printen

03-10 De technologie erachter werd ontwikkeld binnen Vision-in-the-Loop (VIL), een imec.icon-innovatieproject in samenwerking met Flanders…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema