thyssenkrupp Materials Nederland versnelt kleine orders

Op de vestiging in Veghel heeft thyssenkrupp Materials Nederland een volautomatisch cassettesysteem in gebruik genomen. Hiermee kan de opslagruimte en het aantal pickings per uur sterk worden vergroot. Het bedrijf speelt hiermee in op de toenemende vraag naar kleine en specifieke orders en de groeiende afzet van staalproducten uit voorraad.

In het verticaal opgebouwde systeem pakt een robot de cassettes met staalproducten volledig automatisch uit de stelling en voert deze door naar het uitvoerstation. Het warehouse managementsysteem van SAP bepaalt de meest geschikte locatie, afhankelijk van de omloopsnelheid van het product. Samen met de draadloze scanners kan er tot 40% sneller worden gewerkt, met een totaal van 43 pickings per uur.

Toename kleine orders
Met het nieuwe cassettesysteem speelt thyssenkrupp in op de huidige ontwikkelingen in de markt. De planning van projecten in de bouw en industrie wordt steeds complexer, er wordt vaker lean gebouwd en de doorlooptijden worden korter. Hierdoor is het aantal orders van kleine hoeveelheden per orderregel de afgelopen jaren sterk toegenomen. Met het nieuwe systeem kan optimaal worden voldaan aan deze veranderende behoefte. Door de combinatie van de robot en het managementsysteem kan er sneller worden gewerkt en wordt de kans op fouten en oponthoud beperkt. Doordat minder mensenhanden nodig zijn om het grote aantal bestellingen te verwerken, is er meer tijd om de individuele klantwens in te vullen. Daarnaast wordt door het man-arme systeem ook de veiligheid van de medewerkers verhoogd.

Het cassettesysteem biedt plek aan in totaal 2.650 cassettes. Elk goed voor een opslagcapaciteit van 3,5t. Door deze ruime opslagcapaciteit heeft thyssenkrupp zijn assortiment inmiddels kunnen uitbreiden met diverse hoogwaardige producten, zoals warmgewalste gelaste kokers in S355J2H en ronde buizen in S355J2H. Het bedrijf breidt haar assortiment uit omdat er een toenemende vraag is naar hoogwaardigere staalkwaliteiten.

Strategie
De bouw van het cassettesysteem is de volgende logische stap in de strategie van thyssenkrupp om efficiënter, flexibeler en sneller te werken en klanten te ontzorgen. Eerder dit jaar werd in Veghel een nieuwe volautomatische bandzaag in gebruik genomen, die zorgt voor een snellere afhandeling van bewerkte producten. Op de locatie in Zwijndrecht is een volautomatische cirkelzaag met aflegrobot geïnstalleerd, waarmee 95% sneller wordt gezaagd dan met een traditionele bandzaag. Op 1 juli zijn de activiteiten van Metaalzagerij Jan Kooijman overgenomen, waardoor materiaal zo wordt geleverd dat het naadloos aansluit bij het productieproces van de klant.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Mercedes verzekert zich van CO2-gereduceerd staal

04-07 Beide partijen zijn dit overeengekomen in memorandum of understanding dat hun bestaande samenwerking uitbreidt…

Materialen

CO2-arm staal sijpelt door de keten

14-04 Om mee te gaan in deze – naar het zich laat aanzien onomkeerbare –…

Materialen

Levertijden langer – staalprijzen hoger?

20-03 “Door de stagnaties en staalbeperkingen (ca. 20% capaciteitsbeperkingen) van afgelopen tijd lijkt het erop…

MetaalNieuws Extra IM

Verschillende soorten metaal op een rijtje

17-01 Daarnaast bestaan alle metaalsoorten vrijwel altijd uit een mengsel van verschillende metalen, ook wel…

Materialen

Autofabrikanten kiezen voor slimme materiaalmix van staal en aluminium

12-01 De zelfdragende carrosserieconstructie van staal is wereldwijd het meest gebruikte type carrosseriebouw, maar staat…

Materialen

Staalprijzen blijven dalen

17-10 Immers veel grondstoffen zijn in prijs gestegen en over het algemeen zijn energieprijzen en…

Materialen

Lichtere vrachtwagenwielen van CO2-arm staal

10-10 Voor de verbeterde CO2-balans van het wiel voor Accuride worden verschillende parameters geoptimaliseerd op…

Plaatbewerking

Kortst mogelijke handlingstijd voor plaatmateriaal

28-09 Elke dag voorziet thyssenkrupp Materials Nederland heel veel klanten van een breed pakket aan…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema