TIV, METAVAK, VILO: Technisch platform vol variatie

Op 2, 3 en 4 september opent Evenementenhal Hardenberg haar deuren voor hét grootste technische netwerkplatform in de regio Noordoost: TIV, METAVAK en VILO 2014. Met deze drie-eenheid aan vakbeurzen wordt een gevarieerd platform geboden aan exposant en bezoeker. Circa 300 exposanten bezetten de hallen in Hardenberg om relaties te ontmoeten.

Het technische platform kenmerkt zich vooral door haar ongedwongen, maar professionele sfeer. De exposanten kiezen zelf de relaties die zij graag als bezoeker willen ontvangen in hun stand. De organisatie verzorgt de uitnodigingen.

TIV
TIV bedient een breed segment binnen de technische industrie, als de on- en offshore, petrochemische industrie en de voedingsmiddelenindustrie et cetera. Het biedt een platform voor onder andere machine- en apparatenbouwers en dit jaar ook specifiek voor engineers.
De engineer kan zelf aan de slag tijdens verschillende workshops tijdens TIV Engineering Experience. Het zijn praktische, hands-on workshops. Experts uit diverse vakgebieden laten de deelnemer zelf ervaren wat de mogelijkheden zijn van moderne software voor ontwerpen, beheren en delen van 2D en 3D modellen, simulatie en ontwerpdocumentatie. Er zijn verschillende workshops waaronder; CAD Tekenen, Product Configuratie, Simulatie & Analyse en Data Management. Deelname aan deze workshops is gratis.

METAVAK
METAVAK is de plek waar bedrijven uit de metaal hun leveranciers ontmoeten. Dat hier weer meer behoefte aan is, blijkt uit de stijging in de aanmeldingen ten opzichte van vorig jaar. De metaalindustrie heeft het economisch zwaar te verduren gehad, maar de verwachtte groei voor 2014 is positief; namelijk 2,5%. Gelijk bij binnenkomst via entree 2, is METAVAK in hal 5 te bereiken. Hier stationeren oude bekenden als Evolent Machines, Stoxon Machines en Valk Welding. Terug van weg geweest zijn HeBa Machines en gereedschappengigant Sandvik Coromant, die zich samen met KIM Komeetstaal presenteert. Essent MKB geeft dagelijks een presentatie over energiewinst. Deze bijeenkomst is kosteloos te volgen.

VILO
VILO staat voor verpakkingen, intern transport, logistiek en opslag. VILO wordt vertegenwoordigd door bedrijven met aanbod uit deze takken. Zo neemt onder andere Motraclinde weer deel met haar heftrucks, presenteert ROS International oplossingen voor beschadigde en vervormde magazijnstellingen en laat Flow in Motion zien hoe werkplaatsoptimalisatie in z’n werk gaat. VILO sluit aan op de beursvloer van TIV.

Het vakevenement in Hardenberg wordt op 2 september tijdens een bijeenkomst voor exposanten voorafgaand aan de beurs geopend door Fried Kaanen, de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Metaalunie.

Wie nieuwsgierig is naar de laatste trends en ontwikkelingen binnen de technische industrie, kan hier gratis e-tickets voor een bezoek aan TIV,VILO en METAVAK aanvragen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

METAVAK slaat handen ineen met Metaalunie en SMITZH

15-06 SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland) organiseert een 3-daags programma op de beursvloer verdeeld…

Featured

Nieuwe METAVAK-team heeft er zin in

17-05 Het nieuwe beursteam is een mooie mix van twee ervaren krachten en twee frisse…

Bedrijf en Economie

Groen licht voor beurzen in België vanaf 30 juli

14-05 Het Zomerplan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk. Wel…

Bedrijf en Economie

Beursorganisaties zetten vol in op najaar

03-05 “Na 1,5 jaar is de markt echt weer toe aan ‘face to face’ contact…

Plaatbewerking

Fiberlaser vervangt twee plasmasnijders bij BAB Bamps

24-02 “Eén plasmasnijder hebben we teruggekocht, de andere gaat de afvalbak in”, zegt Jeffrey Datema…

Oppervlaktetechniek

Klanten verlangen steeds meer kennis van jubilaris Topfinish

29-09 Dit jaar viert Topfinish in Mijdrecht haar 30-jarig bestaan. De specialist in polijsten, ontbramen…

Bedrijf en Economie

METAVAK en Welding Week gaan dit jaar niet door

14-09 Beursorganisator Easyfairs heeft in samenspraak met de standhouders besloten om METAVAK en Welding Week…

Automatisering

RoboJob organiseert eerste Automation Team Day

02-09 De Belgische CNC-automatiseerder RoboJob organiseert op 8 oktober de eerste ‘Automation Team Day’, samen…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X