TIV profileert zich als verbinder regio Noord- en Oost-Nederland

Liefst een derde van de totale Nederlandse industrie is in Noordoost-Nederland te vinden. Er is een grote verscheidenheid in deze regio met bedrijven die voorop lopen in hun industrie. Het jaar 2019 ziet vakbeurs TIV als het ideale moment om zich nog nadrukkelijker als verbinder van de technische industrie in Noord- en Oost-Nederland te profileren.

TIV wil haar positie en ligging benutten om de verbinder tussen regio’s te zijn en thema’s aan de kaak te stellen waar de industrie van wakker ligt. Juist de brede insteek, gericht op alle sectoren binnen de industrie vindt de beursorganisatie daarin belangrijk. “TIV gaat hét moment van het jaar zijn waarin de industrie elkaar inspireert en oplossingen biedt”, zegt Gertjan Lammers namens de TIV-organisatie. “Dit om klaar te zijn voor de toekomst en te blijven innoveren. Hierbij is het belangrijk dat zowel bedrijfsleven, alsook onderwijs en overheid aanwezig zijn.”

De beursorganisatie ziet de noodzaak om als regio op te staan en de kracht en kwaliteit en aantrekkelijkheid aan de buitenwereld te tonen. “In omliggende regio’s zie je deze ontwikkeling al lang, in Noord- en Oost-Nederland zijn er nog weinig platforms”, aldus Lammers. “Het gebeurt op te kleine schaal. Wij kunnen, juist vanwege ligging en schaalgrootte, het verlengstuk zijn naar de rest van Nederland, maar ook naar de grensgebieden van Duitsland. We willen met TIV hét moment creëren waar de industrie uit de regio samenkomt. Een platform waar innovaties, kennis en nieuwe technologieën onderling worden gedeeld en verschillende sectoren van elkaar kunnen leren. Daarnaast moet deze regio ook veel meer op de kaart komen te staan voor investeerders en werknemers en daarin kan TIV een belangrijke rol spelen”.

Wat speelt er in de markt?
Om te ontdekken wat er speelt, heeft de beursorganisatie van TIV veel gesprekken gevoerd met vakprofessionals uit de industrie om zo te ontdekken wat er speelt. “Daarin zie je dat de regio wel vergelijkbaar is met anderen: ook hier spelen de alom bekende vraagstukken”, vervolgt Lammers. “Denk aan het automatiseren van processen, digitalisering, maar ook duurzaamheid. Ook is men op zoek naar de juiste partners om hun klanten optimaal te bedienen. Je moet er uit springen als het gaat om kwaliteit en levertijd. Dan zijn de juiste partners en toeleveranciers in de keten essentieel. Noord- en Oost-Nederland is een fantastische industriële regio en dat gaan we laten zien! Begin 2019 presenteren we de exacte plannen om dit te realiseren, maar dat TIV in de agenda moet staan van elke vakprofessionals uit de regio is duidelijk”, besluit Lammers. TIV viert op 17, 18 en 19 september 2019 haar 21e editie in Evenementenhal Hardenberg.

TIV, Evenementenhal Hardenberg

Om te ontdekken wat er speelt, heeft de beursorganisatie van TIV veel gesprekken gevoerd met vakprofessionals uit de industrie om zo te ontdekken wat er speelt.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

AI blaast industriële productie nieuw leven in

17-01 Kunstmatige intelligentie is onmisbaar geworden bij het bewaken en besturen van machines. Neurale netwerken…

Bedrijf en Economie

Evenementenhal Hardenberg krijgt buitenarena

18-04 “We hoeven er niet omheen te draaien, maar in de coronaperiode hebben we even…

Bedrijf en Economie

Omslag industrie door prijsstijgingen, toeleveringsproblemen en afkoelende economie

11-07 Na een sterk 2021 verliest de industriële activiteit vaart. De volumegroei was in de…

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV