TIV profileert zich als verbinder regio Noord- en Oost-Nederland

0
31

Liefst een derde van de totale Nederlandse industrie is in Noordoost-Nederland te vinden. Er is een grote verscheidenheid in deze regio met bedrijven die voorop lopen in hun industrie. Het jaar 2019 ziet vakbeurs TIV als het ideale moment om zich nog nadrukkelijker als verbinder van de technische industrie in Noord- en Oost-Nederland te profileren.

TIV wil haar positie en ligging benutten om de verbinder tussen regio’s te zijn en thema’s aan de kaak te stellen waar de industrie van wakker ligt. Juist de brede insteek, gericht op alle sectoren binnen de industrie vindt de beursorganisatie daarin belangrijk. “TIV gaat hét moment van het jaar zijn waarin de industrie elkaar inspireert en oplossingen biedt”, zegt Gertjan Lammers namens de TIV-organisatie. “Dit om klaar te zijn voor de toekomst en te blijven innoveren. Hierbij is het belangrijk dat zowel bedrijfsleven, alsook onderwijs en overheid aanwezig zijn.”

De beursorganisatie ziet de noodzaak om als regio op te staan en de kracht en kwaliteit en aantrekkelijkheid aan de buitenwereld te tonen. “In omliggende regio’s zie je deze ontwikkeling al lang, in Noord- en Oost-Nederland zijn er nog weinig platforms”, aldus Lammers. “Het gebeurt op te kleine schaal. Wij kunnen, juist vanwege ligging en schaalgrootte, het verlengstuk zijn naar de rest van Nederland, maar ook naar de grensgebieden van Duitsland. We willen met TIV hét moment creëren waar de industrie uit de regio samenkomt. Een platform waar innovaties, kennis en nieuwe technologieën onderling worden gedeeld en verschillende sectoren van elkaar kunnen leren. Daarnaast moet deze regio ook veel meer op de kaart komen te staan voor investeerders en werknemers en daarin kan TIV een belangrijke rol spelen”.

Wat speelt er in de markt?
Om te ontdekken wat er speelt, heeft de beursorganisatie van TIV veel gesprekken gevoerd met vakprofessionals uit de industrie om zo te ontdekken wat er speelt. “Daarin zie je dat de regio wel vergelijkbaar is met anderen: ook hier spelen de alom bekende vraagstukken”, vervolgt Lammers. “Denk aan het automatiseren van processen, digitalisering, maar ook duurzaamheid. Ook is men op zoek naar de juiste partners om hun klanten optimaal te bedienen. Je moet er uit springen als het gaat om kwaliteit en levertijd. Dan zijn de juiste partners en toeleveranciers in de keten essentieel. Noord- en Oost-Nederland is een fantastische industriële regio en dat gaan we laten zien! Begin 2019 presenteren we de exacte plannen om dit te realiseren, maar dat TIV in de agenda moet staan van elke vakprofessionals uit de regio is duidelijk”, besluit Lammers. TIV viert op 17, 18 en 19 september 2019 haar 21e editie in Evenementenhal Hardenberg.

TIV, Evenementenhal Hardenberg
Om te ontdekken wat er speelt, heeft de beursorganisatie van TIV veel gesprekken gevoerd met vakprofessionals uit de industrie om zo te ontdekken wat er speelt.
(Visited 1 times, 1 visits today)