Online naar TIMTOS x TMTS

In de Taiwanese hoofdstad Taipei wordt van 21 tot en met 26 februari de gecombineerde vakbeurs TIMTOS x TMTS voor werktuigmachines gehouden. Met name voor buitenlandse belangstellenden is er naast de fysieke expositie ook een uitgebreid pakket online diensten en activiteiten.

Beursorganisatoren en topmannen van Taiwanese machineproducenten gaan ervoor: TIMTOS x TMTS wordt een belangrijk evenement voor de mondiale werktuigmachine-industrie.

Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het Taipei Nangang Exhibition Center zullen vullen met 5200 stands. Het wordt de grootste vakbeurs in Taiwan sinds de uitbraak van de pandemie en tevens een van de belangrijkste evenementen voor de mondiale werktuigmachine-industrie in het begin van het nieuwe jaar.

Uitdagingen en kansen

Vooruitlopend op het evenement bespraken de organisatoren en topmannen van de Taiwanese machineproducenten Fair Friend Group en TTGroup op een internationale persconferentie de impact, uitdagingen en kansen voor de mondiale werktuigmachinebouwindustrie na de pandemie. Voorzitter Huang van Taitra, de organisatie die de exportactiviteiten van Tawainese bedrijven ondersteunt, zei dat Taiwan een cruciale rol speelt in de mondiale toeleverketen van werktuigmachines, omdat het land bekend staat om zijn klantspecifieke producten en innovatie.

Bovendien stelt de expertise van Taiwan op het gebied van communicatie- en informatietechnologie de Taiwanese werktuigmachinebouwers in staat de beste oplossingen te ontwikkelen voor eindgebruikers over de hele wereld.

Nieuwe, opkomende industrieën, zoals de elektrische voertuigen, hebben een grote impact op de mondiale toeleverketen van werktuigmachines. Jimmy Chu, voorzitter van de Fair Friend Group, en zijn collega Jui-Hsiung Yen van de TTGroup deelden opties en ervaringen over de veranderingen in hun organisaties in het licht van zulke kansen en uitdagingen. Dit illustreert volgens de beide topmannen de weerbaarheid en de flexibiliteit van Taiwanese bedrijven om met diverse issues in de toeleverketen om te gaan.

Belangrijke exposanten

Naast de Fair Griend Group en TTGroup zullen verschillende belangrijke exposanten uit zowel Taiwan als het buitenland aan de beurs deelnemen. Op de exposantenlijst staan de namen van onder meer Hiwin, PMI, Victor Taichung, YLM, Shinbu, KFO, CHMER, Fanuc, Mazak, You Ji, Takisawa, YCM, Trumpf, Delta, Mitsubishi en Siemens.

Online diensten

De machine-industrie is Taiwans derde industrie geworden met een omzet van meer dan 1 biljoen dollar, na de semiconductor- en de panelenindustrie. De totale export van Taiwanese werktuigmachines van januari tot oktober 2021 vertegenwoordigde een waarde van 2,245 miljard dollar, hetgeen een spectaculaire groei van 27,6 procent is ten opzichte van de zelfde periode het jaar daarvoor.

Met toenemende covid-19 vaccinatiegraad en groeiende vraag, is de verwachting dat deze export de komende maanden een nieuw recordniveau zal bereiken, mede gestimuleerd door TIMTOS & TMTS. Om er voor te zorgen dat ook belangstellenden die door de pandemie niet naar Taipei kunnen reizen, de beurs toch kunnen bezoeken, lanceert de beursorganisatie een pakket online diensten en activiteiten in combinatie met de fysieke expositie, inclusief een gids ter plekke voor offline bezoekers, live tours op de beursvloer, een live podium voor de lancering van producten, virtuele demonstraties en online 1-op-1 inkoop meetings. De online registratie voor bezoekers voor TIMTOS & TMTS is beschikbaar op de officiële website van het evenement. Hier, en ook op social media, worden tevens actuele updates over de show gegeven.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Timtos 2023 maakt er weer een internationaal feest van

02-12 Op dit moment kunnen buitenlandse professionals vrij naar Taiwan reizen om deel te nemen…

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Verspanen

Megashow werktuigmachines in Taiwan van start

21-02 De organisatoren, TAITRA, TAMI en TMBA, brengen de industrie en exposanten allemaal samen op…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Verspanen

Taiwan voorziet mondiale maakindustrie van smart machines

02-11 Taiwan, in omvang de vijfde exporteur van gereedschapsmachines ter wereld, heeft Industrie 4.0 al…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen