METAV: hybride beurs met digitale aanloop

Volgend jaar maart opent METAV 2022 weer de deuren in Düsseldorf na een onderbreking van vier jaar vanwege Covid-19. Van 8 t/m 11 maart presenteert de internationale vakbeurs wederom het volledige spectrum van productietechnologie. De belangrijkste focus ligt op werktuigmachines, gereedschappen, meettechnologie, oppervlaktetechnologie, software en oplossingen voor Additive Manufacturing. Het motto van METAV 2022 is ‘Real & digital – The perfect match!’. Dit onderstreept het voornemen van branchevereniging VDW om in de toekomst hybride beurzen te organiseren.

METAV 2022 vindt plaats van 8 t/m 11 maart in Düsseldorf. De internationale vakbeurs zal het volledige spectrum van productietechnologie demonstreren, waaronder specifieke oplossingen met betrekking tot Additive Manufacturing, Medical, Molding en Quality.

“We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”, zegt Martin Göbel, hoofd vakbeurzen bij de METAV-organisator VDW (Duitse vereniging van gereedschapsbouwers). “Een groot deel van de huidige 250 exposanten uit meer dan twintig landen is ons sinds 2020 trouw gebleven. Dit ondanks het uitstel van het evenement”, voegt Göbel toe. Sascha Gersmann, hoofd Marketing en Key Account Manager bij Citizen Machinery Europe in Esslingen, beaamt dit: “We zijn een langdurige en loyale METAV-exposant. We hebben keer op keer gezien hoeveel potentieel er is in Noord- en West-Duitsland.”

Hybride opzet

Het motto van METAV 2022 is ‘Real & digital – The perfect match!’. Dit onderstreept het voornemen van de VDW om in de toekomst hybride beurzen te organiseren. “Onze ervaring tijdens de Covid-crisis heeft ons ervan overtuigd dat er weinig toekomst is voor beurzen die uitsluitend als face-to-face evenementen worden georganiseerd. Ze moeten ook digitale aspecten bevatten en complementaire formaten bieden. Markus Horn, algemeen directeur van Paul Horn in Tübingen, heeft een soortgelijk standpunt: “Wij ondersteunen de hybridisatie van beurzen. Zolang de nadruk nog steeds op fysieke aanwezigheid ligt, kunnen digitale aspecten toegevoegde waarde bieden voor bezoekers. Presentaties en speciale evenementen kunnen doelgroepen bereiken die de show zelf niet kunnen bijwonen.”

“Overigens kunnen exposanten en bezoekers vol vertrouwen fysieke beurzen bezoeken, zoals we dit najaar met verschillende beurzen hebben ervaren”, benadrukt Göbel. Een stijgende vaccinatiegraad, de 3G-regelgeving en een nieuw hygiëneconcept zijn volgens Messe Düsseldorf goede maatregelen voor een veilige beursdeelname. “Ondanks de hogere besmettingspercentages op dit moment, moet worden opgemerkt dat er geen aanwijzingen zijn dat deelname aan beurzen een hoger besmettingsrisico met zich meebrengt. Integendeel, door de strenge hygiënevoorschriften kunnen ze als veilig worden beschouwd.”

Digitale bezoekerscommunicatie

In aanloop naar METAV staan de ‘METAV Highlight Weeks’ gepland. Ze starten in februari 2022 met een week vol websessies over specifieke onderwerpen. De exposanten krijgen 30 minuten de tijd om hun processen en oplossingen te presenteren. Dat komt neer op 20 minuten digitale presentatie gevolgd door tien minuten discussie. In de beslissende fase waarin potentiële klanten hun beursbezoek plannen, stelt dit de exposanten in staat om hun expertise te laten zien als middel om bezoekers naar hun stands te lokken. Markus Horn bevestigt: “Onze METAV-websessies zijn goed bevallen. We hebben plannen om deel te nemen en zijn nu al benieuwd welke andere digitale elementen er zullen zijn.”

In deel 2 van de Highlight Weeks, tot en met de officiële opening van het evenement op 8 maart, publiceert de VDW dagelijks exposantenportretten en beurshoogtepunten in de vorm van elevator pitches op alle METAV social media kanalen (LinkedIn, Twitter, Facebook, YouTube en IndustryArena). “Dit zal het marktbereik van METAV vergroten en een maximale zichtbaarheid geven”, legt Göbel uit. Alle exposanten zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen, zegt hij.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

AI blaast industriële productie nieuw leven in

17-01 Kunstmatige intelligentie is onmisbaar geworden bij het bewaken en besturen van machines. Neurale netwerken…

Verspanen

Messe Stuttgart en VDW herschikken beursmarkt: Metav naar Nortec

12-07 “Voor Messe Stuttgart is de toekomstoriëntatie van Nortec een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding…

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Verspanen

Werk aan de winkel voor Metav

24-06 Dat zijn andere cijfers dan de Metav, die voor de 22e keer werd gehouden,…

Verspanen

Metav geeft suggesties voor energiezuinige metaalbewerking

07-06 Wie de relatie tussen productiviteit en energieverbruik wil verbeteren, moet weten hoe en waar…

Verspanen

Metav opent na 4 jaar pauze weer haar deuren

06-06 Metav is sinds 1980 de etalage voor metaalbewerkingstechnologieën in Noordrijn-Westfalen en omgeving. De beurs…

Bedrijf en Economie

Ook Tube & wire naar vroege zomer

20-01 Tube & wire stonden op de kalender van 9 tot 13 mei. Maar het…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?