Toekomst van productie is slim, duurzaam en mensgericht

De toekomst van productie is slim, duurzaam en mensgericht. Dat was de belangrijkste boodschap tijdens de Smart Manufacturing Day op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

Onder leiding van dagvoorzitter Tom Jessen debatteerden Jos Smeets (Inalfa Roof Systems), Frank Thuijsman (Maastricht University) en Walter Pijls (Brightlands Smart Services Campus) over de toepassingen van technologie en digitalisering in de Smart Manufacturing.

De campus afgelopen maandag volledig in het teken van Smart Manufacturing. Het centrale thema was de digitale transformatie en de impact daarvan op de proces- en maakindustrie. De dag bood een uitgebreide blik op innovatie die zowel digitaal als mensgericht is.

Nieuwste digitale innovaties

Het evenement bracht meer dan 130 professionals samen. Startups, bedrijfsleven en experts van kennisinstituten deelden de nieuwste digitale innovaties voor de industrie. Demonstraties van hightech oplossingen, zoals een 3D-hololens voor onderhoudswerkzaamheden en Digital Twin-technologie, werden gepresenteerd op het speciale demonstratieplein.
De dag begon met een paneldiscussie onder leiding van dagvoorzitter Tom Jessen met Jos Smeets (Inalfa Roof Systems), Frank Thuijsman (Maastricht University) en Walter Pijls (Brightlands Smart Services Campus). Zij debatteerden over de toepassingen van technologie en digitalisering in de Smart Manufacturing.

Expertkennis

Belangrijke inzichten en kennis over digitale transformatie werden gedeeld. Paul Grefen (Technische Universiteit Eindhoven | Eviden) introduceerde het principe van ‘Customer Outcome Management’, Daniel Kappes (Thomas Regout International) belichtte het ‘Factory of the Future’ model dat technische en sociale innovatie combineert, en Marnix Zoutenbier (Demcon Data Driven Solutions) presenteerde toepassingen van algoritmes en data-analyse.

Twaalf Limburgse bedrijven en organisaties demonstreerden hun innovaties, terwijl Guido van Gageldonk (technalist | BOM) een monoloog hield over GenAI. De dag werd afgesloten door Mart de Kruif, die de kracht van kennis, conceptueel denken en leiderschap benadrukte. De Smart Manufacturing Day benadrukte dat de toekomst van productie slim, duurzaam en mensgericht is. “Samen met onze community werken we aan nieuwe kansen en innovaties en blijven we ons met het Brightlands ecosysteem inzetten voor de verbetering van deze sector. Van de vier Brightlands innovatiecampussen in Limburg, is dit dé campus voor digitaliseringsinnovatie met technologie zoals mensgerichte AI en data science. Tijdens evenementen als deze brengen we de regio, euregio en Nederland bijeen om elkaar vooruit te helpen”, besloot Walter Pijls (CEO Brightlands Smart Services Campus) de dag.

De Smart Manufacturing Day werd georganiseerd in samenwerking met de Brightlands Chemelot Campus, LIOF, Maastricht University – Department of Advanced Computing Sciences en de Brightlands Smart Services Campus, ondersteund door de European Digital Innovation Hub Zuid-Nederland/Klikopmorgen. De volgende editie van de Smart Manufacturing Day is op 23 juni 2025.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV