Toeleveren vanuit Tsjechië leidt tot succesvol bedrijf

Gebruikmakend van de relatief lagere kosten en hoogwaardig vakmanschap in Tsjechië, is de Nederlandse ondernemer Arend Valkema enkele jaren geleden gestart met toelevering van metalen onderdelen vanuit Tsjechië naar Nederland. Inmiddels is zijn bedrijf Bohemia metal parts een succesvolle onderneming, die complete producten en halffabricaten levert aan West-Europese bedrijven.

Bohemia metal parts leverde in eerste instantie, onder de naam TradePlus, metaalproducten in middelgrote tot grotere series voor West-Europese bedrijven. Directeur-eigenaar Arend Valkema: “Omdat we vanuit Tsjechië uitstekend kunnen concurreren op kosten en levertijd, zijn we in staat kwalitatief hoogwaardige producten snel en tegen een gunstige kostprijs te leveren. Naar aanleiding van de vraag van enkele klanten om producten ook compleet geassembleerd en verpakt te leveren, hebben we onze dienstverlening uitgebreid en is ook de omvang van de projecten toegenomen. Zowel Nederlandse OEM-ers als metaalbedrijven uit België, Duitsland, Zwitserland en zelfs Amerika maken inmiddels gebruik van onze diensten.” De toelevering concentreert zich voornamelijk op plaatbewerkingen zoals afkanten, lasersnijden, ponsen en lassamenstellingen. “Daarmee kunnen we onze klanten zowel met halffabricaten als compleet samengestelde producten bedienen. Voor grote series verzorgen we ook het ontwerp en de productie van pons- en kantgereedschap.

Speciale boren voor Nederlandse klant
Voor een grote speler op de Nederlandse markt voor gereedschappen bijvoorbeeld, heeft Bohemia metal parts deze zomer voor de tweede maal een groot project opgeleverd. Dit betrof speciale boren voor gipsplaten, waarvoor de onderdelen uit China, Frankrijk, Duitsland en Nederland werden aangeleverd. “De rest van de onderdelen voor de boor produceerden we zelf in Tsjechië en we verzorgden tevens het traject van poedercoating en de samenstelling van het product inclusief de handleidingen en eindverpakking. Zodat we dit voor de klant uit Flevoland, kant-en-klaar voor de verkoop konden aanleveren. De kwaliteitscontrole vormde daarbij een cruciaal onderdeel van het project¨, licht Valkema toe.

Co-engineering mounting parts
“Een andere toegevoegde waarde voor onze klanten”, vervolgt Valkema, “is dat we soms ook producten uitwerken aan de hand van een idee of schets van de klant. Daarvoor hebben we geschoolde engineers in dienst met kennis van het maakproces. Zo hebben we dit jaar onder andere meegeholpen met het uitwerken van ontwerpen van mounting parts en een TV muurbeugel voor een grote internationale speler op de markt van audio-accessoires in Zuid-Holland.”

Toeleveren vanuit Tsjechië leidt tot succesvol bedrijf

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Omslag industrie door prijsstijgingen, toeleveringsproblemen en afkoelende economie

11-07 Na een sterk 2021 verliest de industriële activiteit vaart. De volumegroei was in de…

Toeleveren

ZIMM verbetert en vergroot Z-serie hefschroefspindels

22-01 De Z-serie hefschroefspindels van ZIMM wordt vervangen door de ZE-serie. Het betreft een ontwikkeling…

Toeleveren

Nederlandstalige website ACE Stoßdämpfer

16-12 Informatie zoeken over dempingsoplossingen, producten bestellen in de webshop en berekeningen uitvoeren met de…

Toeleveren

Weekamp Deuren overgenomen

29-11 Deli Home, producent en distributeur van constructieve en decoratieve woonproducten, heeft Weekamp Deuren overgenomen.…

Toeleveren

Belangrijkste onderzoeksfaciliteit SKF naar Nederland

28-11 Om in te spelen op de snelle ontwikkelingen van de industriële markt heeft SKF…

Toeleveren

Centrale noodverlichting voor industriële omgevingen

19-11 Veko Lightsystems en Eaton werken samen waardoor Veko in staat is centrale noodverlichtingsinstallaties aan…

Toeleveren

MCA distributeur van lineaire tak NSK

18-11 NSK, een van ’s werelds grootste fabrikanten van lineair– en lagertechniek, heeft het distributeurschap…

Bedrijf en Economie

Machines en metaal belangrijkste exportproducten

06-11 Als het gaat om de toegevoegde waarde van exportproducten verdient Nederland het meest aan…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV