Tollenaar Industries groeit uit haar jasje

De plannen voor uitbreiding speelden al langer, maar in december heeft Tollenaar Industries de plannen concreet gemaakt met de aankoop van een nieuw pand. Met deze uitbreiding wordt een verdubbeling van de productiefaciliteiten gerealiseerd.

Tollenaar Industries bestaat uit vijf verschillende ondernemingen met een eigen specialisatie, namelijk Tosec, Rime, TME, Tubecon en Teqram. Deze vijf bedrijven zijn onderverdeeld in de specialisaties plaatbewerking & constructiewerk, machinebouw & engineering, buizen & profielen en industriële automatisering. In totaal zijn circa 500 medewerkers werkzaam voor Tollenaar Industries in vier verschillende productiehallen in Nederland, Duitsland en Zuid-Afrika. Vanaf maart zal daar een vijfde onderkomen bij komen.
“De uitbreiding van 12.000 m² is nodig om gehoor te kunnen geven aan de vragen uit de markt”, zegt Ralf van Vreden van Tosec. “Zo kregen wij bijvoorbeeld veel vragen voor assemblage en in ons huidige onderkomen was dat maar beperkt mogelijk. In een nieuwe hal hebben we meer ruimte voor het assembleren van complexe constructies en projecten. Door het verplaatsen van assemblage- en montagewerk naar de nieuwe locatie, ontstaat daarnaast meer ruimte voor de productieomgeving van Tosec.”

Nieuwe firma
Ook zal de nieuwe hal de nieuwe huisvesting voor Teqram worden, een nieuwe firma binnen Tollenaar Industries. Teqram ontwikkelt software, producten en geïntegreerde robotsystemen, gebaseerd op vision gestuurde robotica. De doelgroep bestaat uit bedrijven in de maakindustrie en robot integratoren. Het bedrijf Teqram is ontstaan uit de wens om binnen Tosec processen te automatiseren. “Wij zagen dat processen efficiënter konden”, legt Van Vreden uit. “De kennis was al in huis, dus we konden hier snel op inspringen. Vanuit deze kennis en marktbehoeften is uiteindelijk een nieuwe firma ontstaan.
Deze nieuwe firma is in korte tijd uit haar jasje gegroeid”, vertelt Van Vreden. “In de eerste periode konden we het bedrijf nog onderbrengen in de huidige bedrijfshal, maar we zien dat de werkzaamheden en het potentieel enorm toenemen. Er is dus behoefte aan een eigen ruimte en met de nieuwe hal kunnen we in deze behoefte voorzien.”

Groei van personeel
Het nieuwe pand zal in totaal op de lange termijn een omvang van 12.000 m² beslaan. Het doel is om in het voorjaar van 2018 de bestaande lijnen te verhuizen en in eerste instantie een kleinere ruimte te gebruiken voor huisvesting, maar deze gefaseerd steeds verder uit te breiden. “Hierbij moet je denken aan extra kranen, maar ook aan extra personeel”, vervolgt Van Vreden. “Wij kunnen namelijk eigenlijk altijd wel extra handen gebruiken.”
Het nieuwe pand bestaat uit 6 hallen en aangrenzende kantoorruimtes. Verwacht wordt dat de complete verhuizing in het derde kwartaal van 2018 gereed zal zijn.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Marel creëert toekomstbestendige werkomgeving

17-11 Nog niet zo lang geleden, in 2018, voltooide Marel een nieuwe kantoorvleugel, een vernieuwd…

Plaatbewerking

Teqram, Airco/Bystronic en LVD winnen BlechExpo Award

27-10 Teqram heeft met de EasyGrinder de Blechexpo Award gewonnen in de categorie oppervlaktebewerking. De…

Toeleveren

Food Technology brengt voeding en machinebouw samen

11-10 Het congresprogramma van Food Technology, genaamd Food meets hightech, staat inmiddels al stevig in…

Verspanen

Teqram EasyMillDrill belaadt freesmachines met vision

21-09 Een kenmerkende eigenschap van alle robotsystemen van Teqram is het gepatenteerde EasyEye 3D-visionsysteem voor…

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Plaatbewerking

Oplossing voor gerobotiseerd slijpen van plaatdelen

07-09 “We proberen die dingen op te lossen waarvoor nog geen oplossing is”, zegt directeur…

Verspanen

Studer blikt terug op succesvol gevecht met uitdagende tegenstander

10-07 Volgens Studer zijn er de afgelopen twaalf maanden genoeg uitdagingen geweest, maar is de…

Toeleveren

BSE Ymond gaat voor slim onderhoud

05-07 Techport heeft voor BSE Ymond de voucher vanuit het subsidieprogramma EFRO Kansen voor West…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X