Tollenaar Industries groeit uit haar jasje

De plannen voor uitbreiding speelden al langer, maar in december heeft Tollenaar Industries de plannen concreet gemaakt met de aankoop van een nieuw pand. Met deze uitbreiding wordt een verdubbeling van de productiefaciliteiten gerealiseerd.

Tollenaar Industries bestaat uit vijf verschillende ondernemingen met een eigen specialisatie, namelijk Tosec, Rime, TME, Tubecon en Teqram. Deze vijf bedrijven zijn onderverdeeld in de specialisaties plaatbewerking & constructiewerk, machinebouw & engineering, buizen & profielen en industriële automatisering. In totaal zijn circa 500 medewerkers werkzaam voor Tollenaar Industries in vier verschillende productiehallen in Nederland, Duitsland en Zuid-Afrika. Vanaf maart zal daar een vijfde onderkomen bij komen.
“De uitbreiding van 12.000 m² is nodig om gehoor te kunnen geven aan de vragen uit de markt”, zegt Ralf van Vreden van Tosec. “Zo kregen wij bijvoorbeeld veel vragen voor assemblage en in ons huidige onderkomen was dat maar beperkt mogelijk. In een nieuwe hal hebben we meer ruimte voor het assembleren van complexe constructies en projecten. Door het verplaatsen van assemblage- en montagewerk naar de nieuwe locatie, ontstaat daarnaast meer ruimte voor de productieomgeving van Tosec.”

Nieuwe firma
Ook zal de nieuwe hal de nieuwe huisvesting voor Teqram worden, een nieuwe firma binnen Tollenaar Industries. Teqram ontwikkelt software, producten en geïntegreerde robotsystemen, gebaseerd op vision gestuurde robotica. De doelgroep bestaat uit bedrijven in de maakindustrie en robot integratoren. Het bedrijf Teqram is ontstaan uit de wens om binnen Tosec processen te automatiseren. “Wij zagen dat processen efficiënter konden”, legt Van Vreden uit. “De kennis was al in huis, dus we konden hier snel op inspringen. Vanuit deze kennis en marktbehoeften is uiteindelijk een nieuwe firma ontstaan.
Deze nieuwe firma is in korte tijd uit haar jasje gegroeid”, vertelt Van Vreden. “In de eerste periode konden we het bedrijf nog onderbrengen in de huidige bedrijfshal, maar we zien dat de werkzaamheden en het potentieel enorm toenemen. Er is dus behoefte aan een eigen ruimte en met de nieuwe hal kunnen we in deze behoefte voorzien.”

Groei van personeel
Het nieuwe pand zal in totaal op de lange termijn een omvang van 12.000 m² beslaan. Het doel is om in het voorjaar van 2018 de bestaande lijnen te verhuizen en in eerste instantie een kleinere ruimte te gebruiken voor huisvesting, maar deze gefaseerd steeds verder uit te breiden. “Hierbij moet je denken aan extra kranen, maar ook aan extra personeel”, vervolgt Van Vreden. “Wij kunnen namelijk eigenlijk altijd wel extra handen gebruiken.”
Het nieuwe pand bestaat uit 6 hallen en aangrenzende kantoorruimtes. Verwacht wordt dat de complete verhuizing in het derde kwartaal van 2018 gereed zal zijn.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Voorbeschouwing Plaatbewerking – TechniShow 2024

07-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Automatisering

Teqram en RobWelding winnen Europese awards van ABB-Robotics

19-01 Er was nog meer Nederlands succes want lasrobotspecialist RobWelding uit Dodewaard won de award…

Automatisering

Dreeskornfeld investeert in robottechnologie voor onbemand ontbramen

16-10 Heinz Dreeskornfeld is een middelgroot bedrijf op het gebied van flexibele plaatbewerking. In het…

Plaatbewerking

Teqram vernieuwt robotsystemen voor slijpen en stralen

22-08 Met de autonoom werkende slijp- en ontbraamrobot EasyGrinder worden plasma- en autogeen gesneden plaatwerkproducten…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat- en Buisbewerking

13-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Toeleveren

DAF start assemblagefabriek e-trucks

30-01 In deze nieuwe assemblagefabriek start dit voorjaar de productie van de nieuwe generatie DAF…

Bedrijf en Economie

Basismetaal onder druk, perspectief metaalproducten en machinebouw minder slecht

14-11 Met name de basismetaalindustrie staat onder druk. Andere industriële branches, zoals de metaalproductenindustrie, de…

Oppervlaktetechniek

EasyShotblast straalt plaatwerkonderdelen autonoom

12-10 Straalmachines worden ingezet wanneer de oppervlaktekwaliteit of ruwheid aan bepaalde specificaties moet voldoen. De…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV