Totaaloplossing in 3D-printen voor industriële eindgebruiker

0

MakerPoint, miniFactory en Armor Group zijn een partnerschap aangegaan, waarin MakerPoint officieel reseller wordt van miniFactory industriële ultra-polymeer 3D printers en Kimya 3D-print materialen van de Armor Group.

 

Met de technologie van miniFactory Ultra 3D-printers, de kennis van Armor aangaande inkt- en polymeer formulatie, klantspecifieke materiaalontwikkeling en -productie en de positie van MakerPoint als leverancier van digital fabrication oplossingen, willen de drie partijen een totaaloplossing bieden aan industriële eindgebruikers die Additive Manufacturing willen inzetten voor de productie van onderdelen uit hoogwaardige kunststoffen als PEKK, PEEK en PEI (Ultem).

3D-printen is zich aan het ontwikkelen als een volwaardige productiemethode voor het vervaardigen van eindproducten uit high-performance polymeren. Deze kunststoffen zijn echter kostbaar en conventionele productiemethoden als draaien en frezen leiden tot veel materiaalverlies. Additive Manufacturing is hierdoor inmiddels voor veel toepassingen een kosteneffectief alternatief. De miniFactory Ultra 3D-printer heeft een bouwkamer die verwarmd kan worden tot 250°C en is met de hoogwaardige Kimya filamenten in staat sterke onderdelen nauwkeurig te printen voor veeleisende toepassingen en industrieën.
Olli Pihlajamaki, Sales & Marketing Director van miniFactory over dit strategische partnerschap: “We werken nauw samen met materiaalfabrikanten als Armor Group. Met hun diepgaande kennis van materialen en toepassingen bij klanten, ondersteunen ze ons met de optimalisatie van het 3D-printproces. Met MakerPoint als lokale partner kunnen we industriële klanten een compleet pakket van producten en services bieden.” De meerwaarde van de nauwe samenwerking tussen de drie partijen zal voor het eerst te zien zijn op de stand van MakerPoint tijdens RapidPro op 13 en 14 maart in Veldhoven.

Makerpoint, stand 117