Tradecloud lanceert open supply chain netwerk voor industrie

Tradecloud, supply chain netwerk in de industriële sector, wordt vanaf 2018  direct toegankelijk voor alle toeleveranciers en inkopers in de industrie. Dit netwerk biedt de industrie gelegenheid om handmatige processen te automatiseren, meer te verkopen en te focussen op uitzonderingen.

Het b2b netwerk van Tradecloud  wordt gebruikt door onder andere Eriks, Bosch, Nooteboom, Van Egmond en Quooker. Het netwerk groeit organisch omdat de aangesloten producenten zelfstandig hun leveranciers toevoegen aan het netwerk en vice versa, vergelijkbaar met LinkedIn.

Reageren op veranderingen
Recent onderzoek geeft aan dat een toenemend aantal inkopers in de maakindustrie een voorkeur heeft voor integratie waarmee zij voor meerdere leveranciers tegelijk het hele procurement proces van order tot factuur afhandelen. De redenen die hiervoor genoemd worden zijn: voorspelbaar maken van de logistieke keten, operationele/manuele inkoopwerkzaamheden automatiseren en focussen op de uitzonderingen in de keten zodat de aandacht kan gaan naar het toevoegen van klantwaarde. “Het onmiddellijke gevolg van deze ontwikkeling is dat inkopers kiezen voor partijen waarmee ze snel en transparant informatie kunnen uitwisselen”, zegt Tonnis de Boer, CEO van Tradecloud. “Email, EDI en Excel zijn niet meer de tools om effectief een dynamische keten aan te sturen. Bedrijven die niet met deze trend van digitalisering meegaan zullen op termijn verkopen gaan mislopen. Tradecloud neemt een voortrekkersrol in deze ontwikkelingen als actieve deelnemer in het Smart Industry project.”

Benut kansen van digitalisering
Vanaf begin 2018 biedt Tradecloud leveranciers gratis toegang tot het netwerk via portal of API. Meer informatie en een aanmeldformulier is te vinden op www.tradecloud1.com/nl/aanmelden-netwerk. Concreet betekent dit dat het voor leveranciers eenvoudig wordt om hun orderprocessen te digitaliseren en de toeleverketen te integreren met die van klanten. Indien leveranciers willen weten of hun (potentiële) klanten ook zijn aangesloten op het netwerk dan kan Tradecloud hierin faciliteren. Op verzoek kan zij bedrijven met elkaar in contact brengen. Tonnis de Boer over het open platform: “We zien een enorme behoefte bij inkopers om eenvoudig data te delen met ketenpartners zodat de voorspelbaarheid van de supply chain toeneemt. Hierbij moeten er eigenlijk geen belemmeringen zijn voor leveranciers om mee te doen. Het open netwerk maakt dit mogelijk. We hebben een eenvoudig portal ontwikkeld en leveranciers kunnen nu profiteren van een  API-interface. Met deze uitbreiding wordt het netwerkeffect van Tradecloud sterker en dus ook weer interessanter voor producenten.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

GPM heeft veel profijt van digitalisering en gebruik van data

07-05 Nu is het een 70” (inch) touchscreen dashboard, waarop alle operationele informatie eenvoudig tevoorschijn…

Automatisering

Zelfbediening als digitaliseringsstrategie

12-12 Wat is zelfbediening? Zelfbediening voor metaalbewerkers houdt in dat klanten zelf aanvragen kunnen indienen.…

Verspanen

Maximale kwaliteit en duurzaam succes met automatisering en digitalisering

23-11 Deze ontwikkeling heeft zijn weg gevonden naar de eigen productie van de Duitse fabrikant…

Materialen

Digitalisering arriveert in staalindustrie

31-08 Nieuwe digitaliseringsoplossingen zullen een centraal thema zijn op de komende metallurgiebeurzen GIFA, METEC, THERMPROCESS…

Bedrijf en Economie

Kabinet steekt 30 miljoen euro extra in digitalisering maakindustrie

29-06 Hierin wordt regionaal samengewerkt aan het toepassen van innovatieve technologieën als kunstmatige intelligentie, robotica,…

Automatisering

Digitalisering haalt nog meer potentieel uit geautomatiseerde productie

30-03 Het lijkt bijna te simpel om waar te zijn: neem een moderne, verregaand geautomatiseerde…

Toeleveren

Technohub Ketenintegratie wil echte doorbraak realiseren

23-03 “We willen een echte doorbraak creëren, waarbij bedrijven in de keten lange termijn relaties…

Toeleveren

Hannover Messe: digitaal en duurzaam

13-12 “We staan voor de grootste transformatie sinds de industrialisatie”, zegt Jochen Köckler, CEO van…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV