Trumpf opent Smart Factory in Chicago

Trumpf heeft in Chicago een nieuw technologiecentrum geopend. Het is de eerste Smart Factory voor Industrie 4.0-oplossingen, compleet met digitaal met elkaar verbonden productieprocessen. Het centrum demonstreert een samenspel van mensen, machines, opslagtechniek, automatisering, software en Industrie 4.0-oplossingen.

De investering in de 5.500 vierkante meter grote locatie bedroeg 13 miljoen euro. Daarnaast heeft Trumpf ook nog eens 13 miljoen euro in de technische uitrusting van het technologiecentrum gestoken. Centraal in de Smart Factory staat het adviseren en trainen van klanten bij de invoeren van digitaal met elkaar verbonden productieoplossingen. Hiervoor heeft het bedrijf een fabriek geconcipieerd, die de volledige plaatwerk procesketen intelligent aan elkaar knoopt: van de order voor een plaatwerkdeel via de constructie en de productie tot en met de uitlevering.

Totaalsysteem
De Smart Factory van Trumpf kenmerkt zich door architectuur op maat: In de ‘Control Room’ – een schakelcentrale met grote beeldschermen – zijn kerngetallen van de productie voortdurend real-time zichtbaar voor de bezoekers. In de 55 meter lange productiehal bevindt zich een verbonden plaatwerkproductie. Het hart hiervan is een geautomatiseerd opslagsysteem, dat de daarop aangesloten machines voorziet van materiaal. Vanaf een loopbrug die de hal overspant, kan het hele proces in ogenschouw worden genomen. Deze zogeheten Skywalk maakt het mogelijk de productie-installaties met hun materiaal- en informatiestroom als een totaalsysteem te begrijpen. Hij is onderdeel van de vrij dragende dakconstructie die door een klant van Trumpf in Atlanta is geproduceerd.

De Verenigde Staten is na Duitsland de grootste markt voor Trumpf. In het op 30 juni geëindigde boekjaar 2016-2017 werd hier een omzet van 421 miljoen euro gehaald. Trumpf wil verder groeien en daarbij speelt het nieuwe technologiecentrum een belangrijke rol. De locatie Chicago bevindt zich in het hart van de Noord-Amerikaanse markt voor plaatbewerking. Rond 40 procent van de totale plaatbewerkende industrie is hier en in de aangrenzende staten gevestigd. “Amerika is voor ons een van de belangrijkste markten”, aldus Nicola Leibinger-Kammüller, CEO van Trumpf tijdens de opening van de Smart Factory voor 250 genodigden. “En in Chicago kunnen we onze klanten in het midden-westen van de VS onze visie op een digitaal verbonden productie praktisch voor hun huisdeur presenteren.  Samen met hen gaan we het aan elkaar knopen van de productie onder de noemer Industrie 4.0 verder ontwikkelen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf presenteert volautomatische zwenkbuigmachine

22-10 “Geen enkele andere zwenkbuiger op de markt kan dit prestatieniveau leveren qua dooshoogte en…

Plaatbewerking

Komst van nieuwe pons-/lasermachine is opmaat voor automatiseringsslag bij DMI

21-10 Operationeel directeur Aard Slagman weet zeker dat de nieuwe machine een groot succes wordt.…

Plaatbewerking

Steeds meer efficiency

20-10 “80 procent van de doorlooptijd van een order komt voor rekening van niet-productieve neventijden”,…

Bedrijf en Economie

Trumpf start nieuwe boekjaar met dik gevulde orderboeken

22-07 “We zijn het nieuwe boekjaar begonnen met een stabiele omzet en een zeer goede…

Bedrijf en Economie

Vlaanderen krijgt gloednieuw toptechnologisch centrum

12-07 Vlaamse ondernemingen kunnen er ontdekken hoe ze op een laagdrempelige manier optimaal kunnen investeren…

Plaatbewerking

Trumpf installeert geautomatiseerd lasersnijsysteem bij Eikhout Metaalwerken

05-05 “We hebben zelfs nog even gesproken over een erker”, zegt directeur/eigenaar Mark Eikhout gekscherend…

Werkplaatstechniek

Slimme MEWA-poetsdoeksysteem zit midden in Industrie 4.0

03-05 Hij ontlast bedrijven al tijdens de omschakelingsfase, aangezien het slimme MEWA-poetsdoeksysteem ervoor zorgt dat…

Toeleveren

Digitale Hannover Messe overtreft verwachtingen

19-04 Daarbij waren er meer dan 3,5 miljoen pageviews en 700.000 zoekopdrachten in de exposanten-…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X