Trumpf presenteert nieuwe fiber buislaser op Tube

0

Op de internationale vakbeurs Tube, die deze week samen met de wire wordt gehouden in Düsseldorf, introduceert Trumpf de nieuwe buislaser TruLaser Tube 5000 fiber. Opmerkelijk is de grote toegankelijkheid van de machine, ondanks de behuizing die noodzakelijk is met het oog de veiligheid (stralingsgevaar) bij het werken met fiberlasers.

Trumpf presenteert dit systeem als de eerste buizensnijmachine met vaste stoflaser ter wereld zonder een complete behuizing rondom.  Hierdoor is de  machine optimaal toegankelijk en kunnen gebruikers bijvoorbeeld enkelstuks buizen en profielen manueel of met een kraan snel en eenvoudig beladen. Het open machineconcept  biedt de voor fiber-machines noodzakelijke hoge veiligheidsstandaard en maakt het toch mogelijk om tijdens het proces gesneden delen uit te nemen dankzij een behuizing die pneumatisch omhoog en omlaag kan. Alle onderdelen kunnen zo op een ergonomische werkhoogte worden uitgenomen.

Meer productiviteit
De nieuwe functie RapidCut ontvouwt het volledige potentieel van de vaste stoflaser en zorgt voor 15 procent meer productiviteit. Door de overgedimensioneerde beweging van de buis-as en de snijkop wordt de dynamiek van de machine meer dan vier keer zo groot. Dankzij de overdimensionering van de assen kunnen de hoge snelheden van de fiberlaser al bij kleinere contouren voordelig worden omgezet. Dat betekent volgens Trumpf een enorme plus aan productiviteit, vooral bij dunwandig buismateriaal.

Vooral bij dunwandig buismateriaal levert de nieuwe buislaser van Trumpf veel extra productiviteit.
Vooral bij dunwandig buismateriaal levert de nieuwe buislaser van Trumpf veel extra productiviteit.

De Trumpf technologietabellen zorgen voor een betrouwbaar proces. Door de geprogrammeerde en daarmee steeds correct ingestelde parameters zoals laservermogen, focussering en nozzle-afstand is een hoge kantenkwaliteit verzekerd. Een ander hoogtepunt is de mogelijkheid bevels te snijden. Bovendien zorgt de één-snijkop strategie samen met botsbescherming voor minder stilstandtijden. De magneetkoppeling zorgt voor bescherming tegen mogelijke beschadiging van de snijkop.

Insteltijden  
Lange insteltijden behoren bij deze machine tot het verleden. De nieuwe spantechniek van de TruLaser Tube 5000 fiber is niet alleen betrouwbaar en draait en centreert de buizen nauwkeurig, maar zorgt er ook voor dat de buizen in het volledige opspanbereik zonder om te stellen kunnen worden bewerkt. De TruLaser Tube 5000 fiber stelt de klemkracht automatisch in en bewaakt deze continu. Twee parallelle spanvlakken garanderen dat onderdelen op ieder moment juist zijn gecentreerd, waarmee extra set-up tijden worden vermeden evenals het risico van foute set-ups.