Trumpf presenteert volautomatische zwenkbuigmachine

Trumpf onthult op de Blechexpo een volautomatische zwenkbuigmachine. Ontworpen om complexe delen snel en efficiënt te bewerken, kan de nieuwe TruBend Center 7020 onderdelen met zijlengtes tot 350 mm buigen. De machine kan ook materiaaldiktes tot 4 mm over de gehele buiglengte handelen.

De volautomatische zwenkbuigmachine TruBend Center 7020 is ontworpen om complexe delen snel en efficiënt te bewerken.

“Geen enkele andere zwenkbuiger op de markt kan dit prestatieniveau leveren qua dooshoogte en materiaaldikte. Dit geeft de gebruikers van deze machine een echt concurrentievoordeel. Ze kunnen nu de voordelen van het zwenkbuigen benutten voor meer onderdelen dan ooit tevoren, complexe geometrieën produceren, tijd winnen en een hoge kwaliteit realiseren”, zegt productmanager Florian Rud.

Hoge productiviteit

De machine bereikt ook een hoge productiviteit. Vergeleken met een handmatige kantpers werkt de nieuwe TruBend 7020 wel 80 procent sneller, afhankelijk van het specifieke onderdeel en de benodigde buigingen. Zwenkbuigtechniek is vooral geschikt voor het produceren van complexe onderdelen met radius buigingen, korte zijde lengtes en smalle profielen. Ze produceert dit soort onderdelen efficiënter en met een betere kwaliteit traditioneel kanten.

Roterende part manipulator

De TruBend Center 7020 dankt zijn korte cyclustijd aan een nieuwe roterende part manipulator, die het onderdeel nog dichter tegen de buiglijn aan kan brengen. In veel gevallen reduceert dit de cyclustijd doordat de tijd die nodig is om de grippers te herpositioneren tijdens de bewerking wordt geëlimineerd. De Trumpf engineers hebben de machine ook zo open en toegankelijk als mogelijk ontwikkeld. Medewerkers kunnen de machine beladen en ontladen vanaf de zijkant zonder in het interieur te hoeven leunen. Dit scheelt tijd en is ergonomischer.

Zwenkbuigtechniek is vooral geschikt voor het produceren van complexe onderdelen met radius buigingen, korte zijlengtes en smalle profielen.

Zwenkbuigtechniek is vooral geschikt voor het produceren van complexe onderdelen met radius buigingen, korte zijlengtes en smalle profielen.

ToolMaster

Net als zijn voorganger gebruikt de TruBend Center 7020 het ToolMaster systeem dat ervoor zorgt dat de plaathouder tools die het onderdeel vasthouden tijdens het buigproces, goed matchen met elk onderdeel, waarmee de insteltijden worden gereduceerd. Programmeren gaat even snel en eenvoudig. Met de TecZone Fold software kunnen gebruikers op de computer met slechts enkele klikken een buigprogramma maken.

Met compacte buitenafmetingen (minder dan 6×6 meter) past het machine in vrijwel iedere fabriek. De TruBend Center 7020 kan worden gebruikt om producten tot 2 meter lang te bewerken. Daarmee is het een geschikte machine voor het produceren van grote schakelkasten voor machines en voor de bouwindustrie, alsook voor gereedschapskasten, kramen, accubakken en machinebehuizingen.

Volgens Trumpf is dit machinesysteem door de flexibele range aan materiaaldikten en delenhoogtes, de eenvoudige programmering en de korte insteltijden geschikt voor toeleveranciers en andere plaat producerende branches die een grote variatie aan onderdelen produceren in zowel kleine als grote series.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Trumpf versterkt AM-divisie

24-11 Trumpf had deze stap vorig jaar al aangekondigd. Tot dusverre heeft het bedrijf 55…

Plaatbewerking

Trumpf EdgeLine Bevel snijdt laskanten en verzinkingen

08-11 De technologie is compatibel met standaard Trumpf-lasersnijmachines en stelt gebruikers in staat om laskanten…

Bedrijf en Economie

Beleving Blechexpo en Schweisstec 2021 in lijn met eerdere beurzen

03-11 Toch mocht dat de pret niet drukken. Exposanten waren te spreken over de kwaliteit…

Plaatbewerking

Trumpf verlaagt drempel voor laserlassen

01-11 Veel bedrijven in de plaatwerksector vertrouwen nog steeds op handmatig lassen, dat zowel veel…

Plaatbewerking

Teqram, Airco/Bystronic en LVD winnen BlechExpo Award

27-10 Teqram heeft met de EasyGrinder de Blechexpo Award gewonnen in de categorie oppervlaktebewerking. De…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Euromac laat klanten meegroeien in automatisering

22-10 Euromac zet hiervoor in op compacte en modulaire automatisering met systemen voor plaatbelading- en…

Plaatbewerking

Sterk duo in slitten en rolvormen

21-10 “ZMM Pobeda is onze belangrijkste partner”, vertelt Teun Pasterkamp. “De helft van onze omzet…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X