Trumpf presenteert volautomatische zwenkbuigmachine

Trumpf onthult op de Blechexpo een volautomatische zwenkbuigmachine. Ontworpen om complexe delen snel en efficiënt te bewerken, kan de nieuwe TruBend Center 7020 onderdelen met zijlengtes tot 350 mm buigen. De machine kan ook materiaaldiktes tot 4 mm over de gehele buiglengte handelen.

De volautomatische zwenkbuigmachine TruBend Center 7020 is ontworpen om complexe delen snel en efficiënt te bewerken.

“Geen enkele andere zwenkbuiger op de markt kan dit prestatieniveau leveren qua dooshoogte en materiaaldikte. Dit geeft de gebruikers van deze machine een echt concurrentievoordeel. Ze kunnen nu de voordelen van het zwenkbuigen benutten voor meer onderdelen dan ooit tevoren, complexe geometrieën produceren, tijd winnen en een hoge kwaliteit realiseren”, zegt productmanager Florian Rud.

Hoge productiviteit

De machine bereikt ook een hoge productiviteit. Vergeleken met een handmatige kantpers werkt de nieuwe TruBend 7020 wel 80 procent sneller, afhankelijk van het specifieke onderdeel en de benodigde buigingen. Zwenkbuigtechniek is vooral geschikt voor het produceren van complexe onderdelen met radius buigingen, korte zijde lengtes en smalle profielen. Ze produceert dit soort onderdelen efficiënter en met een betere kwaliteit traditioneel kanten.

Roterende part manipulator

De TruBend Center 7020 dankt zijn korte cyclustijd aan een nieuwe roterende part manipulator, die het onderdeel nog dichter tegen de buiglijn aan kan brengen. In veel gevallen reduceert dit de cyclustijd doordat de tijd die nodig is om de grippers te herpositioneren tijdens de bewerking wordt geëlimineerd. De Trumpf engineers hebben de machine ook zo open en toegankelijk als mogelijk ontwikkeld. Medewerkers kunnen de machine beladen en ontladen vanaf de zijkant zonder in het interieur te hoeven leunen. Dit scheelt tijd en is ergonomischer.

Zwenkbuigtechniek is vooral geschikt voor het produceren van complexe onderdelen met radius buigingen, korte zijlengtes en smalle profielen.

Zwenkbuigtechniek is vooral geschikt voor het produceren van complexe onderdelen met radius buigingen, korte zijlengtes en smalle profielen.

ToolMaster

Net als zijn voorganger gebruikt de TruBend Center 7020 het ToolMaster systeem dat ervoor zorgt dat de plaathouder tools die het onderdeel vasthouden tijdens het buigproces, goed matchen met elk onderdeel, waarmee de insteltijden worden gereduceerd. Programmeren gaat even snel en eenvoudig. Met de TecZone Fold software kunnen gebruikers op de computer met slechts enkele klikken een buigprogramma maken.

Met compacte buitenafmetingen (minder dan 6×6 meter) past het machine in vrijwel iedere fabriek. De TruBend Center 7020 kan worden gebruikt om producten tot 2 meter lang te bewerken. Daarmee is het een geschikte machine voor het produceren van grote schakelkasten voor machines en voor de bouwindustrie, alsook voor gereedschapskasten, kramen, accubakken en machinebehuizingen.

Volgens Trumpf is dit machinesysteem door de flexibele range aan materiaaldikten en delenhoogtes, de eenvoudige programmering en de korte insteltijden geschikt voor toeleveranciers en andere plaat producerende branches die een grote variatie aan onderdelen produceren in zowel kleine als grote series.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf heeft handen vol aan ‘waanzinnige orderintake’

18-05 “De orderintake ligt 40 à 50 procent hoger dan vorig jaar en dat is…

Plaatbewerking

Krachtige 24 kW schijflaser van Trumpf richt zich vooral op zware industrie

04-05 De nieuwe TruDisk schijflasers zijn geschikt voor het snijden, lassen en bewerken van oppervlakken; ze…

Plaatbewerking

VDL lanceert online bestelplatform OrderOn.com

25-04 Maar het zal nog wel even duren voor het zover is. “We bouwen dit…

Plaatbewerking

Microjoints worden nanojoints

19-04 “Met onze nanojoints kunnen gebruikers de procesbetrouwbaarheid tijdens het lasersnijden verbeteren en verschillende werkstappen…

Plaatbewerking

TechniShow komt op cruciaal tijdstip

12-04 De sombere, zelfs wat negatieve geluiden rond TechniShow ontgaan Eisma en Mans niet. Zoals…

Automatisering

Productiviteitswinst met Trumpfs nieuwe Oseon-software kan oplopen tot 20%

21-03 De software omvat een reeks nieuwe opties om het transport van materialen flexibel en…

Plaatbewerking

Trumpf verhoogt 3D-snijsnelheid

14-01 “Met BrightLine Speed ​​kunnen we de snijsnelheid tot 60 procent verhogen voor platen tot…

Materialen

Groen staal is de toekomst

20-12 ArcelorMittal ziet de vraag naar duurzame staalproducten groeien. “Wil de transformatie van de staalbranche…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X