Trumpf vernieuwt TruLaser 1000 Serie lasersnijmachines

Trumpf heeft haar TruLaser Serie 1000 vernieuwd. Deze instapmodellen zijn nu voorzien van diverse functies die voorheen alleen op de hoogwaardigere TruLaser Series 3000 en 5000 2D-lasersnijmachines zaten. De machines van de 1000 serie kunnen nu uitgebreid worden geautomatiseerd. Ook verrichten ze verschillende processen rondom het snijproces zelfstandig. Hierdoor dalen de kosten per gesneden deel.

De nieuwe serie bestaat nu uit twee machinetypes: de TruLaser 1030 fiber met een 3 meter lange werkruimte en de TruLaser 1040 fiber met een werkruimte van 4 meter. Trumpf rust de machine bij uitlevering al uit met snijdata voor veel gebruikte materialen en plaatdiktes. Hiermee kan de gebruiker zelfs koper proceszeker bewerken met stikstof. Machines met een laserbron van 4 kW beschikken over de functie BrightLine fiber, die ervoor zorgt dat ook dik materiaal proceszeker wordt gesneden. Een speciaal beschermingsmechanisme zorgt ervoor dat de snijkop in het geval van een botsing met een gekiept deel uitwijkt en voorkomt zo beschadiging van snijkop en machine. De machine ontdoet zich van slak en kleine delen door vijf uittrekbare lades onder het machineframe.

Hogere dynamiek
In vergelijking met het voorgaande model is de dynamiek van de machine duidelijk vergroot. De positioneersnelheid is bijvoorbeeld opgevoerd van 85 naar 140 meter per minuut. De machine snijdt verder alle materialen en plaatdiktes met dezelfde snijkop. Met de optionele nozzlewisselaar kunnen de nozzles automatisch worden gewisseld. Sensoren bewaken het beschermingsglas van het optiek en melden de operator wanneer hij het moet wisselen. Zelf kijken ter controle hoeft dus niet meer. Dat alles reduceert de insteltijden van de machine. Tijd bespaart de TruLaser 1000 Serie ook bij het snijproces zelf. De functie Pierceline reduceert het insteken met tot wel 80 procent en ontziet machine en materiaal.

Trumpf vernieuwt TruLaser 1000 Serie lasersnijmachines

Een speciaal beschermingsmechanisme zorgt ervoor dat de snijkop in het geval van een botsing met een gekiept deel uitwijkt en voorkomt zo beschadiging van snijkop en machine.

Nieuw bedieningspaneel
De TruLaser Serie 1000 van Trumpf is uitgerust met een nieuw bedieningspaneel met multi-touch scherm. Items van het menu die de operator vaak nodig heeft, bevinden zich in het bovenste bedieningsniveau. Naast de beschermingsgas bewaking controleren nog meer sensoren de toestand van elementen die de snijprestaties van de machine beïnvloeden. Het resultaat hiervan toont de functie Condition Guide in de vorm van een stoplichtsysteem op de besturing. Condition Guide doet ook aanbevelingen voor acties die de operator moet ondernemen. Verloopdiagrammen maken de prognose wanneer actie is gewenst eenvoudiger. Zo kunnen onderhoudswerkzaamheden efficiënter worden gepland.

Automatisering
De machine beschikt standaard reeds over een halfautomatische palletwisselaar. Zo kunnen nieuwe platen al worden voorbereid terwijl de machine snijdt. Evenzo kan de operator al gesneden delen uitsorteren tegelijk met het snijproces. De machine kan ook worden uitgerust met automatiseringscomponenten van de LifMaster familie voor beladen en ontladen. Ook kunnen de TruLaser Serie 1000 machines ook aan een platenopslagsysteem worden verbonden. Bij de machine zijn verder diverse software-oplossingen (inclusief Apps) leverbaar om de productiviteit verder op te voeren.

Trumpf vernieuwt TruLaser 1000 Serie lasersnijmachines

Met de optionele nozzlewisselaar kunnen de nozzles automatisch worden gewisseld.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf showt instapmodellen voor laserlassen en kanten

04-03 Daarnaast is op de stand natuurlijk informatie beschikbaar over alle oplossingen die Trumpf voor…

TechnishowNieuws

Guided Tour Plaatbewerking tijdens TechniShow

28-02 Er loopt een duidelijke rode draad door de bijdragen van al deze exposanten. Ze…

TechnishowNieuws

Voorbeschouwing Plaatbewerking – TechniShow 2024

07-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Automatisering

’Samenwerking nodig voor digitale transformatie’

19-12 De toekomst van machinebouw en installatietechniek ligt in digitale, op data gebaseerde bedrijfsmodellen en…

Bedrijf en Economie

Trumpf’s krachtigste showlaser te zien op lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven

10-11 De langste verjaardagskaars ter wereld – een groene laser van Trumpf – brandt van…

Plaatbewerking

Productieve, flexibele combinatie

30-10 Met zijn combinatie van productiviteit en flexibiliteit is dit systeem een oplossing voor een…

Plaatbewerking

Trumpf introduceert snelle mobiele buigcel

30-10 De TruBend 7050 kan met de nieuwe Flex Cell-oplossing automatisch worden bediend. Met slechts…

Plaatbewerking

Trumpf introduceert volautomatische pons-lasermachine voor netwerkproductie

18-10 De nieuwe SheetMaster maakt een volledig automatische materiaalstroom in de productiecel mogelijk – van…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV