Tube en wire pakken de draad weer op

Na een pauze van vier jaar vanwege het coronavirus worden wire, de internationale draad- en kabelbeurs, en Tube, de internationale buizenbeurs, opnieuw samen gehouden in het beurscomplex van Düsseldorf. Dat gebeurt van 20 tot 24 juni, vrijwel tegelijk met Metav, de vakbeurs voor metaalbewerkingstechniek (21-24 juni).

Voor wire hebben zich 1.000 bedrijven uit 47 landen aangemeld.

Al meer dan 35 jaar ontmoeten de belangrijkste spelers in de draad-, kabel- en buisindustrie elkaar in Düsseldorf om de nieuwste machines, systemen, producten en diensten te presenteren, internationale klanten te ontmoeten en zakelijke deals te sluiten. Dat kan nu ook weer. De afvlakking van de pandemie en internationaal versoepelde in- en uitreisregels maken het voor exposanten en vakbezoekers van over de hele wereld mogelijk om weer naar Düsseldorf te reizen. De sectoren hebben er dan ook vertrouwen in dat ze vijf dagen vol technologische innovaties zullen beleven.

Duizend exposanten op wire

Duizend bedrijven uit 47 landen hebben zich al aangemeld voor wire 2022. Ze bezetten een netto oppervlakte van 53.210 vierkante meter. De toonaangevende internationale vakbeurs voor de draadindustrie toont machines voor draadproductie en -afwerking, gereedschappen en hulpmaterialen voor procestechniek, evenals materialen, speciale draden en kabels. Daarnaast worden innovaties op het gebied van meet-, regel- en regeltechniek, testtechniek en specialismen gepresenteerd.

Voor het eerst zullen ook de eindproducten uit de traditionele gebieden Fastener Technology en Spring Making Technology worden getoond. Eindproducten zoals technische veren, schroeven, gevlochten draden en oogjes vinden hun weg naar het wire-gamma.

Wire beslaat tentoonstellingshallen 9 tot 14 met de gebieden draad, kabel, draadproducten en productietechnologie, bevestigingstechnologie (Fastener Technology) en verenproductietechnologie (Spring Making Technology) plus eindproducten, waarbij hal 13 gewijd is aan Fastener Technology en Spring Making Technologies en hun eindproducten. De grote en energie-intensieve machines en de bijbehorende techniek staan vervolgens in hal 15.

Ook in 2022 zijn exposanten uit Italië, Turkije, Spanje, België, Frankrijk, Oostenrijk, Nederland, Zwitserland, Groot-Brittannië, Zweden, Polen en Duitsland weer sterk vertegenwoordigd. Vanuit het buitenland zijn er aanvragen uit de VS, Canada, Zuid-Korea, Taiwan, India, Japan en China.

Voor Tube hebben 735 exposanten uit 44 landen zich ingeschreven.

Voor Tube hebben 735 exposanten uit 44 landen zich ingeschreven.

Tube

Voor Tube hebben 735 exposanten uit 44 landen zich ingeschreven. De internationale buizenbeurs toont op meer dan 40.000 vierkante meter het hele scala van buizenfabricage en buisverwerking tot buisverwerking en buishandel. Het aanbod varieert van grondstoffen, buizen en toebehoren, machines voor de productie van buizen en gebruikte machines tot gereedschappen voor procestechniek, hulpmiddelen en meet-, regel-, regel- en testtechniek. Pijpleidingen en het gebied van OCTG-technologie evenals profielen en machines maken het assortiment compleet.

Ook op Tube zijn de landen met de meeste exposanten Italië, Turkije, Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Spanje, Tsjechië en Duitsland. Uit het buitenland komen de meeste exposanten uit de VS, India, Zuid-Korea, Taiwan en China. Een kleine 50 exposanten uit Nederland nemen deel aan Tube en wire.

De toonaangevende vakbeurs voor de buizenindustrie bezet voor het eerst de nieuwe tentoonstellingshal 1 en de aangrenzende hallen 3 en 4 met de gebieden buizenfabricage, buisaccessoires en buishandel. gevolgd door de buisverwerkingstechniek in de hallen 6 en 7a. Hal 7a wordt ingenomen door grote machines en installaties.

ecoMetal-trails

Duurzaam, milieuvriendelijk, energiezuinig en innovatief: zo willen de meeste maakbedrijven schitteren in de publieke belangstelling. Maar de weg ernaartoe is vaak lang, vooral in de grondstoffenintensieve technologiebedrijven in de draad-, kabel- en buisindustrie. Het duurt vaak jaren voordat een bedrijf de eisen van klimaatefficiëntie, duurzaamheid en behoud van hulpbronnen in zijn eigen productie heeft geïntegreerd. Messe Düsseldorf vertrouwt nu des te meer op haar ecoMetals-campagne op Tube en wire: dagelijks zijn er gratis rondleidingen voor bezoekers, zogenaamde ecoMetals-routes, naar de stands van exposanten die duurzaam produceren.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Energietransitie bepaalt investeringsklimaat op Tube & wire

27-06 1822 exposanten uit meer dan 50 landen presenteerden van 20 tot 24 juni in…

Plaatbewerking

Mazak showt buislaser voor kleine diameters op Tube

13-06 Deze FT-150 Fiber is verkrijgbaar in vier verschillende opties, elk met een 3 kW…

Toeleveren

E-mobiliteit vraagt om beter draad en kabel

08-06 Want de leveranciers van kabel, draad en leidingen moeten er rekening mee houden dat…

Toeleveren

Nibro heeft maar één product: pijpbeugels

20-04 Nibro is in 2006 gestart als een producent van RVS onderdelen voor gebruik in…

Bedrijf en Economie

Ook Tube & wire naar vroege zomer

20-01 Tube & wire stonden op de kalender van 9 tot 13 mei. Maar het…

Bedrijf en Economie

Ook Tube en wire gaan niet door

02-11 Ook de Tube en wire in Düsseldorf gaan dit jaar definitief niet door. De…

Plaatbewerking

Laserlassen van buizen en profielen met fiberlasers

26-02 Tijd is geld – of het nu gaat om bewerkingstijd, tijd die wordt besteed…

Plaatbewerking

Alle zwaargewichten present op wire en Tube

24-02 Het beursterrein in Düsseldorf verandert van 30 maart tot en met 3 april weer…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen