Tube & wire: topduo voor draad, kabel en buis

Messe Düsseldorf opent van 4 tot en met 8 april weer haar deuren voor ’s werelds belangrijkste ontmoetingen van de branches voor draad, kabel en buizen. Rond de 2.500 exposanten presenteren op wire, de internationale vakbeurs voor draad en kabel, en Tube, de internationale buizenbeurs, hun bedrijf en hun producten.

Om het jaar komt de internationale vakwereld op het beursterrein in Düsseldorf bijeen om innovaties uit de branche te tonen, gesprekken te voeren en zaken te doen. In zestienbeurshallen presenteren de draad-, kabel- en buizenindustrie hun innovaties. Zoals gebruikelijk duidelijk gesegmenteerd: wire is in de hallen 9 tot en met 13 en 15 tot en met 17 te vinden, Tube in de hallen 1 tot en met 7.1 en 7a. Er worden 70.000 bezoekers verwacht.

Wire
Wire is wereldwijd het belangrijkste platform voor de draad- en kabelindustrie: de beurs maakt het voor exposanten en bezoekers mogelijk om elkaar te ontmoeten. Wire 2016 toont wederom talrijke innovaties. De bezoekers vinden actuele informatie over machines voor draadproductie- en veredeling. Er worden ontwikkelingen op het gebied van  gereedschappen voor productietechnologie en hulpmaterialen gepresenteerd. Wire biedt een goede gelegenheid om informatie in te winnen over grondstoffen, speciale draden en kabels maar ook meet-, stuur- en regeltechnologieën. Alles wat er zich binnen de markten van controletechnologie en roosterlasmachines en binnen de meeste uiteenlopende toepassingsgebieden afspeelt, zal worden gepresenteerd.
Talrijke branches benutten wire om zich uitgebreid over de nieuwste ontwikkelingen te laten informeren. Daartoe behoren uiteraard vooral de draad- en kabelindustrie. wire is echter ook een vaste afspraak voor de automobielindustrie, de ijzer-, staal en nonferro-metaalindustrie, de elektronica, de bouwindustrie, de chemische industrie, de meet-, stuur- en regeltechnologie, maar ook de handel, het ambacht en de dienstverlening.

Tube
Tube zal wederom het totale pallet van de buizenproductie en de buizenbewerking tot aan de buizenverwerking en de buizenhandel presenteren. Tot het tentoonstellingsaanbod van Tube behoren onder meer grondstoffen, buizen en toebehoren. Bovendien worden machines voor de productie van buizen, gereedschappen voor productietechnologieën en hulpmiddelen gepresenteerd. Hierbij komen nog de meet-, stuur- en regeltechnologieën. Bovendien worden innovaties op het gebied van profielen en machines, pipeline- en OCTG-technologie getoond.
Het PTF-forum zal wederom het trefpunt voor de handelaren, producenten van buizen en buizengrondstoffen en verwerkende branches zijn. Bij het forum staan kunststofbuizen en de talrijke toepassingsgebieden centraal.
Tube 2016 zal door vaklieden uit talrijke branches worden bezocht. De beurs is uiteraard een ‘must’ voor de buizenindustrie. Maar ook de automobielindustrie, de chemische industrie, de verwarmings-, olie-, gas- en watervoorzieningsindustrie, de ijzer-, staal- en nonferro-metaalindustrie, de bouwindustrie en de elektronica-industrie zullen de innovaties die worden getoond niet aan zich voorbij willen laten gaan. Ook worden er talrijke vertegenwoordigers uit de handel, het ambacht en de dienstverlening verwacht.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tuwi showt Accurl buislaser met bundelbelading op Tube

09-04 Dat deelname aan Tube, waar altijd veel Nederlandse en Belgische bezoekers op afkomen, de…

Toeleveren

Tube krijgt nieuwe ruimte voor kunststof buizen en pijpen

10-01 De vooruitzichten voor de kunststofbuizenindustrie zijn gunstig omdat er meer vraag is naar deze…

Plaatbewerking

Energietransitie bepaalt investeringsklimaat op Tube & wire

27-06 1822 exposanten uit meer dan 50 landen presenteerden van 20 tot 24 juni in…

Plaatbewerking

Mazak showt buislaser voor kleine diameters op Tube

13-06 Deze FT-150 Fiber is verkrijgbaar in vier verschillende opties, elk met een 3 kW…

Toeleveren

E-mobiliteit vraagt om beter draad en kabel

08-06 Want de leveranciers van kabel, draad en leidingen moeten er rekening mee houden dat…

Toeleveren

Tube en wire pakken de draad weer op

06-06 Al meer dan 35 jaar ontmoeten de belangrijkste spelers in de draad-, kabel- en…

Toeleveren

Nibro heeft maar één product: pijpbeugels

20-04 Nibro is in 2006 gestart als een producent van RVS onderdelen voor gebruik in…

Bedrijf en Economie

Ook Tube & wire naar vroege zomer

20-01 Tube & wire stonden op de kalender van 9 tot 13 mei. Maar het…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV