Turkse Nukon betreedt Benelux-markt met fiberlasermachines

Herbert Wiezer en Erik Laar en hebben de exclusieve vertegenwoordiging verworven voor de Benelux en Duitsland van Nukon. Deze Turkse fabrikant is een nieuwe naam in de lasermachinehandel in de Benelux, maar heeft in Oost-Europa al meer dan 250 fiberlasermachines geplaatst.

Nukon is een onderdeel van de eveneens Turkse Nüri Körüstan groep, een leverancier van plaat en gesneden plaatdelen voor de metaalverwerkende industrie. Dit degelijke familiebedrijf is met een jaaromzet van circa 300 miljoen euro een vooraanstaande speler in deze markt. Vanuit het eigen snijbedrijf is men 5 jaar geleden door onvrede over de onderhoudskosten van de bestaande leveranciers begonnen met de ontwikkeling van een eigen 2D lasersnijmachine.

De nieuwe fiberlasersnijmachine van Nukon heeft als basiskenmerken: eenvoud, bedieningsgemak, onderhoudsarm en uitstekende snijprestaties. Naast de fiberlaser bouwt de Turkse producent ook watersnij- autogeen en plasma snijmachines. “Wij denken de markt met onze jarenlange expertise, kennis en ervaring met dit product te kunnen voorzien van een superieur stuk gereedschap tegen een zeer concurrerende prijs”, zeggen Erik Laar en Herbert Wiezer van het Nukon BeneluxTeam.

Nukon biedt de fiberlaser aan in twee lijnen/uitvoeringen: De Eco-lijn (formaten1250x2500 en 1500x3000mm en vermogens 500 W – 2 kW) en de NF PRO lijn (formaten 500×3000, 2000×4000, 2000 x 6000, 2500 x 6000 en groter op aanvraag, vermogens 2 – 6 kW)

De machines worden geleverd met laserbronnen van IPG en speciaal voor de fibertechniek ontwikkelde snijkoppen. De snijkop is voorzien van autofocus en kan daarmee van dun tot dik snijden zonder tussenkomst van operator. Tevens is het mogelijk de focusdiameter automatisch aan te passen (65 micron tot 145 micron) voor een beter snijresultaat.

De snijkop is voorzien van twee beschermglaasjes: een voor de snijlens en nog een voor de collimeterlens. Door deze constructie gaat het beschermglas naar een hogere positie (163mm) zodat de levensduur hiervan aanzienlijk wordt verhoogd (ongeveer 3x langer)

De centrering van de nozzle kan eenvoudig worden uitgevoerd met een X, Y systeem met vergrendeling. Door gebruik te maken van grote interne gaskanalen wordt een stabielere en verticale gasflow bereikt waardoor de snijsnelheid en de kwaliteit op een hoger niveau komt te liggen.

Elke Nukon machine is uitgevoerd met een eenvoudig te bedienen besturing. De basis is compleet opgebouwd uit componenten van Power Automation uit Duitsland. De basisfuncties voor het besturen van de machine zitten onder handbereik. Parameters kunnen ook tijdens het snijden worden aangepast. Het inladen en het bijwerken van de programma’s en nestingen zijn ook door niet ervaren mensen gemakkelijk aan te leren.

De basisbesturing bevat een groot aantal functies die het bladeren in submenu’s overbodig maken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

CLT Metal Service trekt sprint in productiesnelheid en capaciteit

01-12 Met deze configuratie zet het Limburgse metaalbedrijf in op de toekomst met een optimale…

Plaatbewerking

ERBA Groep zet groei binnen onderdelen door

20-10 Van Soest: ”Ik denk dat het voor iedereen geldt dat we een bijzondere tijd…

Plaatbewerking

ERBA koopt 12 kW fiber lasersnijder van Amada

01-10 Jolanda van Soest van de ERBA Groep vertelt: “Ons bedrijf is continu in ontwikkeling…

MetavakNieuws

Carmitech focust met CoastOne en Penta Laser

29-09 Carmitech is al een aantal jaren actief en heeft als machineleverancier verschillende machines in…

Plaatbewerking

Fiber Laser Benelux gaat live snijden op METAVAK

23-09 Dat was vorig jaar ook al de bedoeling, maar daar is het om de…

Plaatbewerking

Bodor installeert 12 kW laser bij Paul Meijering

14-09 De ontwikkelingen op lasergebied gaan erg snel, zo snel dat machines van 5 jaar…

Plaatbewerking

Xteg opent Benelux-vestiging in Enschede

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen aan. Door…

Plaatbewerking

Posthumus levert OMP fiberlasers voor buis en profiel

19-06 De OMP Group heeft een uitgebreid kwalitatief hoogwaardig leveringsprogramma, dat onder andere bestaat uit…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X