Turkse Nukon betreedt Benelux-markt met fiberlasermachines

Herbert Wiezer en Erik Laar en hebben de exclusieve vertegenwoordiging verworven voor de Benelux en Duitsland van Nukon. Deze Turkse fabrikant is een nieuwe naam in de lasermachinehandel in de Benelux, maar heeft in Oost-Europa al meer dan 250 fiberlasermachines geplaatst.

Nukon is een onderdeel van de eveneens Turkse Nüri Körüstan groep, een leverancier van plaat en gesneden plaatdelen voor de metaalverwerkende industrie. Dit degelijke familiebedrijf is met een jaaromzet van circa 300 miljoen euro een vooraanstaande speler in deze markt. Vanuit het eigen snijbedrijf is men 5 jaar geleden door onvrede over de onderhoudskosten van de bestaande leveranciers begonnen met de ontwikkeling van een eigen 2D lasersnijmachine.

De nieuwe fiberlasersnijmachine van Nukon heeft als basiskenmerken: eenvoud, bedieningsgemak, onderhoudsarm en uitstekende snijprestaties. Naast de fiberlaser bouwt de Turkse producent ook watersnij- autogeen en plasma snijmachines. “Wij denken de markt met onze jarenlange expertise, kennis en ervaring met dit product te kunnen voorzien van een superieur stuk gereedschap tegen een zeer concurrerende prijs”, zeggen Erik Laar en Herbert Wiezer van het Nukon BeneluxTeam.

Nukon biedt de fiberlaser aan in twee lijnen/uitvoeringen: De Eco-lijn (formaten1250x2500 en 1500x3000mm en vermogens 500 W – 2 kW) en de NF PRO lijn (formaten 500×3000, 2000×4000, 2000 x 6000, 2500 x 6000 en groter op aanvraag, vermogens 2 – 6 kW)

De machines worden geleverd met laserbronnen van IPG en speciaal voor de fibertechniek ontwikkelde snijkoppen. De snijkop is voorzien van autofocus en kan daarmee van dun tot dik snijden zonder tussenkomst van operator. Tevens is het mogelijk de focusdiameter automatisch aan te passen (65 micron tot 145 micron) voor een beter snijresultaat.

De snijkop is voorzien van twee beschermglaasjes: een voor de snijlens en nog een voor de collimeterlens. Door deze constructie gaat het beschermglas naar een hogere positie (163mm) zodat de levensduur hiervan aanzienlijk wordt verhoogd (ongeveer 3x langer)

De centrering van de nozzle kan eenvoudig worden uitgevoerd met een X, Y systeem met vergrendeling. Door gebruik te maken van grote interne gaskanalen wordt een stabielere en verticale gasflow bereikt waardoor de snijsnelheid en de kwaliteit op een hoger niveau komt te liggen.

Elke Nukon machine is uitgevoerd met een eenvoudig te bedienen besturing. De basis is compleet opgebouwd uit componenten van Power Automation uit Duitsland. De basisfuncties voor het besturen van de machine zitten onder handbereik. Parameters kunnen ook tijdens het snijden worden aangepast. Het inladen en het bijwerken van de programma’s en nestingen zijn ook door niet ervaren mensen gemakkelijk aan te leren.

De basisbesturing bevat een groot aantal functies die het bladeren in submenu’s overbodig maken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Productieve, flexibele combinatie

30-10 Met zijn combinatie van productiviteit en flexibiliteit is dit systeem een oplossing voor een…

Plaatbewerking

Landré introduceert HSG fiberlasers

12-07 Landré, die dit jaar 160 jaar bestaat, is verheugd met de nieuwe samenwerking: “Landré…

Plaatbewerking

Beter snijden met quantumcomputer

18-04 In het QUASIM-project wil Tobias Stollenwerk van het onderzoekscentrum Jülich (in de buurt van…

Plaatbewerking

Nieuwe fiberlaser geeft MKM Roestvaststaal power

27-02 MKM is het bedrijf van Martijn Knoops. Het is een pure RVS-specialist, die ook…

Plaatbewerking

Nauta reduceert snijtijden met 22kW Bodor laser

03-02 Het leven is keuzes maken en dat geldt ook voor zakelijke beslissingen. Zo stond…

Plaatbewerking

Bystronic en Dumaco intensiveren partnerschap

17-01 In Oss is een nieuwe 10 kW Bystar fiberlaser aan de bestaande automatisering gekoppeld.…

Plaatbewerking

Snijsnelheid én snijkwaliteit op topniveau

14-12 Toen de industrie overschakelde van CO2-lasers naar fiberlasers voor hogere snijsnelheden en lagere bedrijfskosten,…

Plaatbewerking

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?