Tuwi heeft primeur met open huis in coronatijd

Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus in ons land, is er weer eens een open huis bij een leverancier van metaalbewerkingsmachines. De primeur is voor Tuwi, dat deze week  de nieuwe vestiging in Moerdijk in gebruik neemt met een tweedaags open huis (woensdag en donderdag).

Uiteraard voldoet het open huis aan alle veiligheidsvoorschriften van het RIVM om verspreiding van virus te voorkomen. Voor de nieuwe, 500 vierkante meter grote showroom is een grote tent neergezet, zodat er alle ruimte is om de bezoekers te ontvangen. Bij binnenkomst wordt elke bezoeker gevraagd een checklist in te vullen met vragen over mogelijke coronaverschijnselen. De tafeltjes in de tent staan op ruime afstand van elkaar, en worden telkens gedesinfecteerd. Er zijn looproutes gecreëerd, die het makkelijker maken om de anderhalve meter afstand in acht te nemen.

Vooraf aanmelden

Alle bezoekers is gevraagd zich vooraf aan te melden en aan te geven hoe laat men komt, zodat er niet te veel mensen tegelijk binnen zijn. Natuurlijk was het vooraf spannend hoeveel mensen er zouden komen. Ruim negentig bedrijven hebben zich aangemeld. Een aantal waarmee commercieel directeur Marco Mans best tevreden is. “Ook hebben we al een aantal mensen gehad, die spontaan langs kwamen. Daar hebben we wel ruimte voor. En als het te druk is, kan men voor de tent even wachten.”

Tuwi had het open huis vooraf willen laten gaan door een feestelijke openingsbijeenkomst voor genodigden en alle medewerkers van het hoofdkantoor in Winterswijk. Maar dit is toch maar afgeblazen om risico’s op besmetting te vermijden. De veiligheid staat voorop.

Voor Tuwi is de opening van de tweede vestiging met showroom in Moerdijk belangrijk. Klanten uit het zuiden en de Randstad hoeven nu niet ver meer zo ver te reizen voor machine-demonstraties. Ook wil de machineleverancier vanuit Moerdijk Vlaanderen gaan bedienen. “Een belangrijke reden om ons hier te vestigen is ook dat we nieuwe medewerkers willen aantrekken”, zegt sales manager Rohalt Kas. “Dat wordt in de Achterhoek, waar erg veel technische bedrijven zitten en de concurrentie dus groot is, steeds lastiger.”

Leveringsprogramma

Tijdens het open huis demonstreert Tuwi een uitgebreide selectie uit haar leveringsprogramma: Onder meer een Durma lasersnijmachine HD-FO 3015, Durma kantbank AD-S 30135 (Premium uitvoering) en een Durma hydraulische oscillerende schaar SBT 4006. De CMA coördinatenboormachine 3RD die live wordt gedemonstreerd, is verkocht aan Van Egdom Metaalbewerking in Woudenberg. Verder worden getoond een MG platenwals, Amob profielwalsen, Geka pons- en ponsknipmachines, Alzmetall kolomboormachines en tafelboormachines, CMA hydraulische en pneumatische tapmachines, Euromac horizontale hydraulische buigmachine Digibend 200E en IMET lint- en cirkelzaagmachines. Voor alle aanwezige machines biedt Tuwi tijdens het open huis een speciale openingsprijs.

Het open huis is op donderdag 10 september nog geopend van 9.00 tot 21.00 uur.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

24-05 Commercieel directeur Marco Mans noemt de twee nieuwe vertegenwoordigingen belangrijk voor Tuwi: “We zien…

Verspanen

Index presenteert nieuw G220 draai-freescentrum op Open Huis

04-05 Het open huis was voor Index een perfect moment om officieel het nieuwe Index…

Verspanen

Heller Open House richt zich op nieuwe generatie vier- en vijfassers

04-05 Bezoekers konden deze week hun hart ophalen bij het Open House van Heller. Met…

Verspanen

Open huis Humacs Krabbendam met demo’s en kennissessies

04-05 Humacs Krabbendam levert een breed pakket aan services en vertegenwoordigt diverse machinemerken, waaronder SMEC…

Verspanen

Open Huis DMG Mori stelt automatisering centraal

13-04 Om de bezoekers beter te verdelen en meer tijd te hebben voor persoonlijke gesprekken,…

Plaatbewerking

TechniShow komt op cruciaal tijdstip

12-04 De sombere, zelfs wat negatieve geluiden rond TechniShow ontgaan Eisma en Mans niet. Zoals…

Verspanen

Heller organiseert Open House én verwerft belang in IGH Infotec

11-04 Heller pakt dit jaar stevig uit op het Open House. Met live presentaties van…

Verspanen

Open House Chiron in teken van geautomatiseerde en duurzame productie

08-04 Een echte, persoonlijke handdruk om je te verwelkomen, persoonlijke gesprekken en individueel advies: op…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X