Tuwi heeft primeur met open huis in coronatijd

Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus in ons land, is er weer eens een open huis bij een leverancier van metaalbewerkingsmachines. De primeur is voor Tuwi, dat deze week  de nieuwe vestiging in Moerdijk in gebruik neemt met een tweedaags open huis (woensdag en donderdag).

Uiteraard voldoet het open huis aan alle veiligheidsvoorschriften van het RIVM om verspreiding van virus te voorkomen. Voor de nieuwe, 500 vierkante meter grote showroom is een grote tent neergezet, zodat er alle ruimte is om de bezoekers te ontvangen. Bij binnenkomst wordt elke bezoeker gevraagd een checklist in te vullen met vragen over mogelijke coronaverschijnselen. De tafeltjes in de tent staan op ruime afstand van elkaar, en worden telkens gedesinfecteerd. Er zijn looproutes gecreëerd, die het makkelijker maken om de anderhalve meter afstand in acht te nemen.

Vooraf aanmelden

Alle bezoekers is gevraagd zich vooraf aan te melden en aan te geven hoe laat men komt, zodat er niet te veel mensen tegelijk binnen zijn. Natuurlijk was het vooraf spannend hoeveel mensen er zouden komen. Ruim negentig bedrijven hebben zich aangemeld. Een aantal waarmee commercieel directeur Marco Mans best tevreden is. “Ook hebben we al een aantal mensen gehad, die spontaan langs kwamen. Daar hebben we wel ruimte voor. En als het te druk is, kan men voor de tent even wachten.”

Tuwi had het open huis vooraf willen laten gaan door een feestelijke openingsbijeenkomst voor genodigden en alle medewerkers van het hoofdkantoor in Winterswijk. Maar dit is toch maar afgeblazen om risico’s op besmetting te vermijden. De veiligheid staat voorop.

Voor Tuwi is de opening van de tweede vestiging met showroom in Moerdijk belangrijk. Klanten uit het zuiden en de Randstad hoeven nu niet ver meer zo ver te reizen voor machine-demonstraties. Ook wil de machineleverancier vanuit Moerdijk Vlaanderen gaan bedienen. “Een belangrijke reden om ons hier te vestigen is ook dat we nieuwe medewerkers willen aantrekken”, zegt sales manager Rohalt Kas. “Dat wordt in de Achterhoek, waar erg veel technische bedrijven zitten en de concurrentie dus groot is, steeds lastiger.”

Leveringsprogramma

Tijdens het open huis demonstreert Tuwi een uitgebreide selectie uit haar leveringsprogramma: Onder meer een Durma lasersnijmachine HD-FO 3015, Durma kantbank AD-S 30135 (Premium uitvoering) en een Durma hydraulische oscillerende schaar SBT 4006. De CMA coördinatenboormachine 3RD die live wordt gedemonstreerd, is verkocht aan Van Egdom Metaalbewerking in Woudenberg. Verder worden getoond een MG platenwals, Amob profielwalsen, Geka pons- en ponsknipmachines, Alzmetall kolomboormachines en tafelboormachines, CMA hydraulische en pneumatische tapmachines, Euromac horizontale hydraulische buigmachine Digibend 200E en IMET lint- en cirkelzaagmachines. Voor alle aanwezige machines biedt Tuwi tijdens het open huis een speciale openingsprijs.

Het open huis is op donderdag 10 september nog geopend van 9.00 tot 21.00 uur.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

MetavakNieuws

Beurspresentatie van Tuwi is live en virtueel

22-09 Van Geka springt de nieuwe CNC gestuurde plasmasnijmachine GCS-P 3015 in het oog. Deze…

Personeel en Opleiding

Monteurs uitgezonderd van quarantaineplicht

02-06 De Eerste Kamer heeft onlangs ingestemd met een wetsvoorstel van minister Hugo de Jonge…

Plaatbewerking

TUWI draagt import van Euromac over aan JÖRG Machines

07-04 Euromac is een gerenommeerde Italiaanse fabrikant van ponsmachines, elektrische kantpersen, gerobotiseerde buigcellen, hydraulische buigbanken…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Corona geeft machine-ontwikkeling boost”

07-04 Machinebouwers hebben het afgelopen jaar niet op de rem getrapt als het op machine-ontwikkelingen…

Bedrijf en Economie

VDL positiever over 2021 ondanks uitdagingen van formaat

22-03 De gecombineerde omzet is in 2020 uitgekomen op 4,686 miljard euro, een daling van…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws TOP 10 van 2020

28-12 Nog een paar dagen en dan kunnen we afscheid nemen van een roerig jaar.…

Bedrijf en Economie

‘Krachtig herstel meeste industriële branches in 2021’

17-12 De Nederlandse industrie laat zien over de veerkracht te beschikken die nodig is om…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X