Uitstekende cijfers Van Leeuwen Buizen

De Van Leeuwen Buizen Groep behaalde in 2021 uitstekende cijfers in omzet en netto winst. Het resultaat werd positief beïnvloed door een aantrekkende marktvraag en hogere materiaalprijzen.

In het Industry-segment was de vraag naar buizen in Europa goed, vooral in de segmenten automotive, mechanical engineering, civil engineering en constructie.

Verstoringen in de wereldwijde supply chain leidden gedurende het jaar tot tekorten aan materiaal. Door haar sterke internationale voorraadpositie en inkoopnetwerk kon Van Leeuwen klanten echter onverminderd van materiaal voorzien.

De totale omzet van de Van Leeuwen Buizen Groep bedroeg in 2021 € 1.431 miljoen (2020: € 1.178 miljoen). Het bedrijfsresultaat kwam uit op € 79 miljoen (2020: € 15 miljoen) en het nettoresultaat op € 64 miljoen (2020: € 9,4 miljoen).

Sterke voorraadpositie

Begin 2021 waren de economische omstandigheden gunstiger dan verwacht. De herstellende economie leidde wereldwijd echter tot grote verstoringen van aanvoerlijnen en materiaaltekorten. Bij leveranciers liepen prijzen en levertijden snel op. Na de zomer werden tekorten kleiner en was er zelfs een beperkte prijsdaling voor gelaste buizen. Door de zeer snel oplopende energieprijzen stegen echter opnieuw de prijzen, met name voor naadloze buizen. Van Leeuwen kon met haar sterke internationale voorraadpositie en wereldwijde inkoopnetwerk goed inspelen op de ontwikkelingen.

Industry-segment

In het Industry-segment was de marktvraag in Europa goed, vooral in de segmenten automotive, mechanical engineering, civil engineering en constructie. In heel Europa groeide de omzet aanzienlijk, met name bij Van Leeuwen-vestigingen in Noord-Europa, Centraal-Europa en Zwitserland. Ondanks de wereldwijd minder gunstige marktsituatie in het Energy-segment, leverde het kantoor in Parijs onder andere aan een groot pijpleidingproject in Noord-Afrika.

Positieve vooruitzichten

De vooruitzichten voor 2022 zijn positief, al is een aantal factoren onzeker. In financieel opzicht zullen de consequenties van de invasie in Oekraïne door Rusland voor Van Leeuwen relatief beperkt zijn, gezien de geringe omvang van de activiteiten. Het is echter onduidelijk wat op langere termijn het effect zal zijn met betrekking tot de beschikbaarheid van materialen en algehele ontwikkeling van de economie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Van Leeuwen Buizen Groep neemt Benteler Distribution over

28-08 De Van Leeuwen Buizen Groep heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Benteler…

Materialen

Van Leeuwen opent nieuw regiokantoor

27-03 Met ingang van 3 april 2018 breidt Van Leeuwen haar Nederlandse activiteiten uit met…

Materialen

Moeilijk jaar voor Van Leeuwen Buizen

12-04 De Van Leeuwen Buizen Groep heeft het jaar 2016 met een klein positief resultaat…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X