Universal Robots presenteert cobot met 20 kg laadvermogen

Universal Robots voegt een nieuwe cobot met een laadvermogen van 20 kg toe aan zijn productgamma. De cobot-fabrikant verwacht dat deze UR20 onder andere zal worden gebruikt om te lassen, voor materiaalverwerking, machinebelading en machinebediening.

Behalve om te palletiseren verwacht Universal Robots dat de UR20 zal worden gebruikt om te lassen, vanwege zijn uitmuntende motion control, alsook voor materiaalverwerking, machinebelading en machinebediening.

De UR20, die deze week wordt geïntroduceerd op de Automaticabeurs in München, heeft een volledig nieuw gewrichtsontwerp dat nog snellere cyclustijden mogelijk maakt, naast de mogelijkheid om zwaardere lasten te tillen. De reikwijdte van 1.750 mm is ontworpen om tot de volledige hoogte van een standaard europallet te werken, wat volgens Universal Robots een grote impact zal hebben op de manier waarop bedrijven verpakken en palletiseren. De kleine voetafdruk biedt bedrijven bovendien meer mogelijkheden binnen hun bestaande productieruimte, zoals compacte plaatsing dichtbij de pallets.

Innovatieve oplossingen

Behalve om te palletiseren verwacht Universal Robots dat de UR20 zal worden gebruikt om te lassen, vanwege zijn uitmuntende motion control, alsook voor materiaalverwerking, machinebelading en machinebediening. Daarnaast kunnen bedrijven de UR20 ook inzetten voor innovatieve oplossingen die het uitgebreide partnerecosysteem van de fabrikant voortdurend creëert.

Motion control-mogelijkheden

Kim Povlsen, president van Universal Robots, noemt de UR20 de meest innovatieve cobot die zijn bedrijf tot dusverre heeft geproduceerd: “Dit is niet zomaar een grotere versie van onze bestaande cobots – we hebben de cobot geherdefinieerd. Onze ingenieurs hebben de arm volledig opnieuw ontworpen, maar hebben wel dezelfde intuïtieve gebruikersinterface behouden waar wij al lang om bekend staan. De UR20 heeft snellere cyclustijden, kan zwaardere lasten hanteren en heeft een groter bereik met een kleine voetafdruk. Ook hebben we geavanceerde softwareverbeteringen ingebouwd, waardoor gebruikers ongekende motion control-mogelijkheden hebben.”

Al 2.000 in de Benelux

Universal Robots lanceerde de eerste cobot in 2008 en heeft sindsdien een ecosysteem opgebouwd van meer dan 1.100 integratoren, distributeurs en onafhankelijke partners die onderdelen, kits en toepassingen voor de cobots maken. Het bedrijf verkocht wereldwijd ondertussen al meer dan 50.000 cobots, waarvan inmiddels bijna 2.000 in de Benelux. Bij het ontwerp van dit nieuwste product heeft de fabrikant volop gebruikgemaakt van de vergaarde kennis via zijn gevestigde klantenbestand.

End-to-end automatisering

De UR20 markeert volgens Povlsen de start van een nieuwe serie innovatieve cobots van de volgende generatie, die een aanvulling zal zijn op de e-serie van het bedrijf. Universal Robots brengt dit high-payload model als eerste van die reeks op de markt omdat hiermee end-to-end automatisering werkelijkheid wordt, waarbij cobots voortdurend nieuwe automatiseringstaken krijgen. “Deze UR20 is nog maar het begin. Als volgende stap in de herdefiniëring van automatisering willen we dezelfde innovatieve functies naar een compleet nieuwe familie van cobots brengen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

Automatisering

Opmars van robotica en cobots niet te stuiten

30-09 De ondervraagde bedrijven zijn het er in ieder geval over eens dat robots nodig…

MetavakNieuws

TFT laat cobots schuren, slijpen en polijsten

24-09 Al sinds 1998 staat TFT (Tools For Technology) voor innovatieve en functionele maatwerkoplossingen op…

Automatisering

Coby CNC, doe-het-zelf automatisering met cobot

06-09 Coby maakt het mogelijk om zonder externe technici of opleidingen helemaal zelf aan de…

TechnishowNieuws

Vier dagen cobot en robot oplossingen bij Yaskawa op TechniShow

25-08 Onlangs werd de nieuwste cobot van de Yaskawa HC-familie gepresenteerd: de HC30PL met maar…

Automatisering

Automatiseringsoplossing Light

25-05 Met de Matris Light biedt DMG Mori een flexibele automatiseringsoplossing voor de efficiënte productie…

Personeel en Opleiding

Tekort aan lassers oplossen: met cobot of robot?

31-03 Of cobots de oplossing zijn om ook kleinere MKB-bedrijven aan lasautomatisering te helpen was…

Automatisering

Universal Robots boekt recordjaaromzet

02-02 CEO Kim Povlsen vertelt: “Universal Robots heeft een geweldig jaar achter de rug. Ons…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen