Universele draaimachine Index B400 leverbaar met tegenspindel

0

De Index groep houdt van 26 tot en met 29 maart open huis in Reichenbach (D) en zal hier diverse innovaties rondom het thema draaien presenteren. Bezoekers kunnen onder meer de nieuwe, digitale Index-wereld ‘iXworld‘ beleven. Meer dan twintig actuele draaimachines worden live onder spaan gedemonstreerd.

Het cloud-platform iXworld omvat de modules iXshop, iXservices en iX4.0, waarmee via diverse Apps digitale ondersteuning voor de complete procesketen kan worden opgeroepen; van het inwinnen van informatie bij het aankopen van een machine via de operationele toestand van een machine tot en met de service en levering van onderdelen.

Draaiautomaat met robotcel
De voortschrijdende digitalisering en automatisering is ook bij de gepresenteerde machines te beleven. Hoe ver het automatiseringsaanbod inmiddels is gevorderd, wordt duidelijk aan de hand van de Index C200. Deze productie draaiautomaat – in een nieuw bedieningsvriendelijk ontwerp – wordt met de robotcel iXcenter inclusief verticale palletopslag getoond, die zoals ook andere automatiseringsoplossingen in verschillende Index en Traub productiemachines optioneel is te integreren.

Draaimachine met tegenspindel
Tot de hoogtepunten van het open huis behoort de universele draaimachine Index B400, die voor nauwkeurige en krachtige verspaning van onderdelen voor flenzen en assen vanaf seriegrootte 1 is ingericht. Deze machine is nu ook beschikbaar met tegenspindel – voor nog meer flexibiliteit en nauwkeurige verspaning. Voor alle gebruikers en belangstellenden van Traub machines die met besturingen op Mitsubishi-basis zijn uitgerust, wordt de met de Index B400 qua bouw vergelijkbare universele draaimachine Traub TNA400 voorgesteld. Ook deze is geschikt voor krachtige verspaning en omvangrijke bewerkingsmogelijkheden. De overige tentoongestelde machines weerspiegelen het bekende veelvoud van Index- en Traub-oplossingen: daaronder meerspindel draaiautomaten, die een hoge productiviteit bij een lage stuksprijs verzekeren, langdraaiautomaten voor het nauwkeurig verspanen van complexe werkstukken alsmede de nieuwe generatie Index draai-freescentra van de G-serie voor maximale flexibiliteit en veeleisende bewerkingsopdrachten. Alle informatie over het bezoeken van dit open huis is verkrijgbaar bij Laagland, dat de Index groep in Nederland vertegenwoordigd.