Universele rondslijpmachine Kellenberger 10 voor beginners en experts

0

Hardinge heeft de nieuwe Kellenberger 10 geïntroduceerd. Deze universele rondslijpmachine volgt de Kellenberger Vista op als standaard machine binnen het programma.

De Kellenberger 10 is volgens de producent een veelzijdige en kostenefficiënte machine, die zowel geschikt is voor beginners als voor ervaren operators. Het is een standaard machine, die dankzij een groot aantal opties optimaal voor iedere klant kan worden geconfigureerd. Hardinge positioneert de energie-efficiënte machine naast de Kellenberger 100 en de Kellenberger 1000 concepten, die zich in de markt reeds hebben bewezen.

Brede range onderdelen

Met een afstand tussen de centers van 1000 mm en een centerhoogte van 200 mm, dekt de Kellenberger 10 een brede range aan onderdelen af. Hoge beschikbaarheid, procesveiligheid, betrouwbaarheid, productiviteit, flexibiliteit en eenvoudige retooling zijn de kenmerken van deze machine. “De Kellenberger 10 leidt zowel beginners als experts in precisie slijpen snel en eenvoudig naar de slijpresultaten van klassieke universele slijpbewerkingen. Deze standaard machine heeft een uitstekende prijs kwaliteit verhouding in relatie tot de aanschaf en het onderhoud”, zegt Johannes Murer, productsales specialist. “De bewezen modules garanderen ook de hoogste betrouwbaarheid en bedieningsgemak. Dankzij de intuïtieve Blue Solution besturing is slechts minimale training nodig.”

Extreem stabiele basis

De Kellenberger 10 is ontworpen als een haakvormige machine. De basis is mechanisch extreem stabiel om externe invloeden op het slijpresultaat te minimaliseren. De machine beschikt over royale X- en Y-as slagen (X=365 mm / Z=1150 mm).

De weinig onderhoud vergende hoognauwkeurige lineaire geleiding op de X-as en de V vlakke schuiftandwielen op de Z-as zijn uitgerust met optische absolute lineaire positie meet systemen. De B-as is ontworpen als een automatische  indexeer as met hoge positioneringsnauwkeurigheid  en +30°/-210° zwenkbereik. Voor hoge productiviteit en flexibiliteit kan de universele slijpkop optioneel worden uitgerust met twee ø 500/400 mm O.D. slijpwielen. Krachtige hoogfrequente vetgesmeerde I.D. slijpspindels met directe aandrijving zijn beschikbaar in twee toerentalbereiken (6000 – 40.000 rpm en 10.000 – 60.000 rpm).

Omdat de nieuwe rondslijpmachine niet op een vakbeurs kon worden gepresenteerd, heeft Hardinge eind april een uitgebreide online introductie van de Kellenberger 10 georganiseerd. Hardinge wordt in Nederland vertegenwoordigd door BMT Machine Tools.