UTB Industry neemt gieterij Van Voorden over

De Andus Group, sinds 2012 eigenaar van Van Voorden, en faillissementscurator mr. Johan Thielen hebben overeenstemming bereikt over deze overname door UTB Industry.

Net als veel andere metaal- en ijzergieterijen had Van Voorden te kampen met een teruglopende vraag, onder meer vanuit de scheepsbouwsector. Het bedrijf was een begrip in de internationale maritieme wereld en baggerindustrie, vooral vanwege de productie van hoogwaardige scheepsschroeven. Als één van de weinige gieterijen maakte Van Voorden schroeven van roestvrij staal.

‘Goede mogelijkheden’

De meeste van de ongeveer veertig werknemers hebben inmiddels elders werk gevonden. UTB Industry gaat nu de machines en andere apparatuur uit het bedrijf vermarkten. De overname behelst de volledige activa van Van Voorden, waaronder de gietovens, kranen en mallen voor het produceren van scheepsschroeven. “Het is jammer dat zo’n hoogwaardig en innovatief bedrijf als Van Voorden het niet heeft gered”, zegt Dick Uittenbogert van het in Waalwijk gevestigde UTB Industry. “Maar wij zien goede mogelijkheden de activa te vermarkten, zeker internationaal. Er is vraag naar hoogwaardige activa zoals die van Van Voorden.”

UTB Industry is reeds vele jaren gespecialiseerd in de acquisitie van bedrijven in de maakindustrie, waaronder metaalgieterijen. Zo werden in de loop der jaren onder meer Zalco Aluminium, LDM Messinggieterij, de Zeeuws-Vlaamse Gieterij en de Soester Gieterij overgenomen.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X