VDL Steelweld start eigen academy om groei op te vangen

0
116

VDL Steelweld, dat voor wereldwijde klanten geautomatiseerde productielijnen voor autofabrieken ontwikkelt, heeft omvangrijke orders gescoord voor onder andere Jaguar Land Rover, Volvo Cars en DAF Trucks. De nieuwe orders vertegenwoordigen een omzet van ruim 200 miljoen euro.

Voor Jaguar Land Rover gaat VDL Steelweld productielijnen ontwikkelen voor meerdere nieuwe modellen op verschillende locaties. De looptijd van deze order is ongeveer 3 jaar. Voor Volvo Cars gaat VDL Steelweld nieuwe productielijnen ontwikkelen zodat in de bestaande fabriek ook elektrische auto’s kunnen worden gebouwd. Voor DAF Trucks gaat VDL Steelweld de komende jaren de modernisering van de productielijnen in de cabinefabriek voor zijn rekening nemen.

Academy
Om de organisatie te versterken, heeft VDL Steelweld (hoofdvestiging in Breda) tientallen medewerkers nodig op uiteenlopende vakgebieden, van projectmanagement, engineering, besturingstechniek tot medewerkers in de assemblage. Bij de tien vestigingen van VDL Steelweld (Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Spanje, Slowakije, Verenigde Staten, China en India) werken ruim 800 medewerkers. Als gevolg van de nieuwe orders en de groeiambitie die daarmee gepaard gaat, richt VDL Steelweld een eigen Academy op. In het voorjaar wordt gestart met het opleiden van robotprogrammeurs, robotsimulanten en PLC-engineers. Kandidaten die passen in deze functies gaan vanuit hun thuisbasis in Breda werken aan productieautomatiseringsprojecten over de hele wereld.
In nauwe samenwerking met regionale onderwijspartners, zoals Avans Hogeschool en het Radius College, gaat VDL Steelweld afgestudeerden, studenten én leerlingen die het havo en vwo hebben afgebroken opleiden door middel van een combinatie van theorie, praktijk en onderwijs op afstand. Het gaat om onderwijsvormen van het type BBL en HBO-duaal. Naast dat de studenten leren en werken in Breda en in het buitenland krijgen zij tevens een baan.