VDL TBP Electronics versnelt soldeerproces

VDL TBP Electronics heeft geïnvesteerd in het slimme en snelle golfsoldeerproces Ersa Versaflow 4/55 UU met vier volledig onafhankelijke soldeerpotten.

Mens en machine werken optimaal samen met de nieuwe Ersa Versaflow-golfsoldeermachine.

Deze geavanceerde golfsoldeermachine is reeds geïnstalleerd en operationeel en biedt onder meer het voordeel van fiducial herkenning. Andere belangrijke kenmerken zijn de twee onafhankelijke fluxkoppen, gecontroleerd met lasertechnologie, alsmede de topheating unit boven de twee afzonderlijke soldeermodules. Hierdoor blijven de pcba’s (printed circuit board assemblies) op temperatuur om zo een stressvrije optimale soldeerverbinding te garanderen. De machine is ook voorzien van barcodescanning voor mixed productie. Dankzij de gekozen slimme configuratie is een tot vier keer sneller soldeerproces mogelijk.

Efficiënte soldeerlijn

De Versaflow 4/55 is uitgerust met een multi-magazijn loader en unloader van YJLINK, die automatisch volgt op de juiste breedte instelling. Het resultaat is een efficiënte selectieve soldeerlijn, pontificaal gesitueerd in het midden van de productievloer, zodat mens en machine optimaal kunnen samenwerken.

Groeiende portefeuille

Om de groeiende portefeuille en reshoring te faciliteren, is een perfecte beheersing van de productieprocessen een voorwaarde. “Vakbekwaamheid en een snelle response zijn bij Smans en Ersa gegarandeerd”, aldus VDL TBP Electronics. “Dankzij de samenwerking met deze partijen kunnen wij in de toekomst nog meer klanten optimaal voorzien van hoogwaardig gesoldeerde pcba’s.”

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?