Van Veen Metal Products kan verder groeien

0

Na een verhuizing van vier jaar is Gerbert van Veen onlangs weer gewoon aan het werk gegaan. Tenminste, zo voelt de directeur-eigenaar van Van Veen Metal Products in Deventer dat zelf.

Van Veen Metal Products heeft op 12 januari zijn nieuwe locatie aan de Zweedsestraat in Deventer officieel in gebruik genomen. Aan die feestelijke gebeurtenis, een dag later gevolgd door een goed bezocht open huis, is een lange en hectische periode van onzekerheid vooraf gegaan. Want al in 2014 vroeg de gemeente Deventer aan Van Veen een deel van zijn bestaande pand elders in de stad in te leveren om een weg te kunnen verbreden. Dat bleek het begin van een slepende affaire. Gerbert van Veen moest veel tijd en energie steken in andere zaken dan het runnen van zijn plaatbewerkingsbedrijf. Hij kwam zelfs met de gemeente voor de rechter te staan. “En dat gaat je niet in de koude kleren zitten.”

Prachtig pand
De doorbraak kwam pas vorig jaar, toen een autoschadeherstelbedrijf failliet ging waardoor er aan de Zweedsestraat een mooi pand te koop kwam. Toen kwam alles in sneltreinvaart voor elkaar. Het pand is verbouwd en afgelopen zomer is Van Veen Metal Products er in getrokken. En nu was er dan de officiële opening. “Het is fantastisch om hier nu te staan”, vertelde Gerbert van Veen zijn gasten. “We hebben een prachtig pand op een prachtige locatie. Ik ben er heel blij mee.”

Van Veen Special Products heeft het nu uitstekend voor elkaar. Het bedrijf beschikt over een royale, goed verlichte productieruimte waar het prettig werken is. Er is een nieuwe vloer aangebracht, die de zware machines kan dragen. De kantoren zijn aangepakt en voor de medewerkers is er een mooie kantine ingericht. Tijdens de opening konden de aanwezigen met eigen ogen de milieuvriendelijke maatregelen zien die op de nieuwe locatie zijn getroffen, zoals LED-verlichting, gefilterde las-afzuiging, energiezuinige machines en gescheiden afvalinzameling.

Van Veen beschikt over een modern machinepark. Centraal hierin staat een ponsnibbelmachine voorzien van automatisering. Er is al ruimte gereserveerd voor een lasersnijmachine, die binnenkort wordt aangeschaft.

Ruimte voor groei
Op de nieuwe plek is Van Veen Metal Products dan ook klaar voor de toekomst. Het bedrijf zit nu op een zichtlocatie, waardoor de naam opvalt in het straatbeeld. “Het gebouw valt op, we hebben een mooie ingang en receptie”, zegt Van Veen. “Die uitstraling past bij de fase waarin we nu zitten. We zijn de laatste jaren gegroeid van vier naar twaalf medewerkers en hebben nu genoeg ruimte voor nog meer groei. Zowel in het gebouw als eromheen qua parkeergelegenheid en laad- en losruimte voor leveranciers en partners.”
Van Veen Metal Products bestaat ruim 40 jaar.

Het bedrijf verwerkt staal, aluminium, roestvast staal en soms koper en zink. “We onderscheiden ons vooral met maatwerk en leveren grotere producties voor grotere bedrijven. Wie iets bijzonders wil met metaal, komt bij ons”, aldus Gerbert van Veen, die de opening van het nieuwe pand samen met zijn vrouw en dochters en zijn vader Herman vierde. Van hem heeft hij het bedrijf in 2004 overgenomen. Herman, 79 inmiddels, heeft bij de verbouwing regelmatig op de hoogwerker gestaan en diverse klusjes opgeknapt. Hij had bij de opening mooie woorden over voor zijn zoon: “Ik ben apetrots op je. Je bent gegroeid tot een goed en eerlijk zakenman.”